Monster Multicore Düşük Ghz Problemi .

Reaksiyon skoru
5
Merhaba arkadaşlar
Tulpar T7 V20.5 17,3 İ7 1270H - 3060 - 2X16 32GB RAM Notebook sahibiyim .
Control Center 4.8.47.13 Sürümünü kullanmaktayım. İşletim sistemim Win10 Pro .

Yaşadığım sorun şu Cinebench r23 testi yaparken singlecore testinde işlemcim full boost çalışırken , multicore testinde 2.2-2.5 arasına sabitleniyor. Bü yüzden oyunların bir çoğunda beklediğim performansı alamıyorum.

Denemiş olduğum çözüm yöntemleri :
1) Güç modu yüksek performans
2) Güç modu yüksek performans + düşük işlemci güç yönetimi ayarlarını max performans şeklinde ayarlamak .
3) Windows ayarları oyun modu açık .
4) Nvida denetim masası ayarları yüksek performans .
5) Control center üzerinden oyun modu açık
6) Conterl center > Akıllı güç kontrolü > PL 1 ve PL2 Değerlerini yükseltme .
7) Control center > Pil > Dengeli ve Sabit mod denedim .
8) İntel chipset driverları başta olmak üzere bir çok driverim ve windows güncellemelerim yapılı .
9) Bakımı yeni yapıldı ince temizlik + mx6 termal macun kullanıldı . Termal pedler sağlam .

Açıkcası aklıma daha fazla bir çözüm yöntemi gelmediği için siz değerli forum üyelerinden yardım almak istedim , yardımcı olursanız eğer çok sevinirim .

Yazmaya üşendim. "Tek çekirdek / Çok çekirdek farkı" açıklaması sizin cevabınız:
Ekran görüntüsü 2026-06-03 170325.webp

İşlemci watt olarak ayarladığınız pl1 değerine ulaşabiliyor mu peki? HwInfo veya HWMonitor ile watt değerlerinin takibini yapın. Çünkü dediğinize göre thermal throttle yok. Bu durumda tek sebep güç limiti olabilir.

Bir de başka benchmark denediniz mi? Cpu-z içindeki stress test iş görür. Throttlestop indirip oradan da pl1 pl2 ayarı yapmayı deneyebilirsiniz ayrıca içindeki TS bench ile yine test edebilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,396
Üyeler
196,948
Son üye
flickerblood
Geri