Yardım Monitör Kararsızlığı + Tavsiye

enisberberr

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,078
Merhaba sevgili DA Forum üyeleri,
Elimde Aoc c24g1 var ve monitörün haliyle curved olması sebebiyle ışık sızması baya can sıkıcı durumda. Ayrıca ekranda piksel piksel bir görüntü mevcut. Gerekse tuşların kullanışsızlığı gerekse diğer şikayetlerim yüzünden ilerde IPS panelli bir monitörle değişmeyi düşünüyorum.
Ama aklımda birkaç soru var;

1-) Sizce oyun ve film açısından hangi panel tercih edilmeli?

2-) Monitörde bulunan kontrast ve parlaklık oranına ne kadar dikkat edilmeli?

3-) 2000-2500₺ arası 144hz, 1ms, IPS panel, Pivot özelliği ve 90 derece dönebilme özelliği olan ek olarakta kontrast olarak en az 3000:1 parlaklık olarak ise en az 250 cd/m2 olmasını isterim eğer varsa :D

Not: Aynı monitöre sahip @Yasin Çelik te aynı problemlerden muzdarip

Merhaba sevgili DA Forum üyeleri,
Elimde Aoc c24g1 var ve monitörün haliyle curved olması sebebiyle ışık sızması baya can sıkıcı durumda. Ayrıca ekranda piksel piksel bir görüntü mevcut. Gerekse tuşların kullanışsızlığı gerekse diğer şikayetlerim yüzünden ilerde IPS panelli bir monitörle değişmeyi düşünüyorum.
Ama aklımda birkaç soru var;

1-) Sizce oyun ve film açısından hangi panel tercih edilmeli?

2-) Monitörde bulunan kontrast ve parlaklık oranına ne kadar dikkat edilmeli?

3-) 2000-2500₺ arası 144hz, 1ms, IPS panel, Pivot özelliği ve 90 derece dönebilme özelliği olan ek olarakta kontrast olarak en az 3000:1 parlaklık olarak ise en az 250 cd/m2 olmasını isterim eğer varsa :D

Bu monitörü önerebilirim.

Msi Optix G24C4 aldım ben de henüz elime gelmedi o da curved acaba ışık sızması her curved monitörde oluyor mu ?

1- IPS panel tercih edilmeli.
2- Bu değerler her monitörde yeterli düzeyde oluyor genelde.
Hocam bir arkadaş bir Asus VG259QM modelinde 1000:1 kontrast olması ve %72 renk gamutuna sahip olması sebebiyle önermedi

Bu bütçede zaten kalitesiz bir ürün bulman zor.
Öneriniz var mıdır hocam peki? Ayrıca elimde curved bir ekran var ve ışık sızmasından canım sıkılığı için ve fps tarzı oyunlarda düz ekran önerildiği için curved ekrandan vazgeçilebilir mi? birde 27inc bir monitörde pikselleşme acayip fazla deniliyor ve birkaç onayladı bu yorumu yaşadıklarından dolayı

Hocam birde 27inc bir monitörde pikselleşme acayip fazla deniliyor ve birkaç onayladı bu yorumu yaşadıklarından dolayı. Ayrıca elimde curved bir ekran var ve ışık sızmasından canım sıkılığı için ve fps tarzı oyunlarda düz ekran önerildiği için curved ekrandan vazgeçilebilir mi?
Eğer 27" monitör alıcaksan 1080p önermem, curved ekranın pek bir artısı yok zaten.

Hocam birde 27inc bir monitörde pikselleşme acayip fazla deniliyor ve birkaç onayladı bu yorumu yaşadıklarından dolayı. Ayrıca elimde curved bir ekran var ve ışık sızmasından canım sıkılığı için ve fps tarzı oyunlarda düz ekran önerildiği için curved ekrandan vazgeçilebilir mi?

O halde bu monitörü öneririm. Kendi kullandığım bir monitör çok iyi bir ürün.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,442
Üyeler
188,424
Son üye
Hypnotica
Geri