Neler Yeni

❌İndirim Bitti! MSI b550 Anakartlarda indirim

Mestke

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Mesut Kızılkaya
carbonun rakibi b550-e. b550-f ile tomahawk ve gaming edge rakip. ama b550-f parasına x570s edge max alırım orası ayrı konu

epeyden anakart karşılaştırıyon kanka ne diyon sen
B550F’de Amazon Tr’de 2.300-2.400’e falan düştüğü oluyor. Asusun yazılımsal olarak sunduğu ses kartındaki ortam sesini yok etme teknolojisi vs baya hoşuma gitmişti. Bir de aura sync tüm rgb’leri tek yerden kontrol etme özelliği sanırım tam bilmiyorum bu Carbon da var mı? Yukarıda ss bıraktım epey’den karşılaştırma. Yani Rog b550F ve bu karbon ikisi de aynı fiyatta satılıyor olsa şu an, hangisi ne özelliği ile albenisi daha çok olur brolar
Mesaj otomatik birleştirildi:

carbonun rakibi b550-e. b550-f ile tomahawk ve gaming edge rakip. ama b550-f parasına x570s edge max alırım orası ayrı konu

epeyden anakart karşılaştırıyon kanka ne diyon sen

Kardeşim okuduğunu anlama problemin mi var fikrinizi tecrübenizi soruyorum diyorum anlatın diyorum ben ikisini de kullanmadım epeye baktım sadece sa attım diyorum. Kullanıcıysan açıkla iyi kötü diyerek açıklama olmaz örnek olsun diye ss attım

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,067
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Tomahawk Gaming Edge'den daha iyi değil mi?
Gaming edgeyi tomahawkın wifilı abisi gibi düşün.
Hatta b550 carbondan da iyi overclock performansı ve VRM sıcaklıkları bakımından. B550 carbon tek artısı 2 USB portu daha fazla ve 1 tane pcı-e x1 slotu var.
Bu videodan incelemelerine bakabilirsin.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
GÖKHAN YILDIRIM
carbon wifi olanını aldık hata mı yaptık gaming edge daha mı iyi ben anlamadım

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,375
İsim
Ahmet Sevinç

Nightless

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,600
İsim
Serkan FETVACI

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,067
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Nasıl yani tabii ki iyi değil :/ Tomahawk geri de kalır. Gaming edge den şaşmam zaten aldım kullanıyorum da.
Tomahawk ile Gaming Edge aynı anakartlar. Sadece tasarım, Wifi, M.2 port sayısı ve Bluetooth farkı var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
193
İsim
Selçuk duraklar
Tomahawk ile Gaming Edge aynı anakartlar. Sadece tasarım, Wifi, M.2 port sayısı ve Bluetooth farkı var.
Gaming edge için bazı yerlerde kronik sorunları olduğunu yazanlar olmuştu çok güvenemedim ben daha önce MSI z170 a gaming m5 anakart aldım üzerinden 8 sene geçti şimdi ise bilgisayarı açtığımda işlemci otomatik olarak 0.8 GHz de çalışıyor program ile 3.3 GHz e cekebiliyorum araştırdığımda bunun da başka çözümünu bulamadım kronik sorun olduğunu varsayıyorum ve kronik sorunlu mallardan uzak durmaya çalışıyorum

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Gaming edge için bazı yerlerde kronik sorunları olduğunu yazanlar olmuştu çok güvenemedim ben daha önce MSI z170 a gaming m5 anakart aldım üzerinden 8 sene geçti şimdi ise bilgisayarı açtığımda işlemci otomatik olarak 0.8 GHz de çalışıyor program ile 3.3 GHz e cekebiliyorum araştırdığımda bunun da başka çözümünu bulamadım kronik sorun olduğunu varsayıyorum ve kronik sorunlu mallardan uzak durmaya çalışıyorum
Daha önce hiç Gaming edge b550de kronik sorun duymadım. Kaynağı atın bakalım. Ben de anakartı kullanıyorum bir sorunu yok.
Kendi z170 anakartınız da ömrünü doldurmuş artık demek ki 8 sene sonra ortaya çıkan sorun kronik olmuyor. Bios ayarlarını sıfırlayın/biosu güncelleyin muhtemelen sorun her ne ise düzelir. İşlemci frekansına etki eden programları da kaldırın.
Gaming edgenin pcb'si tomahawka göre daha serin çalışıyor. Bu da VRM'lerin daha serin çalışması demek. Bir de bu fark var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
193
İsim
Selçuk duraklar
Daha önce hiç Gaming edge b550de kronik sorun duymadım. Kaynağı atın bakalım. Ben de anakartı kullanıyorum bir sorunu yok.
Kendi z170 anakartınız da ömrünü doldurmuş artık demek ki 8 sene sonra ortaya çıkan sorun kronik olmuyor. Bios ayarlarını sıfırlayın/biosu güncelleyin muhtemelen sorun her ne ise düzelir. İşlemci frekansına etki eden programları da kaldırın.

Gaming edgenin pcb'si tomahawka göre daha serin çalışıyor. Bu da VRM'lerin daha serin çalışması demek. Bir de bu fark var.
Bios pilini çıkartıp 1 gün bekledim kasanin tüm bağlantılarını kontrol ettim tek tek normalde overclock dahi yapmadım o yüzden hiç bir şekilde programda kullanmadım bu sıkıntıyı daha çok laptoplar da gördüm hocam 0.80 GHz stuck konulu başlıklarda çıkıyor sorunu çözmenin tek yolu ise bilgisayarı açtıktan sonra throttlestop programı ile eski performansına getirmek programı kullanarak 3.5 GHz e cikabiliyorum ama acmazsam bilgisayar 0.8 GHz de sabit çalışıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,925
Üyeler
164,582
Son üye
ShadowReal
Top Bottom