Neler Yeni

Yardım MSI B550-A Pro anakartta B1 ve B2 slotları çalışmıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Batuhan Aktürk
Merhaba iyi forumlar, sorunum şu kasamı tamamladıktan sonra çalıştırdığımda ilk açtığımda ekranda görüntü alamamıştım. Araştırmalardan sonra RAM'lerle alakalı olduğunu anladım. Fakat çift yapmaya çalıştığımda olmuyordu. Tek A2 slot yaptığım zaman sorunsuz çalışıyor bilgisayar fakat çift durumlarda olmuyor RAM'ler ile alakalı olduğunu düşünüp diğer parçayı taktığımda tekrar bir sorun yaşanmadı. Test amaçlı B1 ve B2 slotlarına geçtim. Aynı sorun orada da var. En sonda ikisini de A1 ve A2 slotlarına koydum bu sefer çalıştı, kafama takılan sorun şu 3 ve 4 (B1 ve B2) slotlarında herhangi bir şekilde RAM çalışmıyor. Bu BIOS ile alakalı olabilir mi yoksa donanımsal bir arıza mı? Bu konuda herhangi bir bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

- A1 ve A2 çift çalışıyor
- B1 ve B2 tekli olarak çalışmıyor çift olarakta aynı şekilde

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
Anakartının kitapçığında der ki; 2 slot kullanacaksan A2-B2 kullanabilirsin.

1000088356.jpg

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
Yazdığınızu olabildiğince iyi okudum merak etmeyin. B1-B2 de çalışmaması anormal değil demek istiyoruz. Sizin anlayamadığınız ne oldu ki?

Zaten anakart üreticisi kitapçığında demişki; A2 B2 tak. Eğer B1 B2 de çalışıyor olsaydı onu da orada gösterirdi. B1 B2 de ramler çalışmıyor diyorsun. Kocaman görselde B1 B2 takımı zaten gösterilmiyor. Daha nasıl anlatılabilir?

Manualin dışında uygulama yaparak kafanı karıştırma. Tek A2 çalışıyor diyorsun. Zaten o da gösteriliyor. Tek A1 de çalışmayabilir.

A1/A2 - B1/B2 taktığında da çalışabilir fakat dual çalışmıyordur yüksek ihtimal ile.

Edit: Harfleri de karıştırttın.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Batuhan Aktürk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yazdığınızu olabildiğince iyi okudum merak etmeyin. B1-B2 de çalışmaması anormal değil demek istiyoruz. Sizin anlayamadığınız ne oldu ki?

Zaten anakart üreticisi kitapçığında demişki; A2 B2 tak. Eğer B1 B2 de çalışıyor olsaydı onu da orada gösterirdi. B1 B2 de ramler çalışmıyor diyorsun. Kocaman görselde B1 B2 takımı zaten gösterilmiyor. Daha nasıl anlatılabilir?

Manualin dışında uygulama yaparak kafanı karıştırma. Tek A2 çalışıyor diyorsun. Zaten o da gösteriliyor. Tek A1 de çalışmayabilir.

A1/A2 - B1/B2 taktığında da çalışabilir fakat dual çalışmıyordur yüksek ihtimal ile.

Edit: Harfleri de karıştırttın.
Dostum Dual yapabilmek için A2 ve B2 gerekiyor diyorsun kendin bende diyorumki zaten o slot arızalı sadece A numaralı olanlar çalışıyor bende dual yapıp kullanmak istiyorum sorunum zaten bu ? Bu konuda bi bilginiz varmı diye soruyorum normal şartlarda ram slotlarının hepsinin sağlıklı durumda olması gerek mantıken değilmi ?

Yazının altındada belirttim Tekli B1 veya B2 yapsamda olmuyor gidip 2 ram alıp 4 lü ram taksamda olmayacak mevzu o B1 ve B2 slotlarında ram olduğu zaman bilgisayarın açılmasını engellemesi.

