Msi Rtx 5060ti kick sorunu

tosedo

80+
Reaksiyon skoru
8
Merhaba arkadaşlar çok garip bir sorunla karşı karşıyayım. Yeni msi rtx 5060ti 16gb ekran kartı satın aldım. Öncesinde 3060 kullanıyordum. 5060ti ekran kartını taktım furmarkta stres testi yaptım problem yok, cyberpunk 2077 oynadım problem yok. Ama şöyle bir hata alıyorum. Chrome da kick'e girip yayınları izlerken anlık ekranım kırmızı , yeşil ve çekmeyen televizyon gibi karıncalanmalar oluyor. Sayfayı her yenilediğimde bu tekrarlanıyor. Çeşitli çözümler denedim mpo kapatmak gibi ama düzelmedi. En son ddu ile eski driverı silip eski ekran kartımı taktım ve onda böyle bir sorunla karşılaşmadım. İade etmeyi düşünüyorum sizce ne yapmalıyım?

1000158710.webp

Anlık böyle olup düzeliyor

Belki chrome'dadır problem. Microsoft edge'den denedin mi hiç.

Edge'de de aynı sorun oluyor

Goggle'da sistem ayarlarında şu grafik hızlandırıcı seçeneği var. Bu ayarla bir oyna düzelecek mi ? Olmazsa ayarları sıfırla seçeneği var bir altta onu dene.

Screenshot_1.webp

Eski ekran kartı sürücüsü kurmayı denedin mi ? Belki sürücü problemi vardır. En son çare sıfırdan bir format atmayı dene. Oyunda problem yokken sadece tarayıcıda sorun olması ilginç. Ekran kartında sorun olsa oyunda da problem çıkması gerekirdi diye düşünüyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Displayport yada HDMI kablosunu ekran kartının farklı bir boş slotuna takmayı denedin mi ?

Geminiye sorduğumda böyle bir yanıt aldım.
"Durumu senin için teknik olarak şöyle özetleyeyim ki iade ederken elin güçlü olsun:
Neden Oyunlarda Yapmıyor?
Kart Cyberpunk veya FurMark açtığında "Yüksek Performans" moduna geçiyor ve belleklerine/işlemcisine yüksek voltaj veriyor. Bu yüksek voltaj, karttaki o "zayıf/hatalı" lehim veya çipi geçici olarak kararlı hale getiriyor ve sorunsuz çalışıyor gibi görünüyor.
Neden Chrome/Masaüstünde Yapıyor?
Masaüstünde veya video izlerken kart "Idle" (Boşta) veya "Düşük Güç" moduna geçip voltajı ve frekansı düşürüyor. Kartın üzerindeki o hatalı parça, bu düşük voltajda kararlılığını koruyamıyor ve ekranda gördüğün o "Artifact" dediğimiz kare kare bozulmaları yaratıyor."

Olabilir belki. İstersen benchmark yazılımı açıkken yayın izle bakalım yapacak mı?

En son çare sıfırdan bir format at. Belki çakışma gibi bir şey oluyordur. Yaparsa iade edersin. Başka bir çözüm aklıma gelmiyor.

Geri