Msi Mag Pano 100R Pz / Beyaz Kasaya Sahip Sistem Toplama Hk.

MergenX

80+
Reaksiyon skoru
3
Bütçe
85000
Merhaba arkadaşlar.

MSI Mag Pano 100r Pz / Beyaz kasa ve içeriğe sahip sistem toplamak istiyorum.

Kullanım amacım: Battlefield 6 gibi yüksek sistem gereksinimli oyunların yanı sıra 2D/3D tasarım yazılımları (AutoCAD, SketchUp, 3ds Max), sonlu elemanlar analiz programları (ANSYS), render işlemleri, video düzenleme ve görüntü işleme uygulamalarında da güçlü performans sunacak dengeli bir sistem toplamak istiyorum.

Kullanacağım monitör: MSI G32CQ4 E2

Toplam maksimum bütçe : 85.000 TL (vade farksız 10 taksitli)

Bütçeme uygun olarak seçtiğim bileşenler aşağıda listelenmiştir. Bu parçaların birbiriyle tam uyumlu çalışıp çalışmadığını ve olası bir darboğaz ihtimali olup olmadığını değerlendirebilir misiniz?

Sistemi konum gereği Wi-Fi üzerinden kullanmam gerekiyor. Bu nedenle ek olarak satın almam gereken bir donanım bulunuyor mu? Ayrıca Bluetooth bağlantısı sağlamak için hangi bileşenleri temin etmem gerektiğini de belirtir misiniz?

Sistem bileşenleri :

TOPLAM FİYAT: 83.403,92 TL

Yorumlarınız çok değerli, şimdiden teşekkürler!

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar.

Kullanım amacım: Battlefield 6 gibi yüksek sistem gereksinimli oyunların yanı sıra 2D/3D tasarım yazılımları (AutoCAD, SketchUp, 3ds Max), sonlu elemanlar analiz programları (ANSYS), render işlemleri, video düzenleme ve görüntü işleme uygulamalarında da güçlü performans sunacak dengeli bir sistem toplamak istiyorum.

Bütçeme uygun olarak seçtiğim bileşenler aşağıda listelenmiştir. Bu parçaların birbiriyle tam uyumlu çalışıp çalışmadığını ve olası bir darboğaz ihtimali olup olmadığını değerlendirebilir misiniz?

Sistemi konum gereği Wi-Fi üzerinden kullanmam gerekiyor. Bu nedenle ek olarak satın almam gereken bir donanım bulunuyor mu? Ayrıca Bluetooth bağlantısı sağlamak için hangi bileşenleri temin etmem gerektiğini de belirtir misiniz?

Sistem bileşenleri :

Kasa psu bundle corsair 3500x al

Merhaba arkadaşlar.

Sistem bileşenleri :

hocam neden 5070 değil de 5060 ti

Aynı kasaya sahibim. Güzel seçim 👍

20251108_171708.webp

Son düzenleme:
Aynı kasadan ve sıvı soğutmadan bende kullanıyorum.Ben olsam o anakart için msi m100r model kasa alırdım. Seçtiğin kasa büyük matx anakart ile güzel görünmez gibi geliyor bana kasa boş görünür. Sıvı soğutmadan ben memnun değilim ama o işlemci için yeterlidir.

hocam 5070 bütçemi aşıyordu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam gerçekten çok güzel gözüküyor. Güle güle keyifle kullanın inşallah :)
beyaz olmasaydı bence yine çok sırıtmazdı. https://www.akakce.com/ekran-karti/...-v-192-bit-gddr7-12-gb-fiyati,1035575245.html ve aynı fiyata beyaz var işte https://www.akakce.com/ekran-karti/...cw-192-bit-gddr7-12-gb-fiyati,1095057320.html

Aynı kasadan ve sıvı soğutmadan bende kullanıyorum.Ben olsam o anakart için msi m100r model kasa alırdım. Seçtiğin kasa büyük matx anakart ile güzel görünmez gibi geliyor bana kasa boş görünür. Sıvı soğutmadan ben memnun değilim ama o işlemci için yeterlidir.
teşekkür ederim hocam değerli yorumlarınız için. Seçtiğim kasanın tasarımını çok beğendim. O yüzden wifili sistemle uyumlu başka bir anakart önerebilir misiniz?? Birde sıvı soğutma noktasında bende kararsızım başka öneriniz var mı?

teşekkür ederim hocam. Hepsiburada sitesinden vade farksız 10 taksite almak istiyorum. Malesef orada da fiyatlar bahsettiğiniz modelin yüksek gözüküyor.

Beyaz sistemde siyah ekran kartı çok sırıtmaz ise aşağıdaki ürün nasıl sizce?