Eğer bu konu hakkında çözüm için bir bilginiz yoksa daha fazla zorlamayın lütfen zaten bizimde kitapçığımız var önceliklerin ne olduğunu yeterince görüyoruz..

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
Dostum Dual yapabilmek için A2 ve B2 gerekiyor diyorsun kendin bende diyorumki zaten o slot arızalı sadece A numaralı olanlar çalışıyor bende dual yapıp kullanmak istiyorum sorunum zaten bu ? Bu konuda bi bilginiz varmı diye soruyorum normal şartlarda ram slotlarının hepsinin sağlıklı durumda olması gerek mantıken değilmi ?

Yazının altındada belirttim Tekli B1 veya B2 yapsamda olmuyor gidip 2 ram alıp 4 lü ram taksamda olmayacak mevzu o B1 ve B2 slotlarında ram olduğu zaman bilgisayarın açılmasını engellemesi.

Eğer bu konu hakkında çözüm için bir bilginiz yoksa daha fazla zorlamayın lütfen zaten bizimde kitapçığımız var önceliklerin ne olduğunu yeterince görüyoruz..
Agresif ve üstten görme eğilimli tutumunuz kabul edilebilir değil. Yardımcı olmaya çalışılıyor.

Ram leriniz ne o zaman onu söyleyin....
A2 B2 taktım çalışmıyor mu yazdınız? Açık açık yazdınız mı bunu? Yazdıklarınıza ek yaptığınız da anlaşılıyor bazı şeyler.
Sizin yazınızdan anlaşılan ben teker teker onu bunu deniyorum çalışmıyor.

Madem sorun ram diyorsunuz ve kılavuz indirmeyi de biliyorsunuz, peki ramleriniz uyumluluk listesinde var mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Batuhan Aktürk
Agresif ve üstten görme eğilimli tutumunuz kabul edilebilir değil. Yardımcı olmaya çalışılıyor.

Ram leriniz ne o zaman onu söyleyin....
A2 B2 taktım çalışmıyor mu yazdınız? Açık açık yazdınız mı bunu? Yazdıklarınıza ek yaptığınız da anlaşılıyor bazı şeyler.
Sizin yazınızdan anlaşılan ben teker teker onu bunu deniyorum çalışmıyor.

Madem sorun ram diyorsunuz ve kılavuz indirmeyi de biliyorsunuz, peki ramleriniz uyumluluk listesinde var mı?
Dostum agresiflik yapmıyorum yukarda o slotları tek tek denediğimde A serilerine kadar çalıştığını ve geri kalanların çalışmadığı yönünde yazının en altındada belirttim zaten tekli olarakta çoklu olarakta çalışmıyor yazdım.

KINGSTON 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 çift olarak aldım zaten ramlerde herhangi bir arıza mevcut değil ikisinide tekli olarak test edip çalıştırdım sadece dediğim B1 ve B2 slotlarına takınca sıkıntı yaşıyorum.

Sert görünüyorsa kusura bakma ama gidipte ramlarimi nereye takacağımı bilmiyormuşum gibi davranılmasınıda normal görmüyorum..

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
İki taraftada arıza olsa hiç çalışmaz. Bu kadar basit.
Manualindede hangi slota takıması gerekiyorsa ona takılmalı zaten. Boşuna uğraşı yapıp kendini üzüyorsun. Anlatılmak istenen o.

Tekli de sadece A2 takmanı öneriyor. Tek B1 ya da B2 çalışmamasını şimdi anakart üreticisine sorsan o da bunu söyler zaten.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Batuhan Aktürk
İki taraftada arıza olsa hiç çalışmaz. Bu kadar basit.
Manualindede hangi slota takıması gerekiyorsa ona takılmalı zaten. Boşuna uğraşı yapıp kendini üzüyorsun. Anlatılmak istenen o.

