Neler Yeni

Msi x870 tomahawk gösterge paneli 08 kodu

Nestherr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Berkan Demir
Arkadaşlar anakartı yeni almıştım kurdum sitemi sorunsuz kullanıyorum ama led panelinde 08 kodu sürekli duruyor bakıyorum sistemde sorun olabilir diyor ama kullanımımda sorun yok yine de ramları cpuyu gpu yu söküp baştan taktım garantiye almak için ama bu 08 kodu hala panelde gözüküyor sorun nedir sizce ?

ayakliPC

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Hakan
Kullanım kılavuzuna göz gezdirmiş miydin?

1729516403177.png

Nestherr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Berkan Demir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kullanım kılavuzuna göz gezdirmiş miydin?

Alıntıyı görüntüle
System Agent initialization after microcode loading yani Mikrokod yüklendikten sonra Sistem Aracısı başlatma diyor bunun ne anlama geldiğini bilmiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

System Agent initialization after microcode loading yani Mikrokod yüklendikten sonra Sistem Aracısı başlatma diyor bunun ne anlama geldiğini bilmiyorum
bir hata mı böyle mi olması gerekiyor 08 koduna endişe etmelimiyim anlam veremedim her şey normal olsa 00 yazar diye düşünüyorum yalnış mı düşünüyorum

ayakliPC

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Hakan
Yurt dışı forumlarında son sürüm beta BIOS ile düzeldiği söylenmiş fakat emin olamadım " 7E51v1A13(Beta version) "
Zaten başka BIOS yok ki sitesinde, içindeki BIOS sürümünün bu olması gerek diye düşünüyorum.

https://www.msi.com/Motherboard/MAG-X870-TOMAHAWK-WIFI/support#bios

Bunu denemeden önce Clear CMOS dener misin bi?

Zannediyorum şu pin;

1729517495512.png

Son düzenleme:