Arkadaşlar elimdeki bazı bileşenleri değiştirdim ve yıl başından önce de acaba monitürü de değiştirsem mi diye düşünüyorum. Bu bileşenlerle 2K mönitorde ultra da oynuyorum ama 4080 e yazık oluyor diyorum. 4K alsam işlemci ve bellek(mhz den dolayı) dar boğaz oluşturur mu diye düşünüyorum. 2K ultra dan 4K orta ayarlara düşerim diye tahmin ediyorum. Bir başka kafama takılan da 2K ultra vs 4K orta görüntü kalitesi o kadar fark eder mi yoksa yaklaşık aynı gibi mi olur. 4K olarak da mini ledler daha iyi gibi geliyor okuduklarıma göre ve 4K diyorsanız da kavisli ve 32 inçden küçük olmayacak mini led (30 civarı veya biraz üstü)önerebilir misiniz. Şimdilik aynı mönitorde kalayım yoksa sitem yeterli olursa değiştireyim mi diye fikirlerinizi söylerseniz sevinirim.
NOT;Anakartı değiştir o zaman derseniz ben dayanamam ramleri ve işlemciyi de değiştirmeye başlarım o yüzden bu bir seçenek değildir.
İşlemci: AMD Ryzen 7 5800X3D
Ekran kartı: palit 4080 game rock
Anakart: Asus Prime X570 Pro
Bellek: 32 gb ddr4 4400 mhz
Monitör: ViewSonic VX3258-2KPC-MHD 2K 144 mhz VA panel
NOT;Anakartı değiştir o zaman derseniz ben dayanamam ramleri ve işlemciyi de değiştirmeye başlarım o yüzden bu bir seçenek değildir.
İşlemci: AMD Ryzen 7 5800X3D
Ekran kartı: palit 4080 game rock
Anakart: Asus Prime X570 Pro
Bellek: 32 gb ddr4 4400 mhz
Monitör: ViewSonic VX3258-2KPC-MHD 2K 144 mhz VA panel