Neler Yeni

Motor aldığım için moralim bozuk

ismailssqq

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
410
İsim
ismail sağlam
evet dedim ama gidipde japon kalitesi diye kurye motoru olcan cbx e bineyim
pcx kurye motoru değildir hocam o kafadan kurtulmanız lazım keza benim görüşüme göre odama sadece bakmak için bi motor koyacak olsam srkyı değil pcxi koyarım
pcx konforu yüksek
piyasası yüksek
yakıt tüketimi düşük
masrafı düşük
yolda bırakmayacak
her şartta çalışan
kullanmasını bilenle dünya turuna çıkan bir motordur
bu seçeneklerden ötürü kuryelerin tercih ettiği bi motordur pcx

ilyaskocc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
148
İsim
ilyas koç
teşekkür ederim de ben çok takıntılıyım daha bu yaşımda inanırmısınız kardeşim 10 a gidiyor ve onun kyk masraflarını düşünüyorum yıllık bize getireceği masrafı ve ikimizinde düğün masrafları bunları düşünüyorum ve kendime engel olamıyorum saçımda aklar çıktı düşünmekden oysaki yaşıtlarım bugün hangi kızla takılsam kimle gezsem gibi gibi düşüncelere sahipler
Bunları düşünmesi gereken sen değilsin. Ailene elbette yük olmamak isteyebilirsin ama paran yoksa evlenmeyeceksin zaten. Borç harç içinde yapılan evliliklerin sonu belli. Kardeşinin üniversite masraflarını da düşünme, daha vakit var. Kendi şehrinizdeki bir okulu kazanır belki.

Bütçenin tamamını harcamayıp 2. elden daha ucuza motor alsan iyi olurmuş ama almışsın artık hayırlı olsun. Hazirana kadar 4 ayın var yani 40k daha kazanacaksın. Bu bütçeyle ehliyet ve ekipman eksiğini tamamlayabilirsin diye düşünüyorum. Benzin vs de çok sorun olmaz. Zaten 125 lik motor fazla yakmaz. Sadece periyodik bakımları serviste yapacağın için biraz yüksek olabilir birde sigorta ve mtv si var , bunlarda yüksek çıkacaktır

Para ihtiyacın artarsa başka geçiçi bir işe girmeyi düşünebilirsin.

Askerlik konusunda da cebinde parası olmayan adamın bedelli yapmasına ben anlam veremiyorum. Git 6 ay yap gel. Paran cebinde kalır. Açık öğretim ile tecilini uzatıp bedelliye para biriktirebilirsin ama bu sürede bedelliye para biriktirene kadar bedelli 300-350k olur zaten.

Okul bitince 6 ay yapıp askerliği aradan çıkartman en temizi ama başka ailevi sebeplerin varsa orasını bilemem.

ismailssqq

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
410
İsim
ismail sağlam
önemli olan kalitedir 100 tane srknın 1 tane pcx etmediğinin farkına vardığınız gün çok geç olacak :D

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
429
İsim
Eagle
önemli olan kalitedir 100 tane srknın 1 tane pcx etmediğinin farkına vardığınız gün çok geç olacak :D
hocam siz cf motoruda cbx e tercih edersiniz kalite kalite diye diye
Mesaj otomatik birleştirildi:

pcx kurye motoru değildir hocam o kafadan kurtulmanız lazım keza benim görüşüme göre odama sadece bakmak için bi motor koyacak olsam srkyı değil pcxi koyarım
pcx konforu yüksek
piyasası yüksek
yakıt tüketimi düşük
masrafı düşük
yolda bırakmayacak
her şartta çalışan
kullanmasını bilenle dünya turuna çıkan bir motordur
bu seçeneklerden ötürü kuryelerin tercih ettiği bi motordur pcx
hocam aldım artık adam akıllı bincem zorlamıycam motoru daha ne yapayım yani bunca insan biniyor bunca motor satılıyor bu alan insanlar malmı herkesin var bi bildiği ve bu kadar alıcı elbetteki 2.el piyasasınıda yaptı 2.elde de baya ilanı var

duruşu için öderim benzin parasını eğer öyle bir duruşda honda isteseydim min 200 250 bini gözden çıkartacaktım ben ne yapayım anca 100 bini biriktirmişim işte ben ne yapabilirdim motora mı binmeyim

Bunları düşünmesi gereken sen değilsin. Ailene elbette yük olmamak isteyebilirsin ama paran yoksa evlenmeyeceksin zaten. Borç harç içinde yapılan evliliklerin sonu belli. Kardeşinin üniversite masraflarını da düşünme, daha vakit var. Kendi şehrinizdeki bir okulu kazanır belki.

Bütçenin tamamını harcamayıp 2. elden daha ucuza motor alsan iyi olurmuş ama almışsın artık hayırlı olsun. Hazirana kadar 4 ayın var yani 40k daha kazanacaksın. Bu bütçeyle ehliyet ve ekipman eksiğini tamamlayabilirsin diye düşünüyorum. Benzin vs de çok sorun olmaz. Zaten 125 lik motor fazla yakmaz. Sadece periyodik bakımları serviste yapacağın için biraz yüksek olabilir birde sigorta ve mtv si var , bunlarda yüksek çıkacaktır

Para ihtiyacın artarsa başka geçiçi bir işe girmeyi düşünebilirsin.

