Yardım Monitör Oc Modunu Açınca Ekran Yırtılıyor

F4IRFL4Y

80+ Gold
Reaksiyon skoru
3,380
Selamlar Asus ROG Strix XG259QNS Monitörüm Var Yeni Aldım Monitörü Test Ettim Hiç Bir Sorun Yoktu Cs 2 Girdim G-sync + V-sync Açık 380 Hz'de Oc Modunda Ekranda Yırtılmalar Olmaya Başladı Geri Oc Kapatıp 360 Hz'e Çektim Gene G-sync + V-sync Açık Bu Sefer Hiç Yırtılma Olmadı Elmb Sync Açık Değil Açınca Parlaklık Çok Düşüyor Sizde'de Oc Modda Böyle Sorunlar Yaşıyor Musunuz Yoksa Monitörde Mi Sorun Var ?

Selamlar Asus ROG Strix XG259QNS Monitörüm Var Yeni Aldım Monitörü Test Ettim Hiç Bir Sorun Yoktu Cs 2 Girdim G-sync + V-sync Açık 380 Hz'de Oc Modunda Ekranda Yırtılmalar Olmaya Başladı Geri Oc Kapatıp 360 Hz'e Çektim Gene G-sync + V-sync Açık Bu Sefer Hiç Yırtılma Olmadı Elmb Sync Açık Değil Açınca Parlaklık Çok Düşüyor Sizde'de Oc Modda Böyle Sorunlar Yaşıyor Musunuz Yoksa Monitörde Mi Sorun Var ?
O monitörü kukanmıyorum ana genelde 380hz modunda yırtılma olması normal değilmi doprusu yırtılma değilde ghosting çok görüyordum

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
O monitörü kukanmıyorum ana genelde 380hz modunda yırtılma olması normal değilmi doprusu yırtılma değilde ghosting çok görüyordum
Ghosting Yok Onun İçin G-Sync Kapatıp Elmb Açabiliyorum Overdrive'ıda 20 Yapıp Süper Hızlı Oyniyabilirim Ama Yırtılma Olma Olasılığı Var Bu Sefer
Elmb-Sync Açabilirim Gene Ama Parlaklık Çok Düşüyor Büyük İhtimal Oc Modda Monitör Gereken Frekans Gücünü Veya Hızı Veremiyor Kendini Zorluyor Yetişemiyor Ve Ekran Bağlantı Sorunları Nedeniyle Yırtılıyor

Ghosting Yok Onun İçin G-Sync Kapatıp Elmb Açabiliyorum Overdrive'ıda 20 Yapıp Süper Hızlı Oyniyabilirim Ama Yırtılma Olma Olasılığı Var Bu Sefer
Elmb-Sync Açabilirim Gene Ama Parlaklık Çok Düşüyor Büyük İhtimal Oc Modda Monitör Gereklenen Sinyal Gücünü Veya Hızı Veremiyor Kendini Zorluyor Yetişemiyor Ve Ekran Bağlantı Sorunları Nedeniyle Yırtılıyor
Evet baktım bi çok kişide varmış bu sorun 360hz kulanın düz

Hayır genel olarak bu kadar yüksek hzli cihazlarda görülüyor gibi şikayetler var baya
Anladım Büyük İhtimalle Öyle Şöyle Bir Yazı Yazdı Chatgpt'de

OC Hz istikrarsız olabilir → 380 Hz aslında panelin fabrika değeri değil, Asus yazılım/firmware üzerinden paneli zorlayarak açıyor. Tüm paneller 380 Hz’i %100 stabil çalıştırmaz. Ufak yırtılmalar, flicker, hatta input lag artışı görülebilir. Asus da zaten “OC Hz her zaman stabil olmayabilir” diye yazar.

Yüksek İhtimalle Dediğimiz Gibi Oc Kaynaklı Neyse 20 Hz'den bir şey Olmaz Aksine Daha İyi Fps-Hz Eşitlğinden

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,153,027
Üyeler
183,371
Son üye
Alppo
Geri