Ucu açık bir öneri herkesin iyi yada kötü fikri vardır size yardımcı olamam ne demek adam üst başlıkta yazmış ne istediğini
zaten arkadaş ucu açık bir soru sorduğu için alanı daraltmak amacıyla soru sormuş
arkadaşı suçlamıyorum kesinlikle örnek amaçlı söylüyorum mesela ben desem "bilgisayar alıcam am5 soket öneri yapın"
şimdi bunun içinde ram seçimi var ekran kartı var anakarti var kasası var güç kaynağı var işlemcisine göre aio sıvı soğutma ya da kule tipi soğutucusu var varda var yani
bu anakarta 3600 de taksan çalışır 5600 de 5600x de 5700x3d de buraya kadar sorun yok
misal arkadaş bilgisayarı render amaçlı kullanmak istiyor iyi hoş ozaman bütçesine göre Nvidia önerirsin
ha dedi ben oyun amaçlı kullanıcam rx serisi bir kart önerirsin
ya da dedi benim bütçem düşük idarelik sıfır bir kart istiyorum ozaman intel arc serisi önerirsin
yani arkadaş orda yardımcı olamam derken tam anlamıyla yardımcı olamam demiyor yeterli bilgisi olursa daha iyi yardımcı olabileceğini söylemek istemiş
amacım kimseyi suçlamak ya da kimseye karşı çıkmak değil ama seninde dediğin gibi ucu açık bir soru hemde çok açık oyuzden bilgi almakta fayda var