Çözüldü✓ Monitör renkleri düzgün vermiyor

Reaksiyon skoru
5
Monitörümde bir sorun var video izlerken siyahda yada karanlık ortamlarda pixelleşiyor ve kalite yerlere düşüyor o an ama oyun oynarlen yada başka bir şey yaparken bu sorun hiç yaşanmıyor çözümünü nedir acaba renk panelini mi değiştirmem gerek bilmiyorum yardımcı olurmusunuz (görüntüleri ekledim)
Monitörün markası: MSI G244F E2 IPS 24inc

Ekler

• IMG_2673.webp
    IMG_2673.webp
    1.6 MB · Hit: 22
  • IMG_2674.webp
    IMG_2674.webp
    2.1 MB · Hit: 20
Çözüm olarak şunlar olabilir NİGHT Vision OFF - Image Enhancement / HDR Simülasyon OFF - Brightness 25-30 - gamma 2.2 Black Tuner / Black Equalizer 0 veya çok düşük dene ayrıca NVIDIA denetim masasın dan Output Color formag RGB / outPUT dYNAMİC rANGE full (TAM) - Color Depth 8 bit - bu model için doğru oram

Çözüm olarak şunlar olabilir NİGHT Vision OFF - Image Enhancement / HDR Simülasyon OFF - Brightness 25-30 - gamma 2.2 Black Tuner / Black Equalizer 0 veya çok düşük dene ayrıca NVIDIA denetim masasın dan Output Color formag RGB / outPUT dYNAMİC rANGE full (TAM) - Color Depth 8 bit - bu model için doğru oram
Hdr simulasyon dıye bırsey goremedım hocam dediklerinizden bi monitörün kendi ayar yerinden parlaklıgı dusurdum nvidianın uygulamasından da renk ayarlarını nvidia ya çekip gammayı 2.2 yaptım diğer black equalizerı falan nerden yapcağımı çözemedim

Monitörde sorun olmayabilir çünkü eğer monide sıkıntı olsaydı oyunlarda da yaşanma olasılığı yüksek olurdu. Büyük ihtimal ile sadece video izlerken cpu üzerinde varsa eğer düşük kalitedeki ekran kartını kullanıyor veya asıl gpunun 2d ayarları/yazılımları bozuk. 2 boyutlu işlemlerde sadece oluyorsa donanımsal olarak da sorun olabilir, bunun için tespit yapmalısın:

1) monitörü bilgisayardan ayır ve tv olarak yarım saat uydu cihazına bağla bir bak, eğer aynı sıkıntı oluyorsa karanlık ortamlarda, film izlerken filan tv izlerken ... eğer aynı sıkıntı varsa kesin sorun monide... aksi halde gpu dan şüphelenir...

Hdr simulasyon dıye bırsey goremedım hocam dediklerinizden bi monitörün kendi ayar yerinden parlaklıgı dusurdum nvidianın uygulamasından da renk ayarlarını nvidia ya çekip gammayı 2.2 yaptım diğer black equalizerı falan nerden yapcağımı çözemedim
Bu durum panel arızası değil karanlık sahneler de düşük bitrate videolar da görülebilen bir durum oyunlar da olmaması normal Nİght Vision kapalı gamma2.2 ve RGB Full ayarları yeterli bence

Bu durum panel arızası değil karanlık sahneler de düşük bitrate videolar da görülebilen bir durum oyunlar da olmaması normal Nİght Vision kapalı gamma2.2 ve RGB Full ayarları yeterli bence
Karelenmeler ve pullanmalar ne zaman normal olmuş 🤣 en dandik gpulu bilgisasyarlarda bile böyle bir durum yok yani...

Karelenmeler ve pullanmalar ne zaman normal olmuş 🤣 en dandik gpulu bilgisasyarlarda bile böyle bir durum yok yani...
GPU Gücüyle alakası yok konu video sıkıştırması (BİTRATE) YOUTUBE VB PLATFORMLARDA KARANLIK SAHNELER özellikle IPS paneller de bloklaşma yapabilir oyunlar da olmaması donanımsal sorun olmadığını gösterir aynı video farklı bitrate`te izlendiğin de fark net görülür (IPS panel de kullandım OLED panel de farkı gözlerimle gördüm

GPU Gücüyle alakası yok konu video sıkıştırması (BİTRATE) YOUTUBE VB PLATFORMLARDA KARANLIK SAHNELER özellikle IPS paneller de bloklaşma yapabilir oyunlar da olmaması donanımsal sorun olmadığını gösterir aynı video farklı bitrate`te izlendiğin de fark net görülür (IPS panel de kullandım OLED panel de farkı gözlerimle
Kontrast ayarlarıyla da parlaklıkla da ufaktan oynadım eskisinden daha iyi şimdi yine var ama deminki gibi göz yormuyor en azından birde anlattıklarınıza göre bir nevi IPS panellerin kroniği gibi bir şey bu durum doğrumudur hocam ?

Hocam doğru OPS paneller de düşük bitrate li karanlık sahnneler de bu durum kronik olarak görülebilir. !!! ayarlar etkisini azaltabilir ama tamamen yok olmaz oyunlar da olmaması donanımsal olmadığını gösterir NOT (oled monitör kullanıyorum IPS den oled`e geçince farkı anlıyorsunuz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam doğru OPS paneller de düşük bitrate li karanlık sahnneler de bu durum kronik olarak görülebilir. !!! ayarlar etkisini azaltabilir ama tamamen yok olmaz oyunlar da olmaması donanımsal olmadığını gösterir NOT (oled monitör kullanıyorum IPS den oled`e geçince farkı anlıyorsunuz
OPS Yazmışım yanlış oldu IPS yazacaktım bilgine

Tamamdır hocam o zaman çok teşekkürler uzun zamandır diyordum bunun sebebi ney diye öğrendiğim iyi oldu inşallah bir gün oled kullanırım bende :D

Tamamdır hocam o zaman çok teşekkürler uzun zamandır diyordum bunun sebebi ney diye öğrendiğim iyi oldu inşallah bir gün oled kullanırım bende :D
Hocam Oled bir gün niyetlenirseniz LG almanızı öneririm ben Ultragear 39 Aldım 240HZ OLED - Ve çok memnunum daha iyileri size nasip olur inş :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,188,686
Üyeler
188,638
Son üye
dexocan
Geri