Neler Yeni

MSI 2070 SUPER Gaming X Trio Coil Whine Sorunu

snckrkn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Erkan Sancak
Arkadaşlar iyi günler,

Bilgisayarımın temperli camını dün silmek için açtığımda garip bir HDD sesi gibi bir ses duydum ama bilgisayarda HDD yok. Sonrasında sesin ekran kartından geldiğini fark ettim. İnternetten araştırdığımda "Coil Whine" denen sorunla karşılaştırdım. Sorunu araştırdım neden olduğuna dair bilgim var fakat yine de sormak istedim. Eklediğim videoda coil whine sorunu var mı sizce?
Şimdilik sadece stres altında ses çıkmakta ve kapağı kapattığımda ses duyulmamakta yani rahatsız edici bir seviyede değil. İnternetten öğrendiğim üzere bu şekilde kullanmanın bir sorun olmadığı ifade ediliyor, rahatsız edici şekilde olmadıkça. Ariyetten garantiye gönderince sorun yok normal bir şey diye yolluyorlarmış geri. Biliyorum performansa vs etki etmiyor ama ilk bilgisayarım olduğu için iç huzurumu bozdu sormak istedim size.

GPU -->MSI RTX 2070 SUPER GAMING X TRIO
PSU -->THERMALTAKE TR2 S 750W 80+

En İyi Cevap
Arkadaşlar iyi günler,

Bilgisayarımın temperli camını dün silmek için açtığımda garip bir HDD sesi gibi bir ses duydum ama bilgisayarda HDD yok. Sonrasında sesin ekran kartından geldiğini fark ettim. İnternetten araştırdığımda "Coil Whine" denen sorunla karşılaştırdım. Sorunu araştırdım neden olduğuna dair bilgim var fakat yine de sormak istedim. Eklediğim videoda coil whine sorunu var mı sizce?
Şimdilik sadece stres altında ses çıkmakta ve kapağı kapattığımda ses duyulmamakta yani rahatsız edici bir seviyede değil. İnternetten öğrendiğim üzere bu şekilde kullanmanın bir sorun olmadığı ifade ediliyor, rahatsız edici şekilde olmadıkça. Ariyetten garantiye gönderince sorun yok normal bir şey diye yolluyorlarmış geri. Biliyorum...

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Arkadaşlar iyi günler,

Şimdilik sadece stres altında ses çıkmakta ve kapağı kapattığımda ses duyulmamakta yani rahatsız edici bir seviyede değil. İnternetten öğrendiğim üzere bu şekilde kullanmanın bir sorun olmadığı ifade ediliyor, rahatsız edici şekilde olmadıkça. Ariyetten garantiye gönderince sorun yok normal bir şey diye yolluyorlarmış geri. Biliyorum performansa vs etki etmiyor ama ilk bilgisayarım olduğu için iç huzurumu bozdu sormak istedim size.

Evet coil whine aynı ekran kartını kullanıyorum bende de var. Yüksek fps alan oyunlara girdiğinde bu ses geliyor masaüstünde gelmiyor csgo da topluluk sunucularında 1000 fps aldığımdan geliyor ama rekabetçi 1000 fps bulmuyor gelmiyor fps kısıtlaması yaparak coil whine önüne geçebilirsin ayrıca coil whine sisteme zararı yoktur ama rahatsız eder o yüzden bende garanti ile uğraşmak istemedim. Bazı üreticiler coil whine ı garanti kapsamında tutmayabiliyor yani gönderip aynı kartın sana geri gelmeside olası.

En İyi Cevap
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Can
Instagram
https://www.instagram.com/can.php/
Twitter
cnzdmr
Arkadaşlar iyi günler,

aynı karta sahibim bende de cw var fakat bir sıkıntı yaratmıyor bildiğiniz gibi. Çok öenmli değil kulaklık vs olduğu için rahatsız etmiyor ek olarak bende 600 fps ev üstünde cw sesi geliyor.

miraqa99

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
510
İsim
Mirağa
msi 2060 gaming z var bendede bu sorun var 5 aydır sesi artmadı alıştım artık sıcaklık falan değerleride normal. Benimde ilk pc olduğundan benimde moralim cok bozulmuştu ama alıştım artık )))

snckrkn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Erkan Sancak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
aynı karta sahibim bende de cw var fakat bir sıkıntı yaratmıyor bildiğiniz gibi. Çok öenmli değil kulaklık vs olduğu için rahatsız etmiyor ek olarak bende 600 fps ev üstünde cw sesi geliyor.
Nasıl yani aşırı bi artış mı oldu seste

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan

snckrkn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Erkan Sancak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Coil Whine sesinde senin fark edebileceğin artış olmaz ama zamanla azaldığını savunanlar var.
Bakalım normal kullanımıma devam ediyorum günlük hem derslere katılıp çok oyun oynuyorum ileride ne olduğunu yazarım teşekkürler tekrardan cevaplarınız için

Top Bottom