Neler Yeni

MSI G274QPX 27 alınır mı ?

hellx6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Hellx
Msi'in bu monitörü alınır mı ? Arkadaşım soruyor VA panel istemiyor ve kavis olmasını istemiyor. QD Modelinden daha iyi diye duydum

Link:

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Görüntü kalitesi:
Renk gamutları çok iyi. Kontrast IPS'lere göre efsane. Renk doğrulukları maksimum idare eder seviyesinde. Parlaklık gayet iyi.

Burada renk doğrulukları dışında tek şikayetim minimum parlaklığın kötü olması. Dolayısıyla örneğin gece ışık kapal/loş oynarken parlaklık 0 yapsanız bile çok parlak kalacaktır. Ha göz sağlığınız için zaten karanlıkta kullanmanızı önermiyorum ama yapan çok kişi var diye söylüyorum.

Hareket (oyun) performansı:
Maalesef 240Hz için fazla yavaş bir model. Elbette VA kadar olmasa da bariz bir ghosting var:
Screenshot_2024-10-17-15-00-59-303_com.google.android.youtube.png
Screenshot_2024-10-17-15-01-21-159_com.google.android.youtube.png

Oyunda normal bir kullanıcıyı rahatsız etmez. Memnun kalırsınız. Ama rekabetçi oyunları üst düzeyde oynuyorsanız ya da tek amacınız rekabetçi oyunlar oynamaksa önermem.

Aynı fiyatta M27Q X de olması lazım. Bir de ona bakmak lazım ama şu an meşgulüm. Akşam bir etiket atarsanız ona da bakar öyle öneri yaparım. Ama illa bir şey söylemem gerekiyorsa bir üstteki paragrafı değerlendirin. Sizin için sorun değilse gayet güzel bir model.

Son düzenleme:

hellx6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Hellx
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Görüntü kalitesi:
Renk gamutları çok iyi. Kontrast IPS'lere göre efsane. Renk doğrulukları maksimum idare eder seviyesinde. Parlaklık gayet iyi.

Burada renk doğrulukları dışında tek şikayetim minimum parlaklığın kötü olması. Dolayısıyla örneğin gece ışık kapal/loş oynarken parlaklık 0 yapsanız bile çok parlak kalacaktır. Ha göz sağlığınız için zaten karanlıkta kullanmanızı önermiyorum ama yapan çok kişi var diye söylüyorum.

Maalesef 240Hz için fazla yavaş bir model. Bariz bir ghosting var:
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Oyunda normal bir kullanıcıyı rahatsız etmez. Memnun kalırsınız. Ama rekabetçi oyunları üst düzeyde oynuyorsanız ya da tek amacınız rekabetçi oyunlar oynamaksa önermem.

Aynı fiyatta M27Q X de olması lazım. Bir de ona bakmak lazım ama şu an meşgulüm. Akşam bir etiket atarsanız ona da bakar öyle öneri yaparım. Ama illa bir şey söylemem gerekiyorsa bir üstteki paragrafı değerlendirin. Sizin için sorun değilse gayet güzel bir model.
M27Q ya bakmasını söyleyeceğim.

Orix

80+
Görüntü kalitesi:

Maalesef 240Hz için fazla yavaş bir model. Bariz bir ghosting var:
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Hocam monitörden anlıyorsun sanırım. 180 veya 240 hz arasında kaldım. Çok para harcayamam şuan monitöre bide sanki 27 inc büyük gelir ben rekabetçi ağırlıklı normal oyunda oynuyorum. Şuan laptop var 15.6, yani 27 de çok mu değil mi bilemiyorum. Güvenilir bi sitede isim vermek yasak sanırım.
2. El alalı 4 ay olmuş. Garanti kutulu. Lenovo legion 280 hz var 24. İnc, rampage 27 inc 240 hz var bide samsung g4 240 hz var 27 inc. Hepside kutulu faturalı garantili. Ortlama 6k 6.5k fiyatları. bu fiyatlara 240 hz kaliteli 24. İnç sıfır var mı. Yada bunlardan birisi alinabilir mi. satici güvenilir.

hellx6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Hellx
Hocam monitörden anlıyorsun sanırım. 180 veya 240 hz arasında kaldım. Çok para harcayamam şuan monitöre bide sanki 27 inc büyük gelir ben rekabetçi ağırlıklı normal oyunda oynuyorum. Şuan laptop var 15.6, yani 27 de çok mu değil mi bilemiyorum. Güvenilir bi sitede isim vermek yasak sanırım.
2. El alalı 4 ay olmuş. Garanti kutulu. Lenovo legion 280 hz var 24. İnc, rampage 27 inc 240 hz var bide samsung g4 240 hz var 27 inc. Hepside kutulu faturalı garantili. Ortlama 6k 6.5k fiyatları. bu fiyatlara 240 hz kaliteli 24. İnç sıfır var mı. Yada bunlardan birisi alinabilir mi. satici güvenilir.
Hocam merhaba konuya biraz hakimim @Fantastiktürk hocamın önerisi ağırlıkla rekabetçi oyunlar oynuyorsanız 23.8/24/24.5/ inç monitör tercih etmeniz gerek bütçeniz 6 6.5k ise biraz daha arttırıp AOC24G2ZE modelini öneririm onun dışında hem hikaye tabanlı hem de FPS türü oyunlar oynarım derseniz biraz daha bütçenizi arttırıp 27 inç 240hz monitör almanızı tavsiye ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Fantastiktürk hocam sordum bu arada Samsung Va panelin görüntü kalitesinin İPS'den geri kalır yanı yok falan diye söyledim onu düşünüyorum şuan tek endişesi sanırım ghosting olayı siz zaten onu anlattınız olmadığını az olduğunu yani. Sadece Ms değeri konusunda şüpheci 1 Ms gtg yazısına yani tahmini kaç Ms bu monitör diye soruyordu. Ve tarama çizgileri gibi bir şey dedi onlardan dolayı sanırım.