Hocam şimdiden hayırlı olsun bende benzer bir sistem topladım işlemci kaldı farklı olanlar kasa anakart yüzünden matx olanını tercih ettim bide ekran kartını beyaz yapmak yerine 5070 aldım daha parçalar gelmedi tam ama sizinki de gayet şık gözükecektir şahsen ben sınırları zorlayıp 7500f yerine 9600x 7700x gibi bir tık daha güçlü işlemciler düşünüyorum ama 7500f de çok darboğaz yapmadan rahat rahat çalıştırır diye düşünüyorum

Aynı kasaya sahibim. Güzel seçim 👍

Alıntıyı görüntüle
teşekkür ederim hocam değerli yorumlarınız için. Seçtiğim kasanın tasarımını çok beğendim. O yüzden wifili sistemle uyumlu başka bir anakart önerebilir misiniz?? Birde sıvı soğutma noktasında bende kararsızım başka öneriniz var mı?

teşekkür ederim hocam. Hepsiburada sitesinden vade farksız 10 taksite almak istiyorum. Malesef orada da fiyatlar bahsettiğiniz modelin yüksek gözüküyor.

hocam abimin sistemdeki anakartı ben de aldım hemde x serisi daha üst seviyede 10.500Tl di geçenlerde hepsiburada da https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-msi-pro-x870-p-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,776205831.html

wifi olarak anakarta wifi olan bi model bu başka bakarsanda onlarada böyle bakabilirsin anakarta varsa başka aparat alman gerkemez psu olarakta msi Gl modeli yerine G tercih etmen daha iyi olur msi istiyorsan

kasayı geçen haftalarda 5 bine aldım ben siyah olanı indirim bekle acele etme derim 6 bine düşüyor beyaz modelde

fikir olsun parçalara bak diye kendi sistemimi yazıyorum aşağıya :)

KASA :
MSI MAG PANO 100R PZ Temperli Cam 3x120mm 1x120mm ARGB Fan ATX = 5.000 TL
KASA ALTI REVERSE :
ASUS TUF TR120 REVERSE SOĞUTUCU KASA RADYATÖR FANI ARGB 120MM = 3 X 1.109 TL den 3.327 Tl

PSU :
MSI MPG A1000G PCIE5 1000W 80 PLUS GOLD Full Modüler GÜÇ KAYNAĞI = 9.000 TL

ANAKART :
MSI PRO X870-P WIFI AM5 DDR5 8200MHZ(OC) 3x M.2 USB4 HDMI 5G LAN WIFI 7 RGB ATX =11.379,00 TL
Anakart konusunda hala iade şansım var aslında ama ileri dönüklüğü açısından memnunum tasarım olarak hala bi içimi yiyor iyi duracak mı konusunda full siyah topladım çünkü
yerine ASUS TUF GAMING B850-PLUS WIFI AMD B850 AM5 DDR5 8000 DP HDMI 3x M2 mi alsam diye düşündüm bi

İŞLEMCİ :
AMD Ryzen 7 7800X3D = 14.500 TL

SOĞUTUCU :
ASUS Prime LC ARGB LCD = 6.000 TL

RAM :
CORSAIR Vengeance RGB DDR5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 = 9.000 TL

Black fridayı beklemekte fayda var gibi şu an fiyatları gereksiz yüksek her şeyin.

matx modeli de seçtiğin kasanın direk küçüğü ben de ilk onu beğendim ama bu ilerde kısıtlama getirir atx bir anakart almak istediğinde kasada değişmen gerekir o yüzden büyük olanı şu an beğendiğini al paranı dengeleyebilirsen de anakartını atx modele geçirebilirsin
https://www.amazon.com.tr/dp/B096Y1H9VR?tag=akakcetr-21&linkCode=ogi&th=1&psc=1&psc=1 buda fena olmayan bir model

Hocam şimdiden hayırlı olsun bende benzer bir sistem topladım işlemci kaldı farklı olanlar kasa anakart yüzünden matx olanını tercih ettim bide ekran kartını beyaz yapmak yerine 5070 aldım daha parçalar gelmedi tam ama sizinki de gayet şık gözükecektir şahsen ben sınırları zorlayıp 7500f yerine 9600x 7700x gibi bir tık daha güçlü işlemciler düşünüyorum ama 7500f de çok darboğaz yapmadan rahat rahat çalıştırır diye düşünüyorum
çok teşekkür ederim hocam. Size de şimdiden hayırlı olsun. Kasayı tekrar bende düşüneyim. Sanırım bu kasayı kastediyorsunuz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,171,595
Üyeler
186,083
Son üye
Puuw1999
Geri