Monitördeki bu noktalar nedir?

san_ozsaho

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
156
Sadece siyahta belli oluyorlar diğer renklerde pek göremedim, ölü piksel olsalar her renkten gözükürüm diye düşünüyorum sizce nedir bunlar? (Yaklaşık 20-25 tane var)

Ekler

• 20251217_175719.webp
    20251217_175719.webp
    1.5 MB · Hit: 71
  • 20251217_175429.webp
    20251217_175429.webp
    1.7 MB · Hit: 71
  • 20251217_175418.webp
    20251217_175418.webp
    1.6 MB · Hit: 55
  • 20251217_175346.webp
    20251217_175346.webp
    1.6 MB · Hit: 70
Monitör bugün elime geçti ve bu manzarayla karşılaştım, iade edip Abdullah abinin paylaştığı rampage 2k monitörü alsam mı diye düşünüyorum

Sadece siyahta belli oluyorlar diğer renklerde pek göremedim, ölü piksel olsalar her renkten gözükürüm diye düşünüyorum sizce nedir bunlar? (Yaklaşık 20-25 tane var)
sadece siyahlarda olsa bile bence rahatsız edici tabii ki iade edebiliyorsan et bu arada marka model nedir monitörün

Direk iade verin
Yeni aldığım bu monitörde bu sorunu fark etmişken donanım arşivi indirimini gördüm ve onu da sipariş ettim, duruma göre iptal ederim düşüncesiyle, sizce bu rampage glacier monitör iyi midir,
sadece siyahlarda olsa bile bence rahatsız edici tabii ki iade edebiliyorsan et bu arada marka model nedir monitörün
Thomson m27qg5y14
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

iade, bilgi için soruyorum modeli nedir monitörün?
Thomson m27qg5y14

Yeni aldığım bu monitörde bu sorunu fark etmişken donanım arşivi indirimini gördüm ve onu da sipariş ettim, duruma göre iptal ederim düşüncesiyle, sizce bu rampage glacier monitör iyi midir,

Thomson m27qg5y14

Thomson m27qg5y14
Hocam rampage hakkında hiçbir bilgim yok

Bu sorunu fark ettiğim sıralarda donanıma arşivin bildirimini görüp rampage glacier monitörünü de sipariş verdim sizce yeterince iyi bir monitör mü ?

Thomson m27qg5y14

Thomson m27qg5y14
2k 200hz olduğunu düşünürsek gayet fp ürün bence rampage monitör. herkes kötü yorum yapıyor marka hakkında ama bence üründen ürüne ayrı değerlendirmek daha doğru olur. alın bakın hoşunuza gitmezse iade edersiniz zaten bencede alınır ayrıca.

Thomson monitörü 2.kez sipariş ediyorum ilkinde çok dikkat etmemiştim ama beyaz ekranda birkaç tane piksel görünce iade etim yeniden sipariş ettim bu sefer detaylı bir inceleme yapayım dedim ve beyaz ve diğer renklerde neredeyse hiçbirşey yok gibi gözükse de siyahta aşırı derecede fazla nokta ile karşılaştım. Tasarım, panelin verdiği renkler,türkçe destekli arayüz, usb girişlerini olması, hoparlörünün olması, ghostingin çok az olması gibi durumlar monitörü beğenme sebebim olmuştu ama bu piksel olayı gerçekten çok sinirimi bozdu bana kalsa iyi ürün gelene kadar iade eder sipariş ederdim ama iade faturası oluşturmam gerekiyor ve bunu her seferinde babama yaptıramam

Ölü piksel şans işi. En pahalı modelde de çıkabilir, her ne kadar kalite kontrol daha iyi olsa da.

Eğer faturayı kurumsal kesip "iade et - tekrar al" döngüsü sıkıntı yaratıyorsa Vatan gibi mağazalardan test ettirerek almanız en mantıklısı.

Hayatımda ilk defa bir monitörde bu kadar fazla ölü pixel görüyorum bu da markanın berbat olduğunu kanıtlar. Evet diğer köklü markalardada ölü pixel çıkma durumu var ama sayısı max 7-8 olur. 20-25 tane ölü pixel çıkması ne demek? saçmalıktan ve kalitesizlikten başka. Kalite kontrolden geçmemiş berbat panel basıp satmışlar demek ki. Ben olsam rampage de almam aoc,asus,samsung vb. bir sürü köklü marka var.

Geri