Neler Yeni

İnceleme MSI BRAVO 15 Ryzen 7 5800H RX5500M / Güncellendi !!! İç kısım ve soğutmanın tamamı !!!

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,538
İsim
Enes Bahadır
hocam aynı laptoptan bende var, mart ayında 8500e aldım 5 ay oldu yani, fakat valorantta full ayarlarda da aynı düşük ayarlarda da aynı fpsi alıyorum, düşük ayarlar çatışma dışı 160 fps, çatışma sırasında 130-120lere iniyor ve anlayacağın 144hz den de faydalanamıyorum, driverlerim güncel ve radeon softwaredan esport modunda valorant ve en yüksek performans ayarlarını kullanıyorum fakat durum böyle, ortalama sıcaklık 83 derece civarı, ekstra soğutucu da kullanıyorum. benim asıl yakındığım konu fps acaba bireyleri eksik mi yaptım diyorum neler yaptığınızı paylaşabilir misiniz acaba?
Aynı derken , 1 tb ssd 2x8 3200 mhz ram , işlemci ve ekran kartı aynı değil mi ?

xpries

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
berkay
Aynı derken , 1 tb ssd 2x8 3200 mhz ram , işlemci ve ekran kartı aynı değil mi ?
aa gözümden kaçmış, ssd 500 ve Ram 8 bende. diğer bütün özellikler aynı evet msi bravo 15 a4ddr-243xtr fakat, 8lik bir ramin oyun üzerinde böylesi bir etkisi olacağını da pek düşünmüyorum siz ne dersiniz?

ThorJ

80+ Silver
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,785
İsim
alperen
İlgilendiği Kategoriler
Araçlar, Akıllı Telefonlar, Donanım, Dizüstü Bilgisayarlar, Custom ROM
Laptop elime ulaştı şuan ki ısı değerleri gayet iyi durumda. Daha çok denedikçe ve kullandıkça burayı güncelleyeceğim resimlerle beraber.

Fakat şuan ekran kartımı msi afterburnerda göremiyorum ( bu yüzden ısı değerlerini atamıyorum )

@RX5500XT
Ürün çift kutu ile geliyor. Paketlemesi klasik büyük patpat poşetle geldi.
Alıntıyı görüntüle
Kutunun içi :
Alıntıyı görüntüle

Laptopun kasası plastik değil ve sağlam duruyor alaşıma benziyor. Bu yüzden cihaz kendisini altını kapatmadığınız takdirde hızlıca soğutabiliyor Orta fan hızlarında iken bile. Görsellerini atayım buradan

Ürün görselleri :

Kapak :
Alıntıyı görüntüle

Alt kısım :

Alıntıyı görüntüle

Yan kısımlar : Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Genel görünüş :

Alıntıyı görüntüle

Şuanlık Pes 2021 LoL ve Valorant testlerini atabileceğim. İlerleyen zamanlarda tekrar güncelleme yapabiliriz inşallah.

Ben 10.299 TL ye aldım. Bundan önceki kullanıp iade ettiğim laptoplara nazaran sıcaklıkları memnun etti en azından.

Diğer kullanıp iade ettiklerime de buradan bakabilirsiniz :

Düzenleme : PES 2021 deki ana menü ve oyun içi sıcaklık değerleri eklendi. Oyunun sunduğu en yüksek ayarlarda.

Crystal Disk Mark sonucu eklendi.
Ana menü :
Alıntıyı görüntüle

Oyun içi :

Alıntıyı görüntüle

Valorant oyun içi Full ayarlar fps kilidi kapalı :

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

LOL FPS ve Sıcaklık :

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Crystal Disk Mark :

Alıntıyı görüntüle

CPU Z benchmark :

Alıntıyı görüntüle

Cpu Z bencmark Threadlerle beraber :

Alıntıyı görüntüle

Cinebench r15 :

Alıntıyı görüntüle

Battlefield 5 test ULTRA ve medium olarak dx 12 açık ve kapalı :

Orta ayarlar otomatik kendi ayarlamıştı :

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Ultra ayarlar :

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

İlk izlenim ve sadece 4 oyun testi ile ; diğer kullandığım laptoplara nazaran içinde Ryzen 7 5800H gibi güçlü bir işlemci bulundurmasına rağmen serin çalışıyor arkadaşlar ucuza bulabilirseniz indirimden alabilirsiniz. Bunu iade etmeyeceğiz bu şekilde güzel bir izlenim verdi.

HDMI ile görüntü aldığımda FPS değerlerinin aynı olduğunu gördüm yani ekran kartının tam performansını sergileme konusunda bir sorun yok , ekran kartını tamamen kullanabiliyor ve serin çalışabiliyor. Tabi ki ekran kartını yormayan bir oyun PES2021 fakat
diğer kullandığım laptopta RTX 3060 80 - 83 derece ve rtx 2060 da 85 - 88 derece arasında gidip gelirken bunun bu ısılarda çalışması gayet güzel ve alınabilir kılıyor bence.

Başka sizlerin istediği testler varsa onları da yapabilirim almayı düşünen arkadaşlar için.
Alt kasası nedense çok açık geldi bana. Onun dışında sıcaklıklar da fena durmuyor. Hayırlı olsun.

