Neler Yeni

Monster laptop neden tercih edilmemeli ( rehber)

enokeno

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Enes Sayar
Yeni konu açtım hocam bakabilirsiniz. Genel olarak kronik sorunlu Laptopları belirttim.

güzel güzel tartışmışsınız, laptop alacak insanlar bu tarz konuları okuyup fikir sahibi olur en azından

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
güzel güzel tartışmışsınız, laptop alacak insanlar bu tarz konuları okuyup fikir sahibi olur en azından
olması gereken bu.
şanslıyız ki ikimiz de fanboy veya hater değiliz :')

Techno08

80+ Gold
olması gereken bu.
şanslıyız ki ikimiz de fanboy veya hater değiliz :')

Valla hocam yalan yok ben bir msi kullanıcısıyım ama her şeye de" msi al moruq kaliteli yhaa" diyenleri de asla sevmem.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Valla hocam yalan yok ben bir msi kullanıcısıyım ama her şeye de" msi al moruq kaliteli yhaa" diyenleri de asla sevmem.
aynı şekilde ben de monster çöp moruq ya diyenleri sevmem :D ne kadar da ortak yönümüz var :')
şaka maka insanların bu tarz karşıt fikirleri görmesi iyi oluyor. seviyeli tartışma için teşekkür ederim

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Hocam MSI Alpha ve Bravo arasındaki fark nedir ? İkisi de AMD kullanıyor.

Radeon RX 5500M

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
374
İsim
Radeon RX 5500M
Hocam MSI Alpha ve Bravo arasındaki fark nedir ? İkisi de AMD kullanıyor.
Bravo alt modeldir, alpha bir üstü.
Bravo gf serisi kasa kullanır.alpha gp kullanır.
Bravo 5500M diğeri 5600M ekran kartı kullanır.
Bravo tek renk kırmızı klavyeye sahiptir. Alpha ise steelseries üretimi tuş başına rgb klavyeye sahiptir.
4800H işlemci alphada daha stabil çalışır.

En büyük farkları kasa ve ekran kartı zaten. Diğerleri ufak tefek farklar.

Nachi

80+ Platinum
Herkese iyi geceler. Öncelikle neden bu konuyu gece açtım bilmiyorum sanırım linç yiyeceğim ama neyse başlıyorum.

1- MALZEME KALİTESİ: monster güya yerli bir marka ama bunlar gerçekten doğru değil, monster; bedava verseler alınmayacak olan yani kasayı clevodan alıyor. Bazen farklı markalardan da getiriyor ama monser bu ucuz ve kötü malzeme kalitesine sahip olan kasalara logo basıyor sadece. Malzeme kalitesi Casperden iyi ama yine de genel olarak asus, msi, lenovo, gamegaraj gibi markalardan geride kalıyor, bu bahsettiğim malzeme kalitesi sadece dış kasa için geçerli değil, çoğu bileşenleri de kalitesiz firmalardan alıyor, özellikle Anakartları çok kalitesiz, zaten sorun yaşayanların bir çoğu da Anakarttan sorun yaşıyor.

2- ISINMA PROBLEMİ: maalesef ki monsterde kullanılan ısı boruları ve fanları A kalite de değil ve bu boruların sayısı yetersiz. Yani bu yüzden kolay kolay yüksek ısıları görebilirsiniz, ısınma sorunu abra modellerde daha fazla.

3-EKRAN: giriş seviyesi cihazlarda 60 hz kullanıyorlar ama panel kalitesiz, bu yüzden ölü piksel sorunları çok oluyor.

peki sonuç ne?

sonuç şu: Monster özellikle 6-7K arasında önerilebilir çünkü bu fiyatta ya Casper var ya da Monster var. Bazen büyük markaların kronik sorunlu modelleri de bulunabiliyor. Kısacası bütçeye bakılarak önerilmeli. Kesinlikle üst düzey bütçelerde önerilmesini tavsiye etmiyorum.

Not: batarya sorununu bahsetmeyi unutmuşum ama gerek yok sanırım çünkü bilmeyen yok.
Ama semruk ve t7 bazı modelleri öyle değil.

Techno08

80+ Gold
Top Bottom