Askerlik konusunda da cebinde parası olmayan adamın bedelli yapmasına ben anlam veremiyorum. Git 6 ay yap gel. Paran cebinde kalır. Açık öğretim ile tecilini uzatıp bedelliye para biriktirebilirsin ama bu sürede bedelliye para biriktirene kadar bedelli 300-350k olur zaten.

Okul bitince 6 ay yapıp askerliği aradan çıkartman en temizi ama başka ailevi sebeplerin varsa orasını bilemem.
hocam 2.el motor almadım masraf çıkartmasın diye ekipmanları aldım ehliyetide babam alıyor
çok sükür durumumuz iyi sadece benim bu dedikerim ve daha sayamadıklarım nerden baksanız 8 9 milyon para ediyor ve bu parayı kazanmamız için 5 6 yılımız var ben onları dert ediyorum aslında yapabilirmiyiz diye

Son düzenleme:

ismailssqq

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
410
İsim
ismail sağlam
hocam siz cf motoruda cbx e tercih edersiniz kalite kalite diye diye

hocam aldım artık adam akıllı bincem zorlamıycam motoru daha ne yapayım yani bunca insan biniyor bunca motor satılıyor bu alan insanlar malmı herkesin var bi bildiği ve bu kadar alıcı elbetteki 2.el piyasasınıda yaptı 2.elde de baya ilanı var

duruşu için öderim benzin parasını eğer öyle bir duruşda honda isteseydim min 200 250 bini gözden çıkartacaktım ben ne yapayım anca 100 bini biriktirmişim işte ben ne yapabilirdim motora mı binmeyim

hocam 2.el motor almadım masraf çıkartmasın diye ekipmanları aldım ehliyetide babam alıyor
çok sükür durumumuz iyi sadece benim bu dedikerim ve daha sayamadıklarım nerden baksanız 8 9 milyon para ediyor ve bu parayı kazanmamız için 5 6 yılımız var ben onları dert ediyorum aslında yapabilirmiyiz diye
6 yıl önce motorsiklet alım satıma 1 tarla satarak başlamıştık 4 daire 2 dükkan 4 tarlamız var şuan :D

Nasip kısmeg

Ayriyeten Cf Moto ne 450lik cf moto yerine 125lik pcx alırım en azından kafam rahat olur

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
429
İsim
Eagle
6 yıl önce motorsiklet alım satıma 1 tarla satarak başlamıştık 4 daire 2 dükkan 4 tarlamız var şuan :D

Nasip kısmeg

Ayriyeten Cf Moto ne 450lik cf moto yerine 125lik pcx alırım en azından kafam rahat olur
Hayırdır mal varlığımı sayyoruz ?

Nasip kısmeg

Tama hocam siz kafam rahat olsun diye pxc ininize binin ben olsam yine cf 450 lik seçerdim hayatımı yaşardım

ismailssqq

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
410
İsim
ismail sağlam
Hayırdır mal varlığımı sayyoruz ?

Tama hocam siz kafam rahat olsun diye pxc ininize binin ben olsam yine cf 450 lik seçerdim hayatımı yaşardım
Mal varlığı saymıyoruz büyük şeyler başarmak için büyük şeylere ihtiyaç olmadığını söylüyorum Ayriyeten Honda hayat onda 😉

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
429
İsim
Eagle
Mal varlığı saymıyoruz büyük şeyler başarmak için büyük şeylere ihtiyaç olmadığını söylüyorum Ayriyeten Honda hayat onda 😉
E tamam onu biliyoruz bizde bilek gücüyle kazanıyoruz paramızı bilek zoruda büyük Bir şey değil

babuba1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Babu
Motor almakta erken davranmışsın,düzenli gelirin yoksa yolun sonunun buraya çıkacağını düşünmen gerekirdi.Motoru satıp scooter ya da e-bike geçebilirsin.Sağlığın yerinde olduğu müddetçe,ilerde çok daha iyi bir motora sahip olursun.Son olarak para gibi ucuz bir şey için canını sıkma.
Doğru söylüyorsun motorun yansa bile 2 sene daha çalışıp alabilirsin ama çöpe giden zaman geri gelmez

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
429
İsim
Eagle
Hocam ne derseniz diyin ben her halükarda srk alcakdım Yunus polisi amcanda var oda dedi cbx diye yok srk alcam dedim şimdi kendi paramla bunu aldım isteseydim baba birlikde alalım derdim gider Hondanın racinglerinden alırdım ama ben son kuruşuna kadar kendi param olamsini istiyorum o yüzden bunu aldım ilerde Hondanın racinglerinden alırım inşallah

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,859
Üyeler
166,847
Son üye
06denizhan
Top Bottom