Selamlar herkese efenim, bugünkü rehberimizin konusu Minecraft'da işinize yarayabilecek veya eğlenmenize yarayacak bir kaç datapack i sizle paylaşacağım.
Lafı uzatmadan başlayalım.
1) ESKİ BALIK FARMI
Bu sitede ki "Classic Fishing Loot" adlı datapack, minecraft'da büyülü eşyalar çıkarabileceğiniz balık farmını 1.16 sürümünde de çalışmasına yarayacak bir datapacktir. 1.16 ve üzerinde küçük bir alanda büyülü eşyalar alamıyordunuz, fakat bu datapack ile artık alabileceksiniz. Eski sürümden kasıp yeni sürüme getirmek gibi bir derdiniz olmayacak yani.
2) BÜTÜN TARİFLER AÇIK
Yine bu sitede ki "Unlock All Recipes" adlı bir datapack.
Oyunda craft edebileceğiniz bütün eşyaların nasıl yapıldığını göstermeye yarıyor. Yani oyunun başında elmas almadan da elmas ile yapılabilecek eşyaların nasıl yapıldığına bakabiliyorsunuz.
3) CRAFT EDİLEMEYEN ŞEYLERİ CRAFT EDEBİLMEK
Burada bir sürü datapack var, bunların her birinin de farklı bir işlevi var. Enchanted Golden apple yapabilmek, isim etiketi craft edebilmek, çürük etleri pişirince deri almak ve dahası...
Burada ki çoğu şeyi tavsiye ediyorum fakat hepsini tek tek yazmayacağım. Siz istediğiniz/beğendiğinizi seçip indirebilirsiniz.
4) PİGLİN TAKASLARINDAN ÇIKAN İYİ EŞYALAR
Piglinler ile takas yaptığınızda çok iyi eşyalar çıkmasını sağlar. Çıkan eşyalar:
-Büyülü Kitaplar
-Büyülü Altın Elma
-Netherite, Elmas, Zümrüt, Altın, Demir bloğu / blokları
-Netherite, Elmas, Zümrüt, Altın, Demir külçeleri, cevherleri ve antik kalıntılar
-Büyülü yaylar
-Büyülü netherite eşyalar
-Tecrübe iksirleri
-Ölmeme totemleri
Ben bu datapack i denemek amacıyla bir kayıtta test ettim ve gerçekten yukarıda saydığım eşyalardan fazlası ile aldım.
5) ÖLEN CREEPERLARDAN DÜŞEN END CİTY HAZİNELERİ
Evet kim neden böyle bir datapack yapar bende şaşırdım fakat yapmışlar işte.
6) YAPRAKLARDAN ÇIKAN EŞYALAR
Piglin takas datapack'inin başka bir versiyonu işte.
7) KAOS DATAPACK'İ
Sürekli rastgele bir şey oluyor ve siz hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. Agalarınız varsa beraber çok güzel akar.
Bu konu buraya kadardı, okuduğunuz için teşekkürler.
Daha fazla datapack yakında eklenecektir...
İlk 3 datapack in kaynağını bana gösteren @John Marston adama teşekkürler.
Lafı uzatmadan başlayalım.
1) ESKİ BALIK FARMI
Vanilla Tweaks - Datapacks
vanillatweaks.net
2) BÜTÜN TARİFLER AÇIK
Vanilla Tweaks - Datapacks
vanillatweaks.net
Oyunda craft edebileceğiniz bütün eşyaların nasıl yapıldığını göstermeye yarıyor. Yani oyunun başında elmas almadan da elmas ile yapılabilecek eşyaların nasıl yapıldığına bakabiliyorsunuz.
3) CRAFT EDİLEMEYEN ŞEYLERİ CRAFT EDEBİLMEK
Vanilla Tweaks - Crafting Tweaks
vanillatweaks.net
Burada ki çoğu şeyi tavsiye ediyorum fakat hepsini tek tek yazmayacağım. Siz istediğiniz/beğendiğinizi seçip indirebilirsiniz.
4) PİGLİN TAKASLARINDAN ÇIKAN İYİ EŞYALAR
OP Piglin Trades Minecraft Data Pack
All of the piglin trade datapacks that I have seen only increase the amount of stuff you get from the piglins.Mine changes the loot table entirely. The...
www.planetminecraft.com
-Büyülü Kitaplar
-Büyülü Altın Elma
-Netherite, Elmas, Zümrüt, Altın, Demir bloğu / blokları
-Netherite, Elmas, Zümrüt, Altın, Demir külçeleri, cevherleri ve antik kalıntılar
-Büyülü yaylar
-Büyülü netherite eşyalar
-Tecrübe iksirleri
-Ölmeme totemleri
Ben bu datapack i denemek amacıyla bir kayıtta test ettim ve gerçekten yukarıda saydığım eşyalardan fazlası ile aldım.
5) ÖLEN CREEPERLARDAN DÜŞEN END CİTY HAZİNELERİ
Evet kim neden böyle bir datapack yapar bende şaşırdım fakat yapmışlar işte.
Minecraft But Creepers Drop End City Loot Minecraft Data Pack
Well, someone asked me to make a datapack where a mob dropped op loot. I didn't want to do too much to it, so I just took the loot table for end city...
www.planetminecraft.com
6) YAPRAKLARDAN ÇIKAN EŞYALAR
Piglin takas datapack'inin başka bir versiyonu işte.
Minecraft but tree leaves drop OP loot! Minecraft Data Pack
Minecraft but tree leaves drop OP loot! I coded it so that tree leaves drop OP loot, both when they naturally break and also when the players break...
www.planetminecraft.com
7) KAOS DATAPACK'İ
Minecraft Chaos Datapack (150 different random effects) Minecraft Data Pack
A challenge datapack for Minecraft, inspired by the GTA Chaos Mod. Want another hard and random challenge check this other datapack I made Hyper Random...
www.planetminecraft.com
Bu konu buraya kadardı, okuduğunuz için teşekkürler.
Daha fazla datapack yakında eklenecektir...
İlk 3 datapack in kaynağını bana gösteren @John Marston adama teşekkürler.