Son düzenleme:

Orix

80+
Hocam merhaba konuya biraz hakimim @Fantastiktürk hocamın önerisi ağırlıkla rekabetçi oyunlar oynuyorsanız 23.8/24/24.5/ inç monitör tercih etmeniz gerek bütçeniz 6 6.5k ise biraz daha arttırıp AOC24G2ZE modelini öneririm onun dışında hem hikaye tabanlı hem de FPS türü oyunlar oynarım derseniz biraz daha bütçenizi arttırıp 27 inç 240hz monitör almanızı tavsiye ederim.
Aoc görmüştüm. Ama iyi mi onu bilemedim forumlamak istedim biraz.

hellx6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Hellx
Aoc görmüştüm. Ama iyi mi onu bilemedim forumlamak istedim biraz.
Bütçenize göre önerebilirim;

AOC24G2ZE: 7850TL

AOC24G2ZU: 8849TL PIVOT+HOPARLÖR mevcut bu modelde.

Dell g2524h:8000TL

XG2431:9531 TL

Size burda en çok önereceğim G2524H olur XG2431 ile aralarında fark yok denecek kadar az.

Orix

80+

@Fantastiktürk hocam sordum bu arada Samsung Va panelin görüntü kalitesinin İPS'den geri kalır yanı yok falan diye söyledim onu düşünüyorum şuan tek endişesi sanırım ghosting olayı siz zaten onu anlattınız olmadığını az olduğunu yani.
8kymis hocam maks 6. Hadi bilemedin 6.5k verebilirim daha kasa alicam onu bile indirim bekliyorum 4060li kasa ddr5

Bütçenize göre önerebilirim;

AOC24G2ZE: 7850TL

AOC24G2ZU: 8849TL PIVOT+HOPARLÖR mevcut bu modelde.

Dell g2524h:8000TL

XG2431:9531 TL

Size burda en çok önereceğim G2524H olur XG2431 ile aralarında fark yok denecek kadar az.
İkinci el işine girilmez mi diyorsunuz hocam. Alınali yakin bile olsa. Garanti vs tam

hellx6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Hellx
8kymis hocam maks 6. Hadi bilemedin 6.5k verebilirim daha kasa alicam onu bile indirim bekliyorum 4060li kasa ddr5
Hocam ddr5 li bir kasa alicaksaniz CS valorant gibi oyunlarda fps'iniz zaten yüksek olacak. 180 hz almayın bence biraz daha bekleyin ve para biriktirin bence 180hz ve 240 arasında gerçekten fark var. Işlemcisi neydi alacağınız sistemin ?

İkinci el işine girilmez mi diyorsunuz hocam. Alınali yakin bile olsa. Garanti vs tam
Ben güvenmiyorum öyle işlere millet neler yapıyor bir bilseniz, 6 6.5 k ya sanırım lenovo Legion vardı 25i olması lazım ona bakabilirsiniz.

Orix

80+
Hocam ddr5 li bir kasa alicaksaniz CS valorant gibi oyunlarda fps'iniz zaten yüksek olacak. 180 hz almayın bence biraz daha bekleyin ve para biriktirin bence 180hz ve 240 arasında gerçekten fark var. Işlemcisi neydi alacağınız sistemin ?

Ben güvenmiyorum öyle işlere millet neler yapıyor bir bilseniz, 6 6.5 k ya sanırım lenovo Legion vardı 25i olması lazım ona bakabilirsiniz.
Şöyle düşünüyorum enis sallow kasa vardı. 18kya 4060 i5 12. Nesil olarak çıkmıştı sanırım onun gibi bir sistem bekliyorum. İ5 13. Nesil koyup alcam.

hellx6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Hellx
Şöyle düşünüyorum enis sallow kasa vardı. 18kya 4060 i5 12. Nesil olarak çıkmıştı sanırım onun gibi bir sistem bekliyorum. İ5 13. Nesil koyup alcam.
I5 13.nesil +ddr5 ise +300 FPS diyebilirim Valorantta.

Orix

80+
Herşeyi oynuyorum. %70 rekabetçi geriye kalan diğer türler.

I5 13.nesil +ddr5 ise +300 FPS diyebilirim Valorantta.
İşte 24 inç bide güzel monitör alabilirsem. 240 hz bende düşündüm de. İşte bakalım. 180 e karar vermiştim. Herkes diyor arada fark var 240 al

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,990
Üyeler
164,759
Son üye
Arel Beamng Player
Top Bottom