Neler Yeni

Monitör ölü piksel

Burak26

80+
Reaksiyon skoru
15
arkadaşlar merhaba 1 haftadır 144 hz 24 inç 1ms monitör fiyatlarını özelliklerini araştırıyorum gezmediğim site kalmadı bütçem 1300 ile 1500 tl arası

Ölü piksel garantisi veren firma bulamadım yorumlara bakıyorum kimine ölü piksel cıkmış kimine çıkmamış yani tamamen şans
3000 tl fiyatındaki monitörleri 1465 civarı ölü pikselden dolayı satıyorlar ekranın uç noktalarında bulunan ölü pikselli monitör almak ne kadar mantıklı?
ıps olması oyuncu monitöründe önemlimi ?

Aklıma yatan monitörlerin linklerini bırakıyorum olur olmaz yada onu alacağına bunu al dediğiniz olursa lütfen bilgi verin iyi akşamlar.

Ölü piksel garantisi olsun olmasın, zaten size geldikten sonra 14 gün içinde koşulsuz iade hakkınız var. Ölü piksel çıkarsa, açıklama yapmaksızın iade edersiniz.

Sadece ölü piksel olduğu için yarı yarıya fiyatla monitör satılabileceğini düşünmüyorum. Ya sayı olarak çok fazla adette sıkıntılı bir paneldir, ya da başka sorunları vardır.

IPS şart mı diye sormuşsunuz. Değil, tamamen zevk meselesi. Renk doygunluğu teorik olarak daha iyi ancak o da panelden panele, monitörden monitöre değişiyor. AOC 27g2u satın aldım, IPS panel. Aradığım kaliteyi bulamadım. İade ettim. Şu an VA panel MSI Mag 241 CR kullanıyorum. Kıyaslanamaz şekilde daha kaliteli görüntü veriyor bence.

Son düzenleme:
bu gözle alakalı bişey rahatsız etmezse seni neden alınmasın ölü piksel de garanti veren çok üst düzey mönitörler de oluyor şuan oyunda fark etmezsin büyük ihtimal ama normal zamanda fark edebilirsin

haklısınız ama 1600 lere cikamiyorum 1500 bile bütcemi cok zorluyor:( genede cok teşekkür ederim.
Post automatically merged:

mesela bu monitör de yorumlarda çok fazla ölü pikselin olmadığı varsada göremedikleri söyleniyor

bu gözle alakalı bişey rahatsız etmezse seni neden alınmasın ölü piksel de garanti veren çok üst düzey mönitörler de oluyor şuan oyunda fark etmezsin büyük ihtimal ama normal zamanda fark edebilirsin

mesela bu monitör de yorumlarda çok fazla ölü pikselin olmadığı varsada göremedikleri söyleniyor

haklısınız ama 1600 lere cikamiyorum 1500 bile bütcemi cok zorluyor:( genede cok teşekkür ederim.

aoc iyidir sorun yaşamasın tavsiye ederim bilgisayar satarken çok sattım kullandım problem yaşamadım hiç ben benq aoc wiesonic üst sekment mönitörleri seviyorum sorunsuz oluyorlar ama senin yerinde olsam 27 ve üstü bakarım biraz daha beklerim almak için 27 alırım 19 inch mönitörden geçiyorsan fark eder baya ama 21 22 inch çok fark görmezsin ben şuan alıcak olsam 27 ve üst alırım

aoc iyidir sorun yaşamasın tavsiye ederim bilgisayar satarken çok sattım kullandım problem yaşamadım hiç ben benq aoc wiesonic üst sekment mönitörleri seviyorum sorunsuz oluyorlar ama senin yerinde olsam 27 ve üstü bakarım biraz daha beklerim almak için 27 alırım 19 inch mönitörden geçiyorsan fark eder baya ama 21 22 inch çok fark görmezsin ben şuan alıcak olsam 27 ve üst alırım
leptap kullanıyorum yeni kasa topladim ona uygun monitör bakiyorum :)

