Ekran kartı görüntü sorunu

Kuesun

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar amcamın rtx 3090 zotac serisi bir ekran kartı var. Bu kart kendi kasasında görüntü vermiyor, ben bu kartı kendi kasamda denediğimde ise görüntüyü kısa süreliğine alabiliyorum fakat çok kısa bir süreliğine. en fazla 3 4 dakika kadar, daha sonra görüntü kesiliyor sistem çalışmaya devam ediyor fakat görüntü yok. Ekran kartını buradaki bilgisayarcılara götürdük kendileri kartın çalıştığını söylüyorlar oyun oynattığını dahi söylüyorlar fakat biz kartı denediğimizde aynı şekil ya hiç görüntü vermiyor ya da çok kısa süreliğine görüntü alabiliyoruz. Daha sonra kartı ankara da bir servise göndermişler onlarda kart üzerindeki çip dahil her şeyi değiştirdiklerini söylüyorlar fakat herhangi bir düzelme yok. Amcamda 1000w platinium rog strix güç kaynağı olmasına rağmen hiç görüntü alamıyor bende 750w gold tuf var ben sadece 3 4 dakika kadar görüntü alabiliyorum. Kart fanları aşırı derecede hızlı ve sesli çalışıyor ve çok ısınıyor. Sorunu bir türlü çözemedik çözmeyi bırakın anlayamadık dahi. Sorun ne olabilir kart tamir edilebilir mi? Edilebilirse ne kadar masraf çıkarır?

Kasayla beraber yaptırdınız yere götürüp çalışmıyor diyin

Kasayla beraber yaptırdınız yere götürüp çalışmıyor diyin
Amcam kasayı toplama olarak yapmıştı ekran kartı yeni değil uzun zamandır kullanıyor şimdi böyle yapmasının sebebini anlamaya çalışıyoruz.

Kart fanları aşırı derecede hızlı ve sesli çalışıyor ve çok ısınıyor. demişsin kendin macun bakimi yanlış yapılmış , farklı bir ekran kartı bulup deneyin sorun devam ediyo ise ekran kartından dir

İçinden çıkılmayacak bir konu daha. Bir sürü şüpheli söylem var. Bir bilgisayarcıya gitti oyun oynandı sorun yok deniliyor. Sonra Ankara'da servise gitti çipine kadar değişti diyor? Hangisi doğru? Eğer kart sağlamsa neden çipi değişsin? Çip dediğiniz Die mı? Eğer Die değiştiyse ekran kartından daha pahalıya gelir vs. Çok şey anlatmışsın ama hiçbir şey söylememişsin.

Eğer masaüstü geliyorsa hwinfo indirip oradan ekran kartı bölümünün resmini bir paylaş bakalım. Sıcaklıklar boşta ne kadar. Ki ekran kartı 100c olsa bile ısı tabancası tutsan dahi kendini kapatması çok zordur.

Geri