Tekli de sadece A2 takmanı öneriyor. Tek B1 ya da B2 çalışmamasını şimdi anakart üreticisine sorsan o da bunu söyler zaten.
Dostum kitapçıkla derdimiz yok aynı şeyleri diyip durmana gerek yok söylediğim şeyi yeterince anlamıyorsun zaten, kastettiğim şey dual yapacağım zaman hani B2 yi kullanacam ya olmuyor diyorum B1 de olmuyor A1 ve B1 slotlarıda ikinci çift olarak yapılıyor oda olmuyor diyorum.
Sen bana manualinden bahsediyorsun.

Yazıların için teşekkürler daha yazmana gerek kalmadığını düşünüyorum yaşadığım slot probleminden çok kitapçığı anlatıyorsun zaten..

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
Sen yazdıklarını değiştiriyorsun galiba.
A2 B2 çalışıyor zaten yazmıştın. Neyse kendi kendine halledersin.

Yazarsın ilk mesaja kısaca kitapçıktaki gibi A2 B2 takıyorum çalışmıyor.
Ramin uyumlu mu? git ona bak o zaman.

Bu da son mesajdı. Kendi kendine ramlerde arızalı değil diyorsun. Madem biliyorsun, çözüm için yazana saygılı ol.

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,900
İsim
yusuf ecer
Merhaba iyi forumlar, sorunum şu kasamı tamamladıktan sonra çalıştırdığımda ilk açtığımda ekranda görüntü alamamıştım. Araştırmalardan sonra RAM'lerle alakalı olduğunu anladım. Fakat çift yapmaya çalıştığımda olmuyordu. Tek A2 slot yaptığım zaman sorunsuz çalışıyor bilgisayar fakat çift durumlarda olmuyor RAM'ler ile alakalı olduğunu düşünüp diğer parçayı taktığımda tekrar bir sorun yaşanmadı. Test amaçlı B1 ve B2 slotlarına geçtim. Aynı sorun orada da var. En sonda ikisini de A1 ve A2 slotlarına koydum bu sefer çalıştı, kafama takılan sorun şu 3 ve 4 (B1 ve B2) slotlarında herhangi bir şekilde RAM çalışmıyor. Bu BIOS ile alakalı olabilir mi yoksa donanımsal bir arıza mı? Bu konuda herhangi bir bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

- A1 ve A2 çift çalışıyor
- B1 ve B2 tekli olarak çalışmıyor çift olarakta aynı şekilde
A1 B1 veya A2 B2 olarak çalışır zaten %99 olarak bu şekildedir tüm mobalarda. 1-3 veya 2-4şeklinde çalıştırırsın yoksa zaten boot etmez veya mavi ekran sorunu yaşatır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Batuhan Aktürk

Bu da son mesajdı. Kendi kendine ramlerde arızalı değil diyorsun. Madem biliyorsun, çözüm için yazana saygılı ol.

Dostum ilk mesajımda belirtmişim A1 ve A2 slotlarında çift olarak çalışıyor diyorum bi sorun yok B1 ve B2 tekli olarakta çoklu olarakta çalışmıyor diyorum okuduğun şeyi anlamıyorsan bu kadarı benim problemim değil, A1 ve A2 ile bilgisayar normal açılıp windowsta gezindiğine göre ramlerde bir arızada yok demektir.

Yazdıklarımıda değiştirmiyorum zaten sağ alt köşede son değiştirilme tarihi olur bilgin olmadığı konuda başkalarının kafasını karıştırarak daha kötü sonuçlar çıkarabilirsin, iyi günler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

A1 B1 veya A2 B2 olarak çalışır zaten %99 olarak bu şekildedir tüm mobalarda. 1-3 veya 2-4şeklinde çalıştırırsın yoksa zaten boot etmez veya mavi ekran sorunu yaşatır.
Evet dediğin gibi zaten ama A1 ve B1 yaptığımdada aynı şekilde görüntü alamıyorum tekli olarak B1 ve B2 yi denediğimdede görüntü alamıyodum sadece A1 ve A2 de ramler çalışır durumda oluyor.

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
Tecrübemi sen mi yargılıyorsun?
Mesaj otomatik birleştirildi:

anlamıyor.

Top Bottom