@Nestherr @vladseras
Monitörü bir yıldır kulllanıyorum denemediğim renk ayarı kalmamıştı Amazonda bir arkadaşın yorumuna denk geldim monitörün ayarlar kısmında bir bug olduğunu yazmış ve çok iyi R-G-B değerleri aldığını belirmiş denedim ve sonuç neredeyse mükkemmel isterseniz deneyebilirsiniz. Arkadaşın yorumunu aşağı alıntılıyorum.
''Birkaç haftalık süreç sonrası Edit: Monitördeki panelin yapabileceklerini duyunca dayanamayıp bir de kalibrasyon cihazı aldım. Hardware Unboxed'ın incelemesinde kullandığı değerlere ulaştım ve denedim. Aynı üründen birden fazla alan yabancıların yorumlarında da "kalibrasyonu bu kadar alakasız ürünler geleceğini tahmin etmemiştim" gibi yorumlar gördüm. O yüzden başkasının ayarı size kesinlikle olmayacaktır orası net. Hardware Unboxed Contrast:70, R:49, G:46, B:46 şeklinde yaparak doğruluğu yakaladığını söylese de benim datacolor cihazında Contrast:70 R:49, G:44, B:41 şeklinde çıktı. Fakat o sarımsı beyazlar forumlarda konuştuğum arkadaşlardan sonra beni de rahatsız etmeye başladı.
Bunun için de tuhaf bir "bug" buldum. Monitör ayarlarından Premium Color'ı "seçtim". Sonra Professional sekmesine girip Pro Mode'a girip sadece sağdaki eco, user bilmem ne sekmeleri içine atlayıp "hiçbirini seçmeden" geri çıktım ve premium color'ın manasız parlak renklerinin biraz daha normalleştiğini gördüm. Tuhaf bir durum. Halbuki Premium Color'ı düğme ile seçerken diğer hazır renkleri seçmeden çıkıyorum bir şeyler değişiyor. Neyse hemen cihazı çıkarıp baktığım zaman R-G-B değerlerinin neredeyse tam doğrulukta olduğunu gördüm. Şİmdi R:50, G:49, B:50 kullanmaya başladım. Daha da iyisi beyazlardaki o sarı 6500K efekti tamamen kayboldu. Sanırım bu tuhaf bug yüzünden beyaz dengesi 7000 küsür Kelvinlere çıkıyor. Bilemiyorum sizde olur mu ama daha ekran menüsünü açmam. Böyle kullanmaya devam
Şu an her şey harika oldu. İki farklı monitörümün pratik parlaklık kontrolü için de "Twinkle Tray" uygulamasını kullanıyorum. Onu da herkese tavsiye ederim.''