Monitör kondansatör arızası

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
6,036
Merhaba arkadaşlar dün sabah bilgisayari açtım baktım ekran gelmiyor sadece mavi ışık yanıyordu, içini açtım inceledim. Kondansatörlerden birinin şişmiş olduğunu gördüm, gittim yenisini aldım lehimledim. Kondansatörün bacağını takarken keserim dedim ve kesmeyi unutmuşum muhtemelen panelin arka metaline temas edip kısa devre yapmış. Güç verdiğimde hiç ışık yoktu, tekrar açtığımda farkettim bacakları kesmediğimi. Kestim tekrar taktım bu seferde mavi ışık yanıp sönüyordu yine ekran gelmedi. Tekrar açtım taktiğim kondansatörün lehimlerini sağlamlaştırdım başka hic bir şey yapmadan tekrar kapattım kasayı bu seferde belli belirsiz bir turuncu ışık yanmaya başladı. Saatlerdir uğraşıyorum düzelmiyor, pil ve ledle bir test devresi kurdum sorunun nerde olduğunu bulamadim bir türlü. bilgi sahibi olan elektronikçiler varsa yardımcı olabilir mi lütfen
Devrenin fotoğraflarını ve değiştirdiğim kondansatörü işaretledim
1000034741.webp
1000034740.webp

dostum slm öncelikle Kondansatörlerde + ve - kutuplar vardır doğruluğunu kontrol etmişsindir die umuyorum. kısa devre sırasında bir transistör hasar görmüş olabilir, digital ölçü aleti ile çıkış daki voltaj deyerlerini kontrol etmeni öneririm. ve Kondansatörün bağlı olduğu devreyi de kontrol edermisin fiziki bir yanık veya transistörlerinde bir patlama gerçekleşmişmi. son olarak bazı cihazlar ledleri devreye girmezsen arıza ışığı yakabiliyor o yüzden test sırasında bütün kabloların takılı olduğundan emin olmalısın. bol şans

dostum slm öncelikle Kondansatörlerde + ve - kutuplar vardır doğruluğunu kontrol etmişsindir die umuyorum. kısa devre sırasında bir transistör hasar görmüş olabilir, digital ölçü aleti ile çıkış daki voltaj deyerlerini kontrol etmeni öneririm. ve Kondansatörün bağlı olduğu devreyi de kontrol edermisin fiziki bir yanık veya transistörlerinde bir patlama gerçekleşmişmi. son olarak bazı cihazlar ledleri devreye girmezsen arıza ışığı yakabiliyor o yüzden test sırasında bütün kabloların takılı olduğundan emin olmalısın. bol şans
Elimde multimetre yok maalesef LED ve pille basit bir devre kurdum test etmek için ama verimli sonuç alamadim, yakinda multimetre alacağım. Şuanda monitörü eksiksiz topladim hala sonuç ayni. Devrede gözle görülür bir hasar yok ama güç verildiğinde bir süre sonra görüntü işleme devresi ve güç devresindeki görüntü devresine bağlantı yapılan kısım baya ısınıyor. Diğer yerlerde ekstra bir sıcaklık hissetmedim ama kartin belirli bir kismi ciddi manada ısınıyor. Bahsettiğim kısım ilk fotoğraftaki sağ üstte dirençlerin ve kondansatörün bulunduğu bolge.

mikroelectronic youtube kanalında ücretsiz tamir imkanı var. Devre kartını göndermen yeterli

mikroelectronic youtube kanalında ücretsiz tamir imkanı var. Devre kartını göndermen yeterli
hocam kargo parasıyla aynıya denk gelir sanırım. yinede detaylı bilgi bulamadım var mı bir video site vs

Geri