Ölü piksel tamamen şans işi şuan VP249QGR kullanıyorum gayet memnunum. IPS almanı öneririm. Zaten 3 tane panel var; TN, VA ve IPS. Eğer ben Full CS:GO oynuyorum, tek hedefim global olmak 7/24 başında durup ortalığı kasıp kavuracağım derseniz 144 Hz 1 ms TN almak daha mantıklı olur. Bu 1 ms değer ise GTG dir. GTG nedir derseniz ise gray to gray demektir yani monitörün yapabildiği en hızlı renk geçişidir. Bu renk geçişi de griden griye olandır. Bu özellik de ekrana yansıtılan piksellerin renk geçişlerini 1 ms sürede yapıp size yansıttığını gösterir. Ek olarak genelde 1 ms gtg monitörler neredeyse 10-16 ms mprt değerine sahiptir. 1 ms diye yazılan IPS monitörler gerçekte bir 1 ms değildir. Genelde 4 GTG dirler. 1 ms yazmalarının sebebi ise şu çünkü IPS monitörler artık 1 ms mprt tepkime süresine sahip. Bu özellikler TN panellerde olmayan bir nimet. MPRT ne derseniz ise MPRT, GTG gibi bir şey değil farklı şeyler. GTG renk geçişlerini yani piksellerin tepki sürelerini gösterirken MPRT piksellerin görünürlük süresini gösterir. Şöyle düşünün hareket eden bir cisim var ve sizin mprt süreniz yüksek bu sebepten ekranda daha çok görünüyor nesne ilerlediği halde arkasında o varmış gibi bir bulanıklık (Motion blur) oluşuyor. MPRT ne kadar düşük olursa Motion blur o kadar azalır. GTG ne kadar düşük olursa renkler o kadar çabuk yansıtılır ve tepki vermeniz daha kolay olur. Fakat şunu da söyleyeyim bir IPS ve bir TN paneli yan yana koyup baktıktan sonra TN'ye bakmak bile istemezsiniz. Aradaki renk canlılığı farkı çok fazla. IPS'den vazgeçmeyin. IPS alabilecek bütçeye sahipseniz VA'da almayın. Şunu da söyleyeyim 1 ms gtg ile 4 ms gtg arasındaki farkı önceden 240 Hz 1 ms hatta 0.5 ms monitörlerde oynamış bir profesyonel oyuncu değilseniz pek hissetmezsiniz. 2-3 ms gibi düşük bir fark için TN almayın gözünüze yazık edersiniz. VA nedir? TN ve IPS'den farkı nedir derseniz. İkisinin birleşimi gibi bir şey hem TN kadar olmasa da ona yakın tepki süresine sahip hem de IPS kadar olmasa bile iyi bir renk canlılığına sahip. Şunu da unutmayın her marka MPRT özelliğini açmak için arayüzünde farklı ayarlara sahip. Mesela AOC, Acer falan bunu ULMB (Ultra Motion Blur) olarak adlandırıyor. ASUS ELMB (Extreme Low Motion Blur) olarak adlandırıyor. BenQ falan DyAc olarak adlandırıyor. Bence aralarında en başarılısı ASUS'un teknolojisi. Aşırı dikkatli profosyonel tıpki bir e-spor maçındayım gibi CS:GO oynayacağım demiyorsanız ki bence demiyorsunuz. Ben size 144 Hz IPS bir monitör almanızı öneririm. Gözünüz de keyfiniz de yerinde olsun. Ben de sizin gibi bu düşünce de kalmıştım. Technopat olsun Reddit olsun çeşitli Türk ve Yabancı forumlarda gezdim genel olarak bu bilgilere ulaştım. Bütün bu özellikleri düşünüp 144 Hz IPS almayı tercih ettim. Araştırmalarım sonucu ASUS VP249QGR aldım gayet memnunum. DP kablosu ile G-Sync 144 Hz güzel bir deneyim alıyorum. ELMB özelliği ile neredeyse Motion Blur kayboluyor. 1 ms kalitesini hissediyorsunuz. Bu fiyata çıkmışken TN ya da VA almanızı önermem.

