Neler Yeni

Mining ve Kripto Paralar Haram, Kripto ile Uğraşanlar Dikkat!!

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Aciklarmisin hadiste bahsediyor mu
Dinayet sanal olan herseye caiz degildir diyor altin caizken sanal altin neden caiz degil
bak atılan fotoğrafta ki ilk paragrafı okursna sorunun cevabı burda var zaten. Altın kıymet ölçüsü falan yazar yeri okursan. Bu konular ile ilgili birsürü yapılmış çalışmalar var. Eğer beni bozmak için değilde gerçekten öğrenmek için soruyorsan yardımcı olurum. Kaynaklarıyla beraber veririm araştırıp okursun. Benim herhangi bir şeyi ispatlama gibi bir gayem yok. Ama bu tür konularda tam ilim sahibi olmadan hüküm vermek yanlıştır.

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Aciklarmisin hadiste bahsediyor mu
Dinayet sanal olan herseye caiz degildir diyor altin caizken sanal altin neden caiz degil
Altın geçmişten günümüze kadar değerli bir eşyadır. Sen ms 500'e gitsenden altın değerlidir ms 2021'e gitsen de altık DÜNYANIN her yerinde değerlidir. Ayrıca somut bir şeydir ve dayanağı vardır.
Ancak kripto para böyle değildir. Kripto para borsadır ve DEDİKODU'larla dahi etkilenebilir. İnsanlar toplanıp bir kripto paraya direkt olarak etkileyebilir ve kendi kripto parasını çıkarabilir. Kripto paranın nerede nasıl kullanıldığı belirli değildir. Başta da dediğim gibi dedikodulardan dahi etkilenmesi ana sebeptir. Altın ile kripto parayı bir tutamazsınız.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,284
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Altın geçmişten günümüze kadar değerli bir eşyadır. Sen ms 500'e gitsenden altın değerlidir ms 2021'e gitsen de altık DÜNYANIN her yerinde değerlidir. Ayrıca somut bir şeydir ve dayanağı vardır.
Ancak kripto para böyle değildir. Kripto para borsadır ve DEDİKODU'larla dahi etkilenebilir. İnsanlar toplanıp bir kripto paraya direkt olarak etkileyebilir ve kendi kripto parasını çıkarabilir. Kripto paranın nerede nasıl kullanıldığı belirli değildir. Başta da dediğim gibi dedikodulardan dahi etkilenmesi ana sebeptir. Altın ile kripto parayı bir tutamazsınız.
Elonmusk ETH yazsa aslında...

IronClaw

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
232
İsim
Mustafa

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
banane beleş para sonuçta :D

Siri

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar biliyorsunuz değil mi Bitcoin sınırlı bir şeydir. Altının da sınırlı olduğu gibi. Ve ikisini de çoğaltamazsınız. Bitcoin'i yok edemiyorsunuz onu da biliyorsunuz. Yanlış adrese gönderildiğinde o sisteme girer fakat diğer cüzdana ulaşmaz.

E altın da satıldıkça döviz azaldığından fiyatı artıyorsa Bitcoin'de satıldıkça borsalarda azaldığından fiyatı artıyor.

Bitcoin'in en önemli özelliklerinden birisi de arzının 21.000.000 ile sınırlı olmasıdır.

Diğer coinlerden bahsetmiyorum Bitcoin diyorum sadece. Diğer coinler evet çoğaltılabiliyor fakat Diyanet bütün kripto paralara söylemiş bunu. Ben pek haklı bulmuyorum Diyanet'te bunu tam olarak bilemez.
Mesaj otomatik birleştirildi:

dinde sence bence onca şunca yoktur Allahın şeriati vardır nettir zamana mekana kişiye göre değişmez.
Diyanet söylüyor ama, peki Diyanet nasıl tam olarak biliyor? Benim burada beynim duruyor işte.

Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Berk Hasan
Arkadaşlar biliyorsunuz değil mi Bitcoin sınırlı bir şeydir. Altının da sınırlı olduğu gibi. Ve ikisini de çoğaltamazsınız. Bitcoin'i yok edemiyorsunuz onu da biliyorsunuz. Yanlış adrese gönderildiğinde o sisteme girer fakat diğer cüzdana ulaşmaz.

E altın da satıldıkça döviz azaldığından fiyatı artıyorsa Bitcoin'de satıldıkça borsalarda azaldığından fiyatı artıyor.

Bitcoin'in en önemli özelliklerinden birisi de arzının 21.000.000 ile sınırlı olmasıdır.

Diğer coinlerden bahsetmiyorum Bitcoin diyorum sadece. Diğer coinler evet çoğaltılabiliyor fakat Diyanet bütün kripto paralara söylemiş bunu. Ben pek haklı bulmuyorum Diyanet'te bunu tam olarak bilemez.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Diyanet söylüyor ama, peki Diyanet nasıl tam olarak biliyor? Benim burada beynim duruyor işte.
diyanetin içinde yoldan çıkmış kişiler var ehli sünnet olan insanlardan fetva almak en mantıklısı hocam dine kimse kendi kişisel görüşünü katamaz ve kendi kafasına göre bişey çıkaramaz bazı diyanetteki hocalar böyle davranabiliyor

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,787
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
dinde sence bence onca şunca yoktur Allahın şeriati vardır nettir zamana mekana kişiye göre değişmez.
Dinin kurallarını Allah belirliyor tabii ki.
Ben sadece görüşümü yazdım ilk yorumda

alperenn01

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,516
İsim
Alperen Ceylan
Instagram
Alperen.cyln
Evet arkadaşlar okuyunca banada mantıklı geldi, haram değil dediğim herkesden özür dilerim aklım başıma geldi.
Yarın bugün ölüm var ben uzak duruyorum bu işten sizden de çekilmenizi öneririm. 🕋 Diyanetin açıklaması çok mantıklı geldi. :(
Alıntıyı görüntüle
O gün ki konuda yine helal mi değilmi diyordu .bazı arkadaşlar bunda da kazanma ve kaybetme varmıyor yani onlara göre helaldi. Bende yorumda bulunmamıştım ama umarım herkes doğru olanı yapar

eşşek herif

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,378
İsim
Furkan
Bence haram değildir.
Sonuçta bu bir yatırımdır. Kumar vb. de değildir.
Altın almakta nasıl haram değilse bu da değildir diye düşünüyorum.
nasıl dövize yatırım yapıyolarsa buda onun gibi bişey o zaman döviz de haram

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,026,546
Üyeler
162,705
Son üye