Merhaba değerli kullanıcılar daha 2 gün önce (7 ekim pazartesi) Monster Abra A5 V21.4.5 elime ulaştı. Geldikten sonraki gün (8 ekim salı) CS2 indirdim. Oyunda 94 derece maximum cpu sıcaklığı sıcaklığı gördüm (control center'dan kontrol ediyorum) oyundayken 90 derece üstü olduğunu biliyorum oyundan çıktığım anda veya oyunu alta attığım anda cpu sıcaklığı hızlı bir şekilde 70 e 60 a düşüyor (oyun açıkken control center'ı açıp kontrol ettiğimde sıcaklık 80-90 bandında oluyor ve fan hızı %80e fln düşüyor). Şuanda bile bu konuyu yazarken 53 derece.
1-Bu sıcaklık değerleri normal mi?
2-Bu ani ısınma-soğuma normal mi? (normal olmaması lazım ani soğuma çatlama gibi sorunlara neden olmaz mı?)
3-Ve son olarak fan sesiyle alakalı soru sormak istiyorum. İşlemci 90 derece üstüne çıktığında full fanda çalışıyor (ki çalışması lazım bunu bir sorun olarak görmüyorum) ve çok gürültülü bu gürültü düzeyi başka gaming laptoplarda bu kadar gürültülü mü?
4-Control Center da bir hata olabilir mi. CPU ve GPU sıcaklıklarını daha doğru bir şekilde izleyebileceğim programlar önerebilir misiniz?
Laptop özellikleri
- 12. nesil İntel Core i7-12700H (45w)
-RTX 3050 6GB (60W+15W)
-32 GB ram
1-Bu sıcaklık değerleri normal mi?
2-Bu ani ısınma-soğuma normal mi? (normal olmaması lazım ani soğuma çatlama gibi sorunlara neden olmaz mı?)
3-Ve son olarak fan sesiyle alakalı soru sormak istiyorum. İşlemci 90 derece üstüne çıktığında full fanda çalışıyor (ki çalışması lazım bunu bir sorun olarak görmüyorum) ve çok gürültülü bu gürültü düzeyi başka gaming laptoplarda bu kadar gürültülü mü?
4-Control Center da bir hata olabilir mi. CPU ve GPU sıcaklıklarını daha doğru bir şekilde izleyebileceğim programlar önerebilir misiniz?
Laptop özellikleri
- 12. nesil İntel Core i7-12700H (45w)
-RTX 3050 6GB (60W+15W)
-32 GB ram