Modem interneti hızlandırır mı?

LG8245X6-50 Modemdeki model kodu bu şekilde.
Açıkçası modem çok eski bir model değil. Kötü değil yani. Çekim gücü iyi, hız konusunda da iyi bir model. Belki size verilen sorunludur. Veya başka bir sorun vardır. Önce müşteri hizmetleriyle görüşün derim çünkü kopma sorunları da yaşıyorsunuz.

ISS firmalarının verdiği routerlar hem donanım hem yazılım anlamında beş para etmezler. sorun %100 router'dan kaynaklanıyor diyemem iyice irdelenmesi araştırılması gerek ama son 5 yıldır Türk telekom'un verdiği 2 router kullandım ardından kendim bizzat asus'un router'ına geçtim farkı çok daha iyi anladım. ıss firmaların verdiği routerlar sırf internet gelsinde nasıl olursa olsun mantığıyla verilmiş.

kablosuz performansları felaket donanım gücü ayrı felaket detay yok en basit ucuz düşük işlemci ve ramleri kullanmışlar, arayüzlerinde çoğu şey kısıtlı değiştiremiyorsun, firmware update imkanı yok gibi bir şey üretim aşamasında bir firmware atıyorlar o şekilde kullanıyorsunuz gittiği yere kadar artık, imkanı olan tplink, keenetic, asus, mercury vs. farklı bir router'a geçin farkı anlarsınız,

Son düzenleme:
ISS firmalarının verdiği routerlar hem donanım hem yazılım anlamında beş para etmezler. sorun %100 router'dan kaynaklanıyor diyemem iyice irdelenmesi araştırılması gerek ama son 5 yıldır Türk telekom'un verdiği 2 router kullandım ardından kendim bizzat asus'un router'ına geçtim farkı çok daha iyi anladım. sırf internet gelsinde nasıl olursa olsun mantığıyla verilen routerlar

kablosuz performansları felaket donanım gücü ayrı felaket arayüzlerinde çoğu şey aşırı kısıtlı değiştiremiyorsun firmware update imkanı yok gibi bir şey üretim aşamasında bir firmware atıyorlar o şekilde kullanıyorsunuz gittiği yere kadar, imkanı olan tplink,keenetic vs. farklı bir router'a geçsin farkı anlar.

bende aynı şekilde 2 yıldır tt fiber 200 mbps kullanıyorum. başlarda telekomun kendi tplink modemini kullanıyordum modemde özellik namına hiç bir şey yok. qos bile ayarlayamıyorduk. oyunlarda pingim fiber olmasına rağmen anlık olarak 200 300 lere fırlıyordu. daha sonra keenetic kn-3811 e geçiş yaptım. qos ayarları mükemmel. oyunlarda ping hep düşük ve stabil.

bende aynı şekilde 2 yıldır tt fiber 200 mbps kullanıyorum. başlarda telekomun kendi tplink modemini kullanıyordum modemde özellik namına hiç bir şey yok. qos bile ayarlayamıyorduk. oyunlarda pingim fiber olmasına rağmen anlık olarak 200 300 lere fırlıyordu. daha sonra keenetic kn-3811 e geçiş yaptım. qos ayarları mükemmel. oyunlarda ping hep düşük ve stabil.
Ben hep diyorum, alınacaksa Keenetic veya ASUS alınmalı. 10 sene bile kullanırsın, sorunsuz. Keenetic kullanıyorum şu an. Aynı sorunları yaşıyordum ki benim yaşamam garip değil. 12 Mbps nete sahibim. Dün mesela 9 kişi bağlıydı, QoS açık, sabit 8 ping ile oynadım. 1 ping bile oynamadı. Eski modemlerde kimse bağlı olmasa bile ping hep 200-300’lerde geziyordu. QoS ayarı hem mükemmel hem de çok çok basit. Diğer modemlere bakıyorsun, bir sürü saçma ayar. Keşke Keenetic'i örnek alsalar.

Modem değişimini nasıl yaptınız şifre falan lazım diyorlar bilgi verebilir misiniz?

Modem değişimini nasıl yaptınız şifre falan lazım diyorlar bilgi verebilir misiniz?
modem arayüzünde yer alan kullanıcı adı ve şifrenizi bir yere not edin. yeni satın alacağınız modemin kurulum aşamasında kaydettiğiniz kullanıcı adı ve şifre ile kurulumu tamamlayın

modem arayüzünde yer alan kullanıcı adı ve şifrenizi bir yere not edin. yeni satın alacağınız modemin kurulum aşamasında kaydettiğiniz kullanıcı adı ve şifre ile kurulumu tamamlayın
Arayüzde kullanıcı adı var da şifre yok *** şeklinde gözüküyor açtırmıyor.

Arayüzde kullanıcı adı var da şifre yok *** şeklinde gözüküyor açtırmıyor.

2. bir seçenek olarak müşteri hizmetlerini arayarak kullanıcı adı ve şifreni isteyebilirsin. hatta hiç müşteri hizmetlerine bile bağlanmadan dijital asistan ile konuşarak almıştım ben bir yakınım için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,195,332
Üyeler
189,829
Son üye
mirza1
Geri