Monitör Görüntü Bozukluğu

Kabloyu değiştim monitör ile beraber gelen kabloda da yeni aldığım kabloda da aynı sıkıntı ekran kartı monitörde sıfır arızalı olacağını düşünmüyorum.bence monitörde arıza var fabrikasyon
Sıcaktan kaynaklı biraz başım ağrıyor o yüzden yorumlara pek bakamadım gene de yardımcı olmaya çalışayım. Hdmi ile sorun yaşıyor musun? Ekran kartı ve monitörün diğer dp girişlerini denedin mi?

Sıcaktan kaynaklı biraz başım ağrıyor o yüzden yorumlara pek bakamadım gene de yardımcı olmaya çalışayım. Hdmi ile sorun yaşıyor musun? Ekran kartı ve monitörün diğer dp girişlerini denedin mi?
Geçmiş olsun.
Ekran kartı ve monitör DP girişlerini denedim sorun aynı.her zaman olan bir şey değil ara ara oluyor kullanırken değil özellikle bilgisayar ilk açılışta oluyor tak çıkar monitör resetle vs yaptıktan sonra düzeliyor. Dün bu sorun başıma geldi bu şekilde bekledim düzelmedi. Hdmı kabloya geçtim görüntü düzgün bir şekilde geldi.
Kasayı kendim topladım. Montaj hatası olacağını düşünmüyorum. Dediğim gibi parçalar ve monitör sıfır.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Özellikle bu sorun bilgisayar ve monitörün elektrik bağlantısını kesip 24 saat kadar sonra ilk açılışta yapması çok tuhaf. Arada kullanım sağlarken sadiselik ekran gitgel oluyor çok kısa

Merhabalar. Bir görüntü sorunu yaşıyorum, yardımcı olabilir misiniz?
Sistemim:

• Monitör: KTC H27T22C 27" 2K 200 Hz
  • Ryzen 5 7600
  • MSI PRO B850-P WIFI
  • XPG 32GB (2x16GB) Lancer Siyah DDR5 6000MHz CL30 1.35V
  • Gigabyte RX 9060 XT Gaming OC 16 GB
  • MSI SPATIUM M560 SSD 2 TB ssd 1 tb ve 512 gb ssdiler var
  • Cougar STC 700W PSU
  • Tüm parçalar sıfır ve sistemi kendim topladım.
Sorun şu:
DisplayPort ile kullanırken bilgisayarı ilk açtığımda bazen görüntü hiç gelmiyor. Bir süre sonra masaüstü açılıyor ama eklediğim görseldeki gibi ekran bozuk oluyor. Bilgisayarı yeniden başlatınca veya bazen DisplayPort kablosunu başka porta takınca düzeliyor.
Özellikle bilgisayar ve monitör uzun süre kapalı veya prizden çekili kaldıktan sonra bu sorun daha sık oluyor.
Ayrıca DisplayPort kullanırken bazen masaüstünde çok kısa süreli ekran gidip geliyor.
Şunları denedim:
  • AMD ekran kartı sürücüsünü tamamen kaldırıp tekrar kurdum.
  • BIOS, Windows ve tüm sürücüler güncel.
  • Monitörü fabrika ayarlarına döndürdüm.
  • İki farklı DisplayPort kablosu denedim.
  • Ekran kartındaki iki DisplayPort çıkışını da denedim.
  • FreeSync kapalı.
Buna rağmen sorun devam ediyor.Sizce sorun monitörden mi, ekran kartından mı, yoksa DisplayPort uyumsuzluğundan mı kaynaklanıyor? Benzer bir sorun yaşayan veya fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
Teşekkür ederim.
pcyi uyku modundan uyandırıp açıyorsan uyandırdıktan sonra yeniden başlatmayı dene

pcyi uyku modundan uyandırıp açıyorsan uyandırdıktan sonra yeniden başlatmayı dene
Uyku modunda değil bilgisayarı kullandım kapatıyorum. Fişi çekiyorum aradan 10 saat 24 saat vs geçiyor fişi takıp start veriyorum monitöre hemen görüntü gelmiyor oturum açma kısmına geldiğinde ekte gönderdiğim görsel geliyor monitörü aç kapa kabloları değil bilgisayarı yeniden başlat vs yapıyorum sonra düzeliyor. Biz bakıyorum sonra ekran yenileme 60 Hz olmuş monitör ayarları vs sıfırlıyorum bu arada maalesef başka türlü düzelmiyor ekran

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Geçmiş olsun.
Ekran kartı ve monitör DP girişlerini denedim sorun aynı.her zaman olan bir şey değil ara ara oluyor kullanırken değil özellikle bilgisayar ilk açılışta oluyor tak çıkar monitör resetle vs yaptıktan sonra düzeliyor. Dün bu sorun başıma geldi bu şekilde bekledim düzelmedi. Hdmı kabloya geçtim görüntü düzgün bir şekilde geldi.
Kasayı kendim topladım. Montaj hatası olacağını düşünmüyorum. Dediğim gibi parçalar ve monitör sıfır.

Özellikle bu sorun bilgisayar ve monitörün elektrik bağlantısını kesip 24 saat kadar sonra ilk açılışta yapması çok tuhaf. Arada kullanım sağlarken sadiselik ekran gitgel oluyor çok kısa
Keşke tvde DP girişi olsa da oradan test edebilsek, sorunun ekran kartı dp çıkışında mı monitörde mi olduğunu anlardık

Alıntıyı görüntüle

Keşke tvde DP girişi olsa da oradan test edebilsek, sorunun ekran kartı dp çıkışında mı monitörde mi olduğunu anlardık
Maalesef test edemiyorum. Görsel ekledim bu şekilde oldu dün akşam bekle bekle düzelmedi. Hdmı geçtim sorun olmadı

Dün akşam böyle oldu bekle bekle düzelmedi hdmı geçtim monitör reset bilgisayar reset vs düzeldi

Ekler

• 1000067744.webp
    1000067744.webp
    20.8 KB · Hit: 5
  • 1000067613.webp
    1000067613.webp
    1.8 MB · Hit: 5
Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular