Neler Yeni

Msi B650 Gaming Plus Wifi Ram Sorunu

OPatriqk2

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Eymen
enable dı hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

gerçekten çok can sıkıcı bir durum default kullanmak istesek am4 te kalırdık
Aynen öyle hocam bendede Ryzen 7 9700X var bu ayarları açınca ramler okunmuyor dediğiniz gibi kalıyor mecbur reset atıyorum sonrada öğrendim amd işlemcilerin kendi uyumlu ramleri varmış sanırım onlardan almak gerekiyormuş siteyide buraya koydum bende oto 4800mhz de çalıştıkları için peşine çok düşmedim ramlerim zaten 5200mhz site de bu hocam ben pek bir şey anlamadım siteden açıkcası.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,096
İsim
Emre Zengin
enable dı hocam

gerçekten çok can sıkıcı bir durum default kullanmak istesek am4 te kalırdık
Power Down Enable diye bir ayar daha olacaktı onu aktif hale getirdiniz mi hocam? Anakart ve işlemci olarak bende de aynı parçalar var. Yeniden başlatmada bir sorun yaşamadım.

Eric Cartman

80+ Bronze
Power Down Enable diye bir ayar daha olacaktı onu aktif hale getirdiniz mi hocam? Anakart ve işlemci olarak bende de aynı parçalar var. Yeniden başlatmada bir sorun yaşamadım.
evet hocam bunuda açtım hatta manuel ayarladım 6000mhz ekranda karıncalanma oldu eski hale getirdim

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,096
İsim
Emre Zengin

Eric Cartman

80+ Bronze
Aynen öyle hocam bendede Ryzen 7 9700X var bu ayarları açınca ramler okunmuyor dediğiniz gibi kalıyor mecbur reset atıyorum sonrada öğrendim amd işlemcilerin kendi uyumlu ramleri varmış sanırım onlardan almak gerekiyormuş siteyide buraya koydum bende oto 4800mhz de çalıştıkları için peşine çok düşmedim ramlerim zaten 5200mhz site de bu hocam ben pek bir şey anlamadım siteden açıkcası.
hocam bunu bilmiyordum anakartın sitesinden bakarak almıştım bu gerçekten nitelikli dolandırıcılık yazıklar olsun gerçekten

EXPO açıkken 5800 MHz de gene aynısını yapmaya devam etti mi? Denedin mi onu?
5200 5400 5600 hepsine çektim voltajlı voltajsız hepsi aynı sonucu verdi hocam

OPatriqk2

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Eymen
hocam bunu bilmiyordum anakartın sitesinden bakarak almıştım bu gerçekten nitelikli dolandırıcılık yazıklar olsun gerçekten
Hocam bende öyle yapıp almıştım sonradan fark ettim artık iş işten geçmişti ve şehir dışında olduğumdan iade işlemlerinide yapamadım elimde kaldı 2 ram şuan onlarla devam ediyorum ama yakın zamanda değiştireceğim.

Eric Cartman

80+ Bronze
Hocam bende öyle yapıp almıştım sonradan fark ettim artık iş işten geçmişti ve şehir dışında olduğumdan iade işlemlerinide yapamadım elimde kaldı 2 ram şuan onlarla devam ediyorum ama yakın zamanda değiştireceğim.
hocam çok teşekkürler valla ya baktımda benim ram listede yok çok sağolun gerçekten

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,096
İsim
Emre Zengin

5200 5400 5600 hepsine çektim voltajlı voltajsız hepsi aynı sonucu verdi hocam
BIOS'ta bildiğim bütün yöntemleri denemişsin hocam. Çözüm direkt farklı model RAM'lerle değiştirmek gibi duruyor. Son BETA BIOS'ta da RAM'lerle ilgi bir güncellemeyi içeriyordu onu da yapmışsın. Destek listesinde de belleklerin yer alıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Mert
:/ pardon yanlış bakmışım

Eric Cartman

80+ Bronze
BIOS'ta bildiğim bütün yöntemleri denemişsin hocam. Çözüm direkt farklı model RAM'lerle değiştirmek gibi duruyor. Son BETA BIOS'ta da RAM'lerle ilgi bir güncellemeyi içeriyordu onu da yapmışsın. Destek listesinde de belleklerin yer alıyor.
hocam @OPatriqk2 arkadaşın attığı listede benim ramler yok çok garip bi bakının sizde isterseniz

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,096
İsim
Emre Zengin

OPatriqk2

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Eymen
O liste güncel değil. En yüksek 5600 MHz'li bellekler görünüyor.
Hocam amd sanırım en stabil çalışan 6000 mhzli ramler olduğunu söylemişti o yüzden olabilir.

hocam çok teşekkürler valla ya baktımda benim ram listede yok çok sağolun gerçekten
Ne demek hocam keşke daha önceden öğrenseydiniz çok iyi olurdu uğraşmazdınız bu kadar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,071,214
Üyeler
170,141
Son üye
cansuuu7
Top Bottom