Neler Yeni

Monitör Seçimi: Asus ROG, TUF veya Dell Alienware?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Eren
Bütçe
12000
Merhaba
3 monitör arasında kaldım hangisini almak daha mantıklı ve hangisi daha iyidir?

tunaekin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Tuna
asus tuf gaming al hem 2k hem 260hz bence aralarindan en iyisi

Dahası  
Reaksiyon skoru
930
İsim
Yuzarsef
asus tuf diyorum

Vachiron

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Ali arda
Merhaba

bende asus tuf kullanıyorum monitor cok saglam ekran kaliteside gayet kaliteli oneririm

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,765
İsim
Selim
Merhaba

Hdr600 olan en mantıklısı rog olan sınıfının en giriş modeli tuf olan kendi sınıfının orta üst modeli diyebiliriz Dell ise orta üst seviye ve aralarında en dolusu Dell görünüyor hdr600 2k harika görüntü verir 180hz de günümüz için yeterli
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhaba

Dell de bağlantı girişleri de çok fazla en önemlisi 0 lag bağlantı yani klavye mausu monitöre bağlayarak gecikmeyi aşırı derecede azaltıyorsunuz

shadlerss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Alperen
Güzel üçleme olmuş bende herkesin yorumlarını bekliyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Eren
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çok kararsız kaldım. Tuf alıp ( Daha fazla hz ama bir tık kötü görüntü kalitesi mi) yoksa Dell alıp ( Daha düşük hz ama görüntü kalitesi daha iyi) hangisi daha mantıklı olur karar vermekte zorlanıyorum.

exist.one

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
345
İsim
Yusuf Karayer
Hdr600 olan en mantıklısı rog olan sınıfının en giriş modeli tuf olan kendi sınıfının orta üst modeli diyebiliriz Dell ise orta üst seviye ve aralarında en dolusu Dell görünüyor hdr600 2k harika görüntü verir 180hz de günümüz için yeterli

Dell de bağlantı girişleri de çok fazla en önemlisi 0 lag bağlantı yani klavye mausu monitöre bağlayarak gecikmeyi aşırı derecede azaltıyorsunuz
Klavye Mouse'u monitöre bağlamak gecikmeyi arttırır. Kasaya bağlarsan > Veri ilk olarak mouse ikinci olarak sisteme. Monitöre bağlarsan ilk olarak mouse ikinci olarak monitör üçüncü olarak sisteme gider. Yani sen bağlantıyı arttırıyorsun aslında.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,765
İsim
Selim
Klavye Mouse'u monitöre bağlamak gecikmeyi arttırır. Kasaya bağlarsan > Veri ilk olarak mouse ikinci olarak sisteme. Monitöre bağlarsan ilk olarak mouse ikinci olarak monitör üçüncü olarak sisteme gider. Yani sen bağlantıyı arttırıyorsun aslında.
.

cemozgen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Cem
xg27acs sakın alma, bozuk seri söyliyim, totalde 5 tane aldım aynı monitörden 3 lü sistem kurmak için, ilk 3ün 2si sorunlu çıktı iade ettim 2 tane tekrar aldım 1i tekrar bozuk çıktı son olarak gidip oled aldım. asus iyi ama bu monitörde sorun var bence. 2 tane aktif kullanıyorum şuan çok iyi ama sorun çıkarsa çok gıcık olursun.

Tive

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Orhan
xg27acs sakın alma, bozuk seri söyliyim, totalde 5 tane aldım aynı monitörden 3 lü sistem kurmak için, ilk 3ün 2si sorunlu çıktı iade ettim 2 tane tekrar aldım 1i tekrar bozuk çıktı son olarak gidip oled aldım. asus iyi ama bu monitörde sorun var bence. 2 tane aktif kullanıyorum şuan çok iyi ama sorun çıkarsa çok gıcık olursun.
Valla 2 gün önce aldım önerenler de vardı ne gibi sorunla karşılaştınız

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Çok kararsız kaldım. Tuf alıp ( Daha fazla hz ama bir tık kötü görüntü kalitesi mi) yoksa Dell alıp ( Daha düşük hz ama görüntü kalitesi daha iyi) hangisi daha mantıklı olur karar vermekte zorlanıyorum.
Öyle bir şey yok. Dell Asus TUF'a kıyasla açik ara daha kötü görüntü kalitesine sahip çünkü kontrastı çok daha düşük (900vs1400)(daha kotü görüntü kalitesi ve çok daha kötü karanlık renkler), daha düşük SDR parlaklığa sahip (390vs520). Ve Asus TUF bu bütçedeki en iyi görüntü kalitesine sahip model değil bile. G274QPX var daha.
Üstüne üstük Asus TUF çok daha iyi oyun performansına sahip çünkü hem 260Hz hem de 260Hz için yeterli tepki süresine sahip.

HDR600'ün bir olayı yok tamamen pazarlamadan ibaret. Şu rehberimi okuyun:

Öyle Alianware ya da ROG vs. diye iyi monitör olmuyor. Bunlar genellikle pazarlamadan ibaret oluyor. "Premium" segment monitörlerin F/P oranı çok düşük olur genelde. Yukarıda bir arkadaş ROG için sınıfının giriş seviyesi demişti. Çok doğru demiş. 8K'ya ondan çok daha iyi modeller var. Bknz.:
Söylediklerim çok basit, mantıkla gayet anlaşılacak şeyler ama dediklerimi doğrulamak için iyi monitör incelemecilerinden olan techless'ın şu videosunu izleyebilirsiniz:

Şimdi sonuç olarak Asus TUF ile diğer ikisi aynı segment ürün bile değil. Dell ile ROG olanı eleyin direk. Ben bu bütçede 12K'ya bulunabilirse ilk olarak MSI G274QPX öneririm. Çok iyi görüntü kalitesine sahip bir model. Eksi yanı olarak 240Hz için biraz yavaş. Ghosting var. Ancak oyunda ve günlük kullanımda fark etmezdiniz ben söylemesem. Sadece çok fazla rekabetçi oynayanlar için uygun değil. Eğer yine de bunu istemezsenis Asus VG27AQML1A iyidir. Gigabyte M27Q X ve LG 27GR83Q-B de bu segmentin iyi ürünleri ancak şu anki fiyatlarını hak etmiyorlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,410
Üyeler
163,657
Son üye
Carameal
Top Bottom