Arkadaşlar selam,
Daha önce birkaç kez yaşadığım ve bugün tekrar karşılaştığım garip bir görüntü sorunu hakkında yardımınıza ihtiyacım var. Durumu özetlemem gerekirse:
Monitörüme DP (DisplayPort) kabloyu taktığımda hiçbir şekilde görüntü gelmiyor. Ekran direkt dinlenme moduna geçiyor. Ancak HDMI taktığımda görüntü alabiliyorum. Bu sorunu daha önce 2 kez yaşadım:
Bu problem tamamen durduk yere, bir oyunu açarken ekranın bir anda siyah olması ve monitörün uyku moduna geçmesiyle başlıyor. Donanımda bir sorun gözükmüyor, ekran kartı dahil her şey normal çalışıyor
Benzer bir durumla karşılaşan ya da çözüm önerisi olan var mı? Sorun neden kaynaklanıyor olabilir, kalıcı bir çözüm mümkün mü?
Daha önce birkaç kez yaşadığım ve bugün tekrar karşılaştığım garip bir görüntü sorunu hakkında yardımınıza ihtiyacım var. Durumu özetlemem gerekirse:
Monitörüme DP (DisplayPort) kabloyu taktığımda hiçbir şekilde görüntü gelmiyor. Ekran direkt dinlenme moduna geçiyor. Ancak HDMI taktığımda görüntü alabiliyorum. Bu sorunu daha önce 2 kez yaşadım:
- İlk seferinde yeni bir DP kablosu alarak çözmüştüm. Sonrasında orijinal eski DP kablosunu tekrar denediğimde sorunsuz çalışmaya devam etti.
- İkinci seferde HDMI, yeni ve eski DP kabloları dahil hiçbirinden görüntü alamadım. En son kasadaki tüm kabloları söküp güç tuşuna yaklaşık 1 dakika basılı tuttum. Sistemi tamamen boşaltınca tekrar açıldığında görüntü geldi.
- Görüntü ayarlarında çözünürlük kısıtlı ve HDR desteği yok (önceden HDR aktifti).
- Monitörden ses gelmiyor, sadece kulaklıktan ses alabiliyorum.
Bu problem tamamen durduk yere, bir oyunu açarken ekranın bir anda siyah olması ve monitörün uyku moduna geçmesiyle başlıyor. Donanımda bir sorun gözükmüyor, ekran kartı dahil her şey normal çalışıyor
Benzer bir durumla karşılaşan ya da çözüm önerisi olan var mı? Sorun neden kaynaklanıyor olabilir, kalıcı bir çözüm mümkün mü?
Sistem Bilgilerim:
- Monitör: Lenovo 24,5" Legion R25i-30 – 0.5 ms / 165Hz / FHD / IPS
- Ekran Kartı: AMD Radeon RX 6700 XT 12 GB
- İşlemci: AMD Ryzen 5 5600
- RAM: 16 GB (8x2)
- SSD: 1 TB Samsung
- Anakart: ASUS B550-K
- Kasa: Deepcool