Monitörlerim sorunlu mu? G65B vs IPS

omerto

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba iyi günler.
Soldaki monitör VA Samsung G65B sağdaki monitör ise IPS ASUS V27aq5a modeli ve iki ürün de yeni.
Fotoğraflardan incelediğimde sanki VA panel özellikle siyahları IPS modele göre daha az doğruluk ve glow ile veriyor gibi geldi, tam tersi olması gerekmiyor muydu?
1000053652.webp

1000053753.webp
1000053749.webp

Referans için aynı ortam ve aynı kamera ile OLED LG C1'i de cektim.
1000053669.webp
1000053666.webp

Ayrıca 2 3 yerde fotoğraftaki gibi bazı renkteki sahnelerde G65B gözle kameradaki kadar belirgin olmasa da bazen renkleri çok yayıyor(mor ve turuncuyu özellikle) . Genel olarak da IPS'e kıyasla daha sıcak VA.
1000053660.webp

1000053650.webp

1000053674.webp

İkisinden de OLED performansı beklemiyorum ama iyi bir VA panel olarak gösterilen G65B'nin ASUS'a kıyasla daha farklı görüntü ve siyah sunmasını bekliyordum.
Ayrıca sağdaki ASUS yanlarda daha net siyah verirken ekranın ortasını parlak veriyor.
IPS glow deniliyor ama sorayım, bu doğal midir ya da normalden fazla mı?
1000053745.webp

1000053676.webp

Bu şekilde bir farklılık normal mi? VA ve IPS farkı mı bu ya da kusurlu bir ürün mü söz konusu emin olamadım.
Fotoğraflar da çok fark ediyor, siyah arkaplanda bazı çekimler çok göze batarken bazısında sadece ton farklı gibi.
1000053742.webp
1000053743.webp
1000053736.webp

Biraz karışık ve bol sorulu bir post oldu ancak ilk monitorüm oldugu icin ne normal ne değil hiç anlamıyorum.
Yorumlarınız için teşekkürler.

Ekler

• 1000053745.webp
    1000053745.webp
    28.2 KB · Hit: 11
  • 1000053672.webp
    1000053672.webp
    20.6 KB · Hit: 7
Son düzenleme:
1-fotoğraflara bakarak kıyaslama kendi gözünle gördüğün daha önemli. Kameradan ötürü renkler ve ışık sızması gibi şeyler çok değişiyor.
2- samsung u oyun moduna al ve tepki süresini standart yap.
3- Sıcak renk tonunu çözmek için R-G-B ayarlarını degistirebilirsin. OSD menüsünden Red ve Green azalt.
4-HDR açıksa kapat
5- Yerel karartma var Samsung da açıksa kapat.

Ayrıca gözünle gördüğün (kameradan değil) ışık sızması rahatsız ediyor mu? Diğer monitöre kıyasla nasıl?

Son düzenleme:
Görüntü ayalarında uzman ayalarına girip kontrast iyileştiriciyi düşüğe çekin kapalı geliyor ilk geldiğinde bende de kötüydü siyahlar açınca siyah ekranda açık olduğunu belli etmiyor gibi

Merhaba iyi günler.
Soldaki monitör VA Samsung G65B sağdaki monitör ise IPS ASUS V27aq5a modeli ve iki ürün de yeni.
Fotoğraflardan incelediğimde sanki VA panel özellikle siyahları IPS modele göre daha az doğruluk ve glow ile veriyor gibi geldi, tam tersi olması gerekmiyor muydu? Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Referans için aynı ortam ve aynı kamera ile OLED LG C1'i de cektim.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Ayrıca 2 3 yerde fotoğraftaki gibi bazı renkteki sahnelerde G65B gözle kameradaki kadar belirgin olmasa da bazen renkleri çok yayıyor(mor ve turuncuyu özellikle) . Genel olarak da IPS'e kıyasla daha sıcak VA.Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

İkisinden de OLED performansı beklemiyorum ama iyi bir VA panel olarak gösterilen G65B'nin ASUS'a kıyasla daha farklı görüntü ve siyah sunmasını bekliyordum.
Ayrıca sağdaki ASUS yanlarda daha net siyah verirken ekranın ortasını parlak veriyor.
IPS glow deniliyor ama sorayım, bu doğal midir ya da normalden fazla mı?Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Bu şekilde bir farklılık normal mi? VA ve IPS farkı mı bu ya da kusurlu bir ürün mü söz konusu emin olamadım.
Fotoğraflar da çok fark ediyor, siyah arkaplanda bazı çekimler çok göze batarken bazısında sadece ton farklı gibi.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Biraz karışık ve bol sorulu bir post oldu ancak ilk monitorüm oldugu icin ne normal ne değil hiç anlamıyorum.
Yorumlarınız için teşekkürler.
Hoca VA İPS e göre harbiden kötü duruyor. Renk doğruluğu vesaire İPS de VA olana göre daha iyi , o kedi resminde çok belli oluyor.

Hoca VA İPS e göre harbiden kötü duruyor. Renk doğruluğu vesaire İPS de VA olana göre daha iyi , o kedi resminde çok belli oluyor.

Yan yana ipsle beraber bende kullanıyorum ips daha soluk duruyor hocam ilk geldiği gibi ayarsız kullanılınca kötü durabilir ama genel olarak renkler çok daha canlı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,750
Üyeler
183,462
Son üye
ismailglsn
Geri