Neler Yeni

microsoft tpm zorunluluğunu kaldırır mı?

Alqu1st

80+
2017-den önceki (yani tpm 1.2-2.0 olmayan) bilgisayarlara windows 11-i resmi olarak yüklememizi sağlayacak bir gelişme duyarmıyız microsoft tarafından? Çünki tpm zorunluluğu milyonlarla bilgisayarı etkiliyor çoğu kişi bu gereksinimi bypass yaparak geçiyor ama ben güvenlik sorunları çıkar diye yapmak istemiyorum.

(modül al diyecekler için yazıyorum anakartımda o modül için slot yok ve işlemcimin sadece mobil versiyonlarında fTpm var😔)

Thomas Angelo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Yüksek ihtimal kalkar eski be güçlü olup windows 11 alamayan bir sürü işlemci var

Alqu1st

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yüksek ihtimal kalkar eski be güçlü olup windows 11 alamayan bir sürü işlemci var
Umarım, windows 11 gördükçe canım çekiyor ama yükseltemiyorum çok kötü bir durum

Ümitcan Uygun

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
2017-den önceki (yani tpm 1.2-2.0 olmayan) bilgisayarlara windows 11-i resmi olarak yüklememizi sağlayacak bir gelişme duyarmıyız microsoft tarafından? Çünki tpm zorunluluğu milyonlarla bilgisayarı etkiliyor çoğu kişi bu gereksinimi bypass yaparak geçiyor ama ben güvenlik sorunları çıkar diye yapmak istemiyorum.

(modül al diyecekler için yazıyorum anakartımda o modül için slot yok ve işlemcimin sadece mobil versiyonlarında fTpm var😔)
Hocam gelişme duyduk.

Alqu1st

80+

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Bypass etmeden yüklenmez. TPM bypass etme yöntemini yapsan da TPM gereksinimi kalksa da TPM olmadan TPM'in güvenlik özelliklerinden faydalanamazsın ki.

ama ben güvenlik sorunları çıkar diye yapmak istemiyorum
Microsoft bunun için resmi bir yol duyurdu.

Alqu1st

80+
yani bu değişiklikleri yapıp windows 11 kullanmaya başladıktan sonra bir sorun olurmu güvenlik açısından

Efe Alper

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,700
İsim
Efe Talha Alper
Bu tpm olayı ne ne işe yarıyor? Kısa bir özet geçebilir misiniz?

Alqu1st

80+
Bu tpm olayı ne ne işe yarıyor? Kısa bir özet geçebilir misiniz?
TPM teknolojisini kullanmanın önemli avantajlarından bazıları şunları yapabilmenizdir:
Şifreleme anahtarları oluşturun, saklayın ve kullanımını sınırlayın.
TPM'nin kendi içine yazılan benzersiz RSA anahtarını kullanarak platform cihazı kimlik doğrulaması için TPM teknolojisini kullanın.
Güvenlik ölçümlerini alarak ve depolayarak platform bütünlüğünün sağlanmasına yardımcı olun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kısaca güvenlik icin bir modül diyebiliriz

Top Bottom