Monitörüm ölmek üzere

Semihh35

80+
Reaksiyon skoru
17
MonitörSAMSUNG SyncMaster 932b plus
Arkadaşlar abimin hediyesi olduğu için monitörüme çok değer veriyorum. 4 sene önce monitörümü yere düşürmüştüm aşağıya, monitörün son görüntüsünü koyuyorum. Bu ölü piksel küçüktü fakat kullandıkça büyüdü. Sonrasında 1-2 sene kadar kullanmadım. Tekrar yeni monitör aldım. Bu monitör de kenarda duruyordu. Ben de öyle bırakmak istemedim. Çift monitör şeklinde kullanıyordum.

Sonrasında bugün sabah bilgisayarı açtığımda ekranın yarısını kaplayan dikey ve yatay sarı gri ve beyaz çizgiler vardı. Ben ekran kartı arızasıdır diye eski ekran kartımı takıp denedim fakat yine aynı ekranla karşılaştım. Sonrasında kablo değiştirdim olmadı ve tekrar eski kablosunu taktım. Bir peçete ile sildim, ekran eski haline geri geldi. Nasıl olduğunu anlamadım fakat hediye olduğu için çok değer veriyorum. Bunu bir şekilde kurtarma şansımız yok mu? Panel arızası gibi görünüyor ama bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum.

NOT: Bazen kendiliğinden düzeliyor ilginç bir şekilde ama yaklaşık 5-6 saat kullandıktan sonra tekrar eski haline geri dönüyor.

WhatsApp Image 2022-12-18 at 13.59.13.jpeg

WhatsApp Image 2022-12-18 at 19.16.45.jpeg

WhatsApp Image 2022-12-18 at 19.16.45 (1).jpeg

Herkes bir gün ölecek hocam. Paneli cortlamış. Düzelmez.

Herkes bir gün ölecek hocam. Paneli cortlamış. Düzelmez.
panel değişince düzelir mi hocam monitör 2007'den beridir ayakta maşallah hiç bozulmamıştı taki yere düşene kadar.

yeni bir monitör arayışına girilebilir. Dün bin liraya teknosada 4 ms monitör satılıyordu
hocam hediye olduğu için ben yenisini almak istemiyorum yakın zamanda abim gelecek bu şekilde bunu bozuk görüpte üzülmesini istemiyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

panel değişimi olacaksa panel değişimi yaptırabilirim anakart ya da besleme sağlam mı bilmiyorum hiç içini açıp bakmadım.

hocam hediye olduğu için ben yenisini almak istemiyorum yakın zamanda abim gelecek bu şekilde bunu bozuk görüpte üzülmesini istemiyorum.
neden üzülsün düşürmüşsün monitörü kaza olmuş gelip geçici şeyler bunlar yeni bir monitör aramalısın 2007den kalma monitöre üzüleceğine yenisini görüp sevinecektir.

panel değişince düzelir mi hocam monitör 2007'den beridir ayakta maşallah hiç bozulmamıştı taki yere düşene kadar.
Panel değişirse tabi düzelir. Ama o monitörün paneli satılmıyordur. Aynı monitörden satin alıp bir servise taktirabilirsin.

2007 den kalma monitörün tamirini yaptıramazsın zaten istesende.

Geri