Neler Yeni

Microsoft'tan bıktım artık

yenigeldim

80+ Silver
Ben direkt silerim Defender. Ne Windows 10'da ne Windows 11'de. Bu daha çok sistemsel bir şey. SSD'den kaynaklı. Hayat işte.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben memnunum Intel SSD'mden. Oyunları çok hızlı yüklüyor, dosya yazma hızı çok yüksek. Şu an Windows 10 için kullandığım SSD ile 3.5 sn içinde açıyor sistemi ama Intel SSD ile bu süre 1.5 sn.'ye düşüyor. Hani yeniden başlat yapıyor ya, öyle 1.5 sn. başlıyor yani.
5 - 6 yıldır kullanıyorum üstelik.

Windows 11'de SSD kaynaklı sorun ise eğer zaten kullanmayacağım Windows 11, o yüzden değiştirmeme gerek yok.
Laftan da anlamıyon sorun senin ssd de. Git uğraş dur. Oyunun ya da bilgisayarın kısa sürede açılması da bir şey ifade etmiyor. Ben de oyun oynayabiliyordum. Ama steamden falan bir şey indirirken sistem donuyordu. Daha sana bir şey yazmayacam. Bozuk ssd ile sana mutluluklar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
At avrat silah
Laftan da anlamıyon sorun senin ssd de. Git uğraş dur. Oyunun ya da bilgisayarın kısa sürede açılması da bir şey ifade etmiyor. Ben de oyun oynayabiliyordum. Ama steamden falan bir şey indirirken sistem donuyordu. Daha sana bir şey yazmayacam. Bozuk ssd ile sana mutluluklar.
Kardeş tamam ben sorun SSD'de ise değiştirmeyeceğim diyorum, çünkü Windows 11 kullanmayacağım dedim ya. Sen niye böyle "laftan anlamıyon" diye kırıcı sözler yazıyorsun, ayıp vallahi.

yenigeldim

80+ Silver
Sistemindeki tek sorun kullandığın ssd çünkü neyse hayırlı forumlar.

Reyconjeff

80+ Bronze
-> Windows UWP (yada metro, yada mağaza) uygulamalarını, hizmetlerini içermeyen,
-> Defender, telemetri, smart screen, Edge, firewall da içermesin
Bilmediğimden soruyorum windows mağazanın sana nasıl bir zararı oluyor veya edge olmasının

Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
At avrat silah
Bilmediğimden soruyorum windows mağazanın sana nasıl bir zararı oluyor veya edge olmasının
Kullanmadığım için arkaplanda açık duruyor ve depolama alanı tüketiyor. Mesela Chimpi monkey mi ne video düzenleme uygulaması, kullanmadığım halde (belki yanlışlıkla tıklamış olabilir) 10 GB'ye kadar cache alan tutmuş AppData klasöründe.

Sistemindeki tek sorun kullandığın ssd çünkü neyse hayırlı forumlar.
SSD'm neden sorunludur? Sorunlu olduğunu nereden anlarım? Çünkü normal kullanım için çok üst düzey zaten. Windows 11'de neyden dolayı sorunludur?

Son düzenleme:

yenigeldim

80+ Silver
Kullanmadığım için arkaplanda açık duruyor ve depolama alanı tüketiyor. Mesela Chimpi monkey mi ne video düzenleme uygulaması, kullanmadığım halde (belki yanlışlıkla tıklamış olabilir) 10 GB'ye kadar cache alan tutmuş AppData klasöründe.

SSD'm neden sorunludur? Sorunlu olduğunu nereden anlarım? Çünkü normal kullanım için çok üst düzey zaten. Windows 11'de neyden dolayı sorunludur?
Sana anlatıyorum anlatıyorum, bozuk plak gibi dönüp aynı soruyu soruyorsun. QLC bellek var diyorum. Zamanla ssd ölüyor diyorum. PC nin hızlı açılması ya da hız testinin iyi çıkması önemsiz diyorum. Bana hala üst düzey vs diyorsun. Windows 11 falan sorunlu değil. Senin kullandığın ssd kullanım ömrünü doldurdu artık. Bak burada kimin ssd si var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
At avrat silah
Sana anlatıyorum anlatıyorum, bozuk plak gibi dönüp aynı soruyu soruyorsun. QLC bellek var diyorum. Zamanla ssd ölüyor diyorum. PC nin hızlı açılması ya da hız testinin iyi çıkması önemsiz diyorum. Bana hala üst düzey vs diyorsun. Windows 11 falan sorunlu değil. Senin kullandığın ssd kullanım ömrünü doldurdu artık. Bak burada kimin ssd si var.

Bunu yazdığın görmedim. Maalesef.

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,249
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
Arkadaşım sen genelleme yapılıyorsun. Windows 11'in bilinen performans sorunları mevcut, o zaman daha da çok vardı ve günlük kullanıma uygun değildi yani bir de Preview kullanıp, hiç sorunla karşılaşmadığını belirtiyorsun.

Kral 900 MB/s yazma, 1800 Mb/s var. DRAM olmayınca olmuyor? Buna mı takılıyor Windows 11?

Her halt var SSD'de benim.

Alıntıyı görüntüle
dostum ben de win 11 kullanıyorum ve win 10dan daha performanslı çalışıyor. Win 10da takılma ve mavi ekran sorunları ile karşılaşıyordum.

Aykut D.

80+ Gold
w11 sistem ne kadar iyi olursa olsun hantal bir işletim sistemi . İmzadaki sistemde gecikme yada animasyon hataları olabiliyor .

BabaVoss7

80+ Silver
İlk günden beri kullanırım 11 i ilk zamanlar belki ama şuanda hiç sıkıntı yaşamıyorum dediğini takılmaları vs ciddi takılan biriyim ama bayadır sorun yaşamadım. Başka bi sistemde detaylıca denemedikçe direkt yargılamayın bence. Ha şuda var yıllarca gördüm ki. Her gotmat attığımda win karakteri başka olabiliyor. Bazen bi yerde sürekli hata oluyor bazen başka yerde sürekli oluyor her kurulumun karakteri başka oldu bende şimdiye kadar. Ama son bir iki yılfır oda yok gibi

Aykut D.

80+ Gold

zorlu123123

80+ Bronze
Windows 11 yüklü değil. Ancak anlatabilirim yaşadığım sorunlar.
İşlemler gecikiyor.
Arama barına yazınca geç tepki veriyor,
Başlat menüsü de açılışı falan tepkisel değil yani, geç geldiğini, kastığını anlıyorsun.
Explorer.exe geç açılıyor, yanıt vermiyor.
Smartscreen'in işlemi açılmadığı, geciktiği için uygulamalar açılmıyor. Örneğin Hibit.
Edge çok ama çok ön planda. Bloatware'ın önde gideni.
Oyunlarda da drop yiyorum.

Ayrıca genel olarak tasarımından da hiç memnun değilim. Çift sağ tık olayı falan.

Senin SSD nedir?
this is win 11 ya da bloatynoist vede hone tarzı uygulamaları kullandınmı ilki ikisi aynı şey farklı sürümü sanırsam bütün hepsini kullanıyorum dediklerinin hepsini gerçekleştrebilirsin lakin söylediğin sorunlar windowsla alakalı değil benzer şeyler başıma geliyordu windowsta bende sevmem fps drop yapıcak şeyleri windowsta hizmetlerde ya da görev yöneticisinde ne işe yaramadıgın şeyleri kapatıyorsan geri al derim ben öyle yapıyordum windows kasıyordu dip not

Top Bottom