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,538
İsim
Enes Bahadır
aa gözümden kaçmış, ssd 500 ve Ram 8 bende. diğer bütün özellikler aynı evet msi bravo 15 a4ddr-243xtr fakat, 8lik bir ramin oyun üzerinde böylesi bir etkisi olacağını da pek düşünmüyorum siz ne dersiniz?
8 gblik ramin maalesef boyutundan değil, çift kanal yani 2 tane ram olmasından dolayı fark ediyor evet :) 4 + 4 olsa bile daha çok fps alırsınız. Yanına bir tane 8 ekleyebilirseniz bu sorun çözülecektir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alt kasası nedense çok açık geldi bana. Onun dışında sıcaklıklar da fena durmuyor. Hayırlı olsun.
Alt kasasının açıklığı aslında önemli hava alması açısından. Bence tasarımı çok güzel görüntü açısından ziyade hava alması için. Benim hoşuma gitti yani tasarımı.

xpries

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
berkay
8 gblik ramin maalesef boyutundan değil, çift kanal yani 2 tane ram olmasından dolayı fark ediyor evet :) 4 + 4 olsa bile daha çok fps alırsınız. Yanına bir tane 8 ekleyebilirseniz bu sorun çözülecektir.

Alt kasasının açıklığı aslında önemli hava alması açısından. Bence tasarımı çok güzel görüntü açısından ziyade hava alması için. Benim hoşuma gitti yani tasarımı.
ram eklemeyi düşünüyorum fakat garantisini de bozmak istemiyorum garantisi bitince eklemeyi düşünüyorum.

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,538
İsim
Enes Bahadır
ram eklemeyi düşünüyorum fakat garantisini de bozmak istemiyorum garantisi bitince eklemeyi düşünüyorum.
Garanti bozulmuyor msi laptoplarda ram ve ssd değişince. Soğutma bloğunu sökme veya kasaya zarar verme bişey olmuyor. Arayıp sorabilirsin ben dün sordum bozulmuyor dediler.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Çok detaylı ve güzel bir inceleme olmuş ancak VALORANT tarafında bir yanlışınızı belirtmek isterim. Ölüm Kalım Savaşı'nda Haritada 14 kişi olduğundan ve belirlenmiş bir base olmadığından FPS normal maçtan daha düşük oluyor. Poligonda da FPS optimizasyonu bulunmuyor. Poligonda aynı yerde sola bakarken 200FPS, sağa bakarken 500FPS aldığım oluyor ki çoğu kişide böyle genelde.

FPS testleri için en uygun yer kesinlikle derecesiz maç diyebilirim. Not olarak Breeze, Haven, Ascent, Icebox FPS optimizasyonu iyi konumda. Diğer haritalarda daha düşük FPS almanız normal :D

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,538
İsim
Enes Bahadır
Çok detaylı ve güzel bir inceleme olmuş ancak VALORANT tarafında bir yanlışınızı belirtmek isterim. Ölüm Kalım Savaşı'nda Haritada 14 kişi olduğundan ve belirlenmiş bir base olmadığından FPS normal maçtan daha düşük oluyor. Poligonda da FPS optimizasyonu bulunmuyor. Poligonda aynı yerde sola bakarken 200FPS, sağa bakarken 500FPS aldığım oluyor ki çoğu kişide böyle genelde.

FPS testleri için en uygun yer kesinlikle derecesiz maç diyebilirim. Not olarak Breeze, Haven, Ascent, Icebox FPS optimizasyonu iyi konumda. Diğer haritalarda daha düşük FPS almanız normal :D
Teşekkür ediyorum hocam. Tamamdır onuda eklerim yakın zamanda. Vakit olmadığı için denemelik atmıştım o valorant testini. Dereceli maç atarız sorun değil :D

aa öyle mi çok teşekkürler hocam bilgi için
Rica ederim çift kanal çok etkiliyor fps oyunlarında evet. ( Valorant , cs go , lol vs.)

@alpolojix @xpries @ThorJ @Al Pacino @Rambo Bıçağı @Stanker @Nedrax @Necrotic @Radeon RX 5500M @fbsoner12 @ensdgli38 @akıllı kuş @Yasin / EsquaReD @Flamesa @RevDeisDou @cfranko
Dostlarım tekrar kontrol edebilirsiniz iç kısmını termal padleri AAA oyun vs. ekledim görsellere. Tekrar teşekkür ediyorum yorumlarınız için.

Son düzenleme:

Necrotic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Orkun
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi.
Teşekkür ediyorum hocam. Tamamdır onuda eklerim yakın zamanda. Vakit olmadığı için denemelik atmıştım o valorant testini. Dereceli maç atarız sorun değil :D

Rica ederim çift kanal çok etkiliyor fps oyunlarında evet. ( Valorant , cs go , lol vs.)

@alpolojix @xpries @ThorJ @Al Pacino @Rambo Bıçağı @Stanker @Nedrax @Necrotic @Radeon RX 5500M @fbsoner12 @ensdgli38 @akıllı kuş @Yasin / EsquaReD @Flamesa @RevDeisDou @cfranko
Dostlarım tekrar kontrol edebilirsiniz iç kısmını termal padleri AAA oyun vs. ekledim görsellere. Tekrar teşekkür ediyorum yorumlarınız için.
güzel olmuş hocam elinize sağlık. Oyun testleri artırdıkça konuya eklerseniz ileride bakan kişiler daha çok bilgi sahibi olur. Uzun ve güzel bir kullanım sunar umarım.

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,538
İsim
Enes Bahadır
güzel olmuş hocam elinize sağlık. Oyun testleri artırdıkça konuya eklerseniz ileride bakan kişiler daha çok bilgi sahibi olur. Uzun ve güzel bir kullanım sunar umarım.
Teşekkürler hocam sağolasın. Kardeşim gidene kadar ekleyeceğim kullandıkça. Bide sniper elite 4 var aklımda bakalım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama

Daha iyi olmuş hocam elinize sağlık

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,538
İsim
Enes Bahadır
Top Bottom