Ölü piksel tamamen şans işi şuan VP249QGR kullanıyorum gayet memnunum. IPS almanı öneririm. Zaten 3 tane panel var; TN, VA ve IPS. Eğer ben Full CS:GO oynuyorum, tek hedefim global olmak 7/24 başında durup ortalığı kasıp kavuracağım derseniz 144 Hz 1 ms TN almak daha mantıklı olur. Bu 1 ms değer ise GTG dir. GTG nedir derseniz ise gray to gray demektir yani monitörün yapabildiği en hızlı renk geçişidir. Bu renk geçişi de griden griye olandır. Bu özellik de ekrana yansıtılan piksellerin renk geçişlerini 1 ms sürede yapıp size yansıttığını gösterir. Ek olarak genelde 1 ms gtg monitörler neredeyse 10-16 ms mprt değerine sahiptir. 1 ms diye yazılan IPS monitörler gerçekte bir 1 ms değildir. Genelde 4 GTG dirler. 1 ms yazmalarının sebebi ise şu çünkü IPS monitörler artık 1 ms mprt tepkime süresine sahip. Bu özellikler TN panellerde olmayan bir nimet. MPRT ne derseniz ise MPRT, GTG gibi bir şey değil farklı şeyler. GTG renk geçişlerini yani piksellerin tepki sürelerini gösterirken MPRT piksellerin görünürlük süresini gösterir. Şöyle düşünün hareket eden bir cisim var ve sizin mprt süreniz yüksek bu sebepten ekranda daha çok görünüyor nesne ilerlediği halde arkasında o varmış gibi bir bulanıklık (Motion blur) oluşuyor. MPRT ne kadar düşük olursa Motion blur o kadar azalır. GTG ne kadar düşük olursa renkler o kadar çabuk yansıtılır ve tepki vermeniz daha kolay olur. Fakat şunu da söyleyeyim bir IPS ve bir TN paneli yan yana koyup baktıktan sonra TN'ye bakmak bile istemezsiniz. Aradaki renk canlılığı farkı çok fazla. IPS'den vazgeçmeyin. IPS alabilecek bütçeye sahipseniz VA'da almayın. Şunu da söyleyeyim 1 ms gtg ile 4 ms gtg arasındaki farkı önceden 240 Hz 1 ms hatta 0.5 ms monitörlerde oynamış bir profesyonel oyuncu değilseniz pek hissetmezsiniz. 2-3 ms gibi düşük bir fark için TN almayın gözünüze yazık edersiniz. VA nedir? TN ve IPS'den farkı nedir derseniz. İkisinin birleşimi gibi bir şey hem TN kadar olmasa da ona yakın tepki süresine sahip hem de IPS kadar olmasa bile iyi bir renk canlılığına sahip. Şunu da unutmayın her marka MPRT özelliğini açmak için arayüzünde farklı ayarlara sahip. Mesela AOC, Acer falan bunu ULMB (Ultra Motion Blur) olarak adlandırıyor. Asus ELMB (Extreme Low Motion Blur) olarak adlandırıyor. BenQ falan DyAc olarak adlandırıyor. Bence aralarında en başarılısı Asus'un teknolojisi. Aşırı dikkatli profosyonel tıpki bir e-spor maçındayım gibi CS:GO oynayacağım demiyorsanız ki bence demiyorsunuz. Ben size 144 Hz IPS bir monitör almanızı öneririm. Gözünüz de keyfiniz de yerinde olsun. Ben de sizin gibi bu düşünce de kalmıştım. Technopat olsun Reddit olsun çeşitli Türk ve Yabancı forumlarda gezdim genel olarak bu bilgilere ulaştım. Bütün bu özellikleri düşünüp 144 Hz IPS almayı tercih ettim. Araştırmalarım sonucu Asus VP249QGR aldım gayet memnunum. DP kablosu ile G-Sync 144 Hz güzel bir deneyim alıyorum. ELMB özelliği ile neredeyse Motion Blur kayboluyor. 1 ms kalitesini hissediyorsunuz. Bu fiyata çıkmışken TN ya da VA almanızı önermem.
@keremcnsz24 Sen nasıl bir kralsın bilmiyorum ama eline koluna sağlık tam benim düşüncelerime sahip bir yapıda oldğunu için yarın bende senin kullandığın Asus VP249QGR modelini alicam gerçekten teşekkürler. Son olarak önerdiğin bir site varmıdır?

@keremcnsz24 Sen nasıl bir kralsın bilmiyorum ama eline koluna sağlık tam benim düşüncelerime sahip bir yapıda oldğunu için yarın bende senin kullandığın Asus VP249QGR modelini alicam gerçekten teşekkürler. Son olarak önerdiğin bir site varmıdır?
Trendyol, N11, Hepsi Burada hepsi iyidir. Hangisi ucuz ise onu al.

Ölü piksel tamamen şans işi şuan VP249QGR kullanıyorum gayet memnunum. IPS almanı öneririm. Zaten 3 tane panel var; TN, VA ve IPS. Eğer ben Full CS:GO oynuyorum, tek hedefim global olmak 7/24 başında durup ortalığı kasıp kavuracağım derseniz 144 Hz 1 ms TN almak daha mantıklı olur. Bu 1 ms değer ise GTG dir. GTG nedir derseniz ise gray to gray demektir yani monitörün yapabildiği en hızlı renk geçişidir. Bu renk geçişi de griden griye olandır. Bu özellik de ekrana yansıtılan piksellerin renk geçişlerini 1 ms sürede yapıp size yansıttığını gösterir. Ek olarak genelde 1 ms gtg monitörler neredeyse 10-16 ms mprt değerine sahiptir. 1 ms diye yazılan IPS monitörler gerçekte bir 1 ms değildir. Genelde 4 GTG dirler. 1 ms yazmalarının sebebi ise şu çünkü IPS monitörler artık 1 ms mprt tepkime süresine sahip. Bu özellikler TN panellerde olmayan bir nimet. MPRT ne derseniz ise MPRT, GTG gibi bir şey değil farklı şeyler. GTG renk geçişlerini yani piksellerin tepki sürelerini gösterirken MPRT piksellerin görünürlük süresini gösterir. Şöyle düşünün hareket eden bir cisim var ve sizin mprt süreniz yüksek bu sebepten ekranda daha çok görünüyor nesne ilerlediği halde arkasında o varmış gibi bir bulanıklık (Motion blur) oluşuyor. MPRT ne kadar düşük olursa Motion blur o kadar azalır. GTG ne kadar düşük olursa renkler o kadar çabuk yansıtılır ve tepki vermeniz daha kolay olur. Fakat şunu da söyleyeyim bir IPS ve bir TN paneli yan yana koyup baktıktan sonra TN'ye bakmak bile istemezsiniz. Aradaki renk canlılığı farkı çok fazla. IPS'den vazgeçmeyin. IPS alabilecek bütçeye sahipseniz VA'da almayın. Şunu da söyleyeyim 1 ms gtg ile 4 ms gtg arasındaki farkı önceden 240 Hz 1 ms hatta 0.5 ms monitörlerde oynamış bir profesyonel oyuncu değilseniz pek hissetmezsiniz. 2-3 ms gibi düşük bir fark için TN almayın gözünüze yazık edersiniz. VA nedir? TN ve IPS'den farkı nedir derseniz. İkisinin birleşimi gibi bir şey hem TN kadar olmasa da ona yakın tepki süresine sahip hem de IPS kadar olmasa bile iyi bir renk canlılığına sahip. Şunu da unutmayın her marka MPRT özelliğini açmak için arayüzünde farklı ayarlara sahip. Mesela AOC, Acer falan bunu ULMB (Ultra Motion Blur) olarak adlandırıyor. ASUS ELMB (Extreme Low Motion Blur) olarak adlandırıyor. BenQ falan DyAc olarak adlandırıyor. Bence aralarında en başarılısı ASUS'un teknolojisi. Aşırı dikkatli profosyonel tıpki bir e-spor maçındayım gibi CS:GO oynayacağım demiyorsanız ki bence demiyorsunuz. Ben size 144 Hz IPS bir monitör almanızı öneririm. Gözünüz de keyfiniz de yerinde olsun. Ben de sizin gibi bu düşünce de kalmıştım. Technopat olsun Reddit olsun çeşitli Türk ve Yabancı forumlarda gezdim genel olarak bu bilgilere ulaştım. Bütün bu özellikleri düşünüp 144 Hz IPS almayı tercih ettim. Araştırmalarım sonucu ASUS VP249QGR aldım gayet memnunum. DP kablosu ile G-Sync 144 Hz güzel bir deneyim alıyorum. ELMB özelliği ile neredeyse Motion Blur kayboluyor. 1 ms kalitesini hissediyorsunuz. Bu fiyata çıkmışken TN ya da VA almanızı önermem.
Bende bu monitörden almayı düşünüyorum alınır mı ben genelde hikayeli oyunlar oynarım önemli olan benim için sağlam olması ayrıca bu monitör adaptive-sync destekliyormu onu merak ediyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,088,528
Üyeler
173,041
Son üye
ozgunozturk
Geri