microsoft tpm zorunluluğunu kaldırır mı?

Alqu1st

80+
Reaksiyon skoru
94
2017-den önceki (yani tpm 1.2-2.0 olmayan) bilgisayarlara windows 11-i resmi olarak yüklememizi sağlayacak bir gelişme duyarmıyız microsoft tarafından? Çünki tpm zorunluluğu milyonlarla bilgisayarı etkiliyor çoğu kişi bu gereksinimi bypass yaparak geçiyor ama ben güvenlik sorunları çıkar diye yapmak istemiyorum.

(modül al diyecekler için yazıyorum anakartımda o modül için slot yok ve işlemcimin sadece mobil versiyonlarında fTpm var😔)

Yüksek ihtimal kalkar eski be güçlü olup windows 11 alamayan bir sürü işlemci var

Yüksek ihtimal kalkar eski be güçlü olup windows 11 alamayan bir sürü işlemci var
Umarım, windows 11 gördükçe canım çekiyor ama yükseltemiyorum çok kötü bir durum

2017-den önceki (yani tpm 1.2-2.0 olmayan) bilgisayarlara windows 11-i resmi olarak yüklememizi sağlayacak bir gelişme duyarmıyız microsoft tarafından? Çünki tpm zorunluluğu milyonlarla bilgisayarı etkiliyor çoğu kişi bu gereksinimi bypass yaparak geçiyor ama ben güvenlik sorunları çıkar diye yapmak istemiyorum.

(modül al diyecekler için yazıyorum anakartımda o modül için slot yok ve işlemcimin sadece mobil versiyonlarında fTpm var😔)
Hocam gelişme duyduk.

Bypass etmeden yüklenmez. TPM bypass etme yöntemini yapsan da TPM gereksinimi kalksa da TPM olmadan TPM'in güvenlik özelliklerinden faydalanamazsın ki.

ama ben güvenlik sorunları çıkar diye yapmak istemiyorum
Microsoft bunun için resmi bir yol duyurdu.

yani bu değişiklikleri yapıp windows 11 kullanmaya başladıktan sonra bir sorun olurmu güvenlik açısından

Bu tpm olayı ne ne işe yarıyor? Kısa bir özet geçebilir misiniz?

Bu tpm olayı ne ne işe yarıyor? Kısa bir özet geçebilir misiniz?
TPM teknolojisini kullanmanın önemli avantajlarından bazıları şunları yapabilmenizdir:
Şifreleme anahtarları oluşturun, saklayın ve kullanımını sınırlayın.
TPM'nin kendi içine yazılan benzersiz RSA anahtarını kullanarak platform cihazı kimlik doğrulaması için TPM teknolojisini kullanın.
Güvenlik ölçümlerini alarak ve depolayarak platform bütünlüğünün sağlanmasına yardımcı olun.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kısaca güvenlik icin bir modül diyebiliriz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,009
Üyeler
192,583
Son üye
alperenshn
Geri