Neler Yeni
  • ‼️Sizlerin forumda daha keyifli ve sorunsuz vakit geçirmesi adına gece saatlerinde güncelleme ve bakım çalışması yapılacaktır. İşlemler sürerken kesintiler yaşanabilir.

Çözüldü✓ MSI B460M PRO-VDH sisteme Windows 11 kurulmuyor

ÆMRE

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
476
İsim
NoOb_GaMeR
Yaklaşık bir ay önce bilgisayarımı başlatıktan sonra ekran gelmiyordu ve bir süre sonra mavi ekran gelip yeniden başlatılıyordu.
Ben de çözümü format atmakta buldum ve arkadaşımın Linux laptopundan bir format diski oluşturdum fakat hiçbir şekilde format atamadık, format diskini Linux'tan yaptığımız için ve ikimizin de Linux'tan pek anlamadığını sebep göstererek suçun format diskinde oldugunu düşünerek pek umursamadım; sonrasında bugün bir format diski oluşturdum Windows 10 laptopumdan Rufus kullanarak ve her şeyi gayet doğru yaptım fakat bir türlü olmadı. Önce bilgisayarım Pro series ekranında kalıyor yüklendiğine dair bir daire çıkıyor daire donuyor ve saatlerce hiçbir şey olmuyordu. BIOS pilini çıkarıp taktım BIOS'u çyle sıfırladım olmadı gene aynıydı ardından sorun harddisktedir belki diyerek SATA kablosunu çıkardım tekrardan BIOS pilini çıkarıp taktım sıfırladım ama gene format atmayı başaramadım ama SATA kablosunu çıkarınca şöyle bir farklılık oldu; yükleniyor kutucuğu donup devam etmeye başladı. İkinci donuşundan sonra mavi ekran hatası almaya başladım. Sorun nedir, nasıl çözebilirim? Şimdiden teşekkürler

Ekler

• IMG_9560.jpeg
    IMG_9560.jpeg
    2.6 MB · Hit: 20
  • IMG_9561.jpeg
    IMG_9561.jpeg
    1.6 MB · Hit: 18

Sanjay

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
373
İsim
Joga Bonito
amd fanının vidalarını çok sıkınca ram yollarına çok bastırdığı için benzer mavi ekran hataları veriyor bazen. Buradaki hatayı arattım nette hemen hemen aynı çözümlere ulaştım. Amd Fanın varsa bi tık gevşet öyle dene.

ÆMRE

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
476
İsim
NoOb_GaMeR
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
amd fanının vidalarını çok sıkınca ram yollarına çok bastırdığı için benzer mavi ekran hataları veriyor bazen. Buradaki hatayı arattım nette hemen hemen aynı çözümlere ulaştım. Amd Fanın varsa bi tık gevşet öyle dene.
sistem intel ki hiç ellemedim bence sorun tamamen donanımsal çünkü cmd üzerinden office uygulamalarını aktif etmek gibi bi hata yaptım

Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Ertan
Steam
riddLedSKL
Xbox Live Gamertag
riddLedSKL
Steam ID
riddledskull
Epic Games
riddLedSKL
Origin
riddLedSKL
Pil çıkararak değil de anakart üzerindeki BIOS sıfırlama pinleri var, bilgisayarı kapatıp, güç kablosunu çekin. Ardından 1 dakika kadar bekleyip bir yıldız tornavida yardımı ile o bahsettiğim pinlere 15-20 saniye kadar dokunun. Bu işlemin ardından güç kablosunu takıp açmayı deneyin bilgisayarı.

Leilike JR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
347
İsim
Ahmet
Dayı adam B460 chipset diyor işlemcisi int*l adamın

ynsemreuzun

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
861
İsim
Yunus Emre Uzun
sistem intel ki hiç ellemedim bence sorun tamamen donanımsal çünkü cmd üzerinden office uygulamalarını aktif etmek gibi bi hata yaptım
hocam onu bende yaptım ya o sorun çıkartmıyor diye biliyorum

ÆMRE

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
476
İsim
NoOb_GaMeR
hocam onu bende yaptım ya o sorun çıkartmıyor diye biliyorum
durduk yere yapması normal mi peki
Mesaj otomatik birleştirildi:

şuanda biosa giremiyorum bilgisayarı açtığımda hafif ekranın rengi açılıyor bekliyorum mavi ekran var sadece yazı bile yok ardından bilgisayar kendiliğinden kapanıp tekrar açılmıyor

Son düzenleme:

ÆMRE

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
476
İsim
NoOb_GaMeR
Sorunu çözdüm.
Sorun SSD'i kaynaklıydı muhtemelen. BIOS üzerinden ssdideki tüm bilgileri silip BIOS güncelledim ve BIOS pili çıkarıp taktım Windows 11 çalışmadı fakat Windows 10'u başarılı bir şekilde sorunsuz kurdum.Benimle aynı sorunu yaşayıp illa windows 11 kurmak isteyen arkadaşlar için technopat forumundaki bi arkadaş detaylıca anlatmıştı link'i bıraktım buraya.İyi forumlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,085,909
Üyeler
172,569
Son üye
verticilous