Çözüldü✓ MSI b650 Gaming Plus Wifi BIOS güncelleme yapamıyorum

Jhuelz

80+
Reaksiyon skoru
18
32 GB lık bir sürücüyü rufus ile MBR+Fat32 yaptım. İçerisine msi sitesinden son sürümü indirip dosyayı attım. Bıos üzerinden m-flash kısmına girdiğimde sistem sürücüyü görüyor ama içerisinde klasörler dışında hiçbir dosyayı görmüyor. Aynı işlemi 16 gb ve 64 gb lık sürücülerle de denedim ama bir türlü dosyayı görmüyor sistem. Falshback yöntemini denediğimde ise anakarttaki beyaz ışık 2-3 saniye yanıp sönüyor, fanlar çalışıyor, onlar durduktan sonra beyaz ışık sabit kalıyor ve bir şey olmuyor. Yardımcı olabilecek var mı ?

bios dosyasını zipten çıkardınız mı ?

32 GB lık bir sürücüyü rufus ile MBR+Fat32 yaptım. İçerisine msi sitesinden son sürümü indirip dosyayı attım. Bıos üzerinden m-flash kısmına girdiğimde sistem sürücüyü görüyor ama içerisinde klasörler dışında hiçbir dosyayı görmüyor. Aynı işlemi 16 gb ve 64 gb lık sürücülerle de denedim ama bir türlü dosyayı görmüyor sistem. Falshback yöntemini denediğimde ise anakarttaki beyaz ışık 2-3 saniye yanıp sönüyor, fanlar çalışıyor, onlar durduktan sonra beyaz ışık sabit kalıyor ve bir şey olmuyor. Yardımcı olabilecek var mı ?
Windows arama kısmına msinfo32 yazıp ekran görüntüsü atar mısın?

Windows arama kısmına msinfo32 yazıp ekran görüntüsü atar mısın?
1.png

Msi Center yükleyin. Destek > Gelişmiş seçeneğinden bios update yapın.

evet hocam doğrudur
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Msi Center yükleyin. Destek > Gelişmiş seçeneğinden bios update yapın.
deneyeyim hocam hemen

Hocam şu linkten betanın altındakini denemişim pardon https://www.msi.com/Motherboard/B650M-GAMING-PLUS-WIFI/support

hemen deniyorum hocam

Hay allah razı olsun hocam. Attığınız linkten indirdim oldu.
Sen M olan modelin BIOS'unu indirmişsin başta. Önemli değil.

Sen M olan modelin BIOS'unu indirmişsin başta. Önemli değil.
Hocam sanırım sizde aynı anakartı kullanıyorsunuz. Anakartın advanced ayarlarına girip A-XMP ayarını aktifleştiriyorum. 6000 mhz olan profili seçtiğimde pc her açılışta uzun süre bekliyor, bazen de açılmıyor. A-XMP ayarını kapattığımda ise sorun çözülüyor. Bunu nasıl çözebilirim acaba ? Ramleri tam gücünde kullanamıyorum şuan.

Hocam sanırım sizde aynı anakartı kullanıyorsunuz. Anakartın advanced ayarlarına girip A-XMP ayarını aktifleştiriyorum. 6000 mhz olan profili seçtiğimde pc her açılışta uzun süre bekliyor, bazen de açılmıyor. A-XMP ayarını kapattığımda ise sorun çözülüyor. Bunu nasıl çözebilirim acaba ? Ramleri tam gücünde kullanamıyorum şuan.
RAM olarak ne var sende hocam?

Geri