poyrazyavuz1999
80+
- Reaksiyon skoru
- 5
Merhaba arkadaşlar
Tulpar T7 V20.5 17,3 İ7 1270H - 3060 - 2X16 32GB RAM Notebook sahibiyim .
Control Center 4.8.47.13 Sürümünü kullanmaktayım. İşletim sistemim Win10 Pro .
Yaşadığım sorun şu Cinebench r23 testi yaparken singlecore testinde işlemcim full boost çalışırken , multicore testinde 2.2-2.5 arasına sabitleniyor. Bü yüzden oyunların bir çoğunda beklediğim performansı alamıyorum.
Denemiş olduğum çözüm yöntemleri :
1) Güç modu yüksek performans
2) Güç modu yüksek performans + düşük işlemci güç yönetimi ayarlarını max performans şeklinde ayarlamak .
3) Windows ayarları oyun modu açık .
4) Nvida denetim masası ayarları yüksek performans .
5) Control center üzerinden oyun modu açık
6) Conterl center > Akıllı güç kontrolü > PL 1 ve PL2 Değerlerini yükseltme .
7) Control center > Pil > Dengeli ve Sabit mod denedim .
8) İntel chipset driverları başta olmak üzere bir çok driverim ve windows güncellemelerim yapılı .
9) Bakımı yeni yapıldı ince temizlik + mx6 termal macun kullanıldı . Termal pedler sağlam .
Açıkcası aklıma daha fazla bir çözüm yöntemi gelmediği için siz değerli forum üyelerinden yardım almak istedim , yardımcı olursanız eğer çok sevinirim .
Tulpar T7 V20.5 17,3 İ7 1270H - 3060 - 2X16 32GB RAM Notebook sahibiyim .
Control Center 4.8.47.13 Sürümünü kullanmaktayım. İşletim sistemim Win10 Pro .
Yaşadığım sorun şu Cinebench r23 testi yaparken singlecore testinde işlemcim full boost çalışırken , multicore testinde 2.2-2.5 arasına sabitleniyor. Bü yüzden oyunların bir çoğunda beklediğim performansı alamıyorum.
Denemiş olduğum çözüm yöntemleri :
1) Güç modu yüksek performans
2) Güç modu yüksek performans + düşük işlemci güç yönetimi ayarlarını max performans şeklinde ayarlamak .
3) Windows ayarları oyun modu açık .
4) Nvida denetim masası ayarları yüksek performans .
5) Control center üzerinden oyun modu açık
6) Conterl center > Akıllı güç kontrolü > PL 1 ve PL2 Değerlerini yükseltme .
7) Control center > Pil > Dengeli ve Sabit mod denedim .
8) İntel chipset driverları başta olmak üzere bir çok driverim ve windows güncellemelerim yapılı .
9) Bakımı yeni yapıldı ince temizlik + mx6 termal macun kullanıldı . Termal pedler sağlam .
Açıkcası aklıma daha fazla bir çözüm yöntemi gelmediği için siz değerli forum üyelerinden yardım almak istedim , yardımcı olursanız eğer çok sevinirim .