Yardım Monitörümde ghosting var mı?

Canxz

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
193
@Tayfunns hocamın önerisi ile philips 2k monitör aldım. ghosting test için video bırakıyorum yok gibi duruyor bakarsanız sevinirim, ışık sızması da sağ altta görünüyor pek rahatsız etmedi https://streamable.com/5ko1uu
IMG_1199.webp

• Beğen
Reaksiyonlar: Senr
240hz de faster modunda kullanın. 260hz'nin o monitöre bir katkısı yok ve boşuna monitöre yük bindiriyor.

240hz de faster modunda kullanın. 260hz'nin o monitöre bir katkısı yok ve boşuna monitöre yük bindiriyor.
teşekkür ederim hocam, test videosu hakkında ne düşünüyorsunuz sanırım yol ghosting

teşekkür ederim hocam, test videosu hakkında ne düşünüyorsunuz sanırım yol ghosting
Ghosting testi yanlış yapılmış ama gördüğüm kadarıyla bir sorun yok. Zaten ghosting üniteden üniteye göre değişen bir şey değil. İncelemede de tatmin ediciydi. Bu arada monitörü beğendin mi?

doğru test nasıl yapılır hocam, biraz büyük fps oyunları için fakat inceliği olsun, beyaz oluşu gerçekten cok güzel. emeğinize sağlık teşekkür ederim

ekran ve cerceve arasında 2 acıklık var, ghosting fotoğrafta fazla gibi görünüyor ama rahatsız etmedi. o açıklık solda da var bir tane. değişime mi yollamalıyım bilemedim hocam, bu kaçıncı monitör bir tane ayıpsız cihaz gelmedi elime

Ekler

• IMG_1222.webp
    IMG_1222.webp
    244.9 KB · Hit: 18
ekran ve cerceve arasında 2 acıklık var, ghosting fotoğrafta fazla gibi görünüyor ama rahatsız etmedi. o açıklık solda da var bir tane. değişime mi yollamalıyım bilemedim hocam, bu kaçıncı monitör bir tane ayıpsız cihaz gelmedi elime
Video çekip atmana bile gerek yok incelemesi var ya hani, sabit bir tepki süresi var aynı monitörlerde. Ghosting de doğal olarak aynı seviyede oluyor. Videoda fazla gözüküp gözükmemesi önemli değil. Eğer gözünü rahatsız edecek bir sorun varsa değişim yapabilirsin ama rahatsız olmuyorsan gerekte yok bence. Ölü piksel vs olmadığı sürece dert etmezdim. Yeni gelende ölü piksel çıkabilir çünkü.

Video çekip atmana bile gerek yok incelemesi var ya hani, sabit bir tepki süresi var aynı monitörlerde. Ghosting de doğal olarak aynı seviyede oluyor. Videoda fazla gözüküp gözükmemesi önemli değil. Eğer gözünü rahatsız edecek bir sorun varsa değişim yapabilirsin ama rahatsız olmuyorsan gerekte yok bence. Ölü piksel vs olmadığı sürece dert etmezdim. Yeni gelende ölü piksel çıkabilir çünkü.
ışık sızmasını geçtim üstte boşluklar var hocam bu bir kusur mu? değişim için neden mi?

Ekler

• IMG_1231.webp
    IMG_1231.webp
    373.3 KB · Hit: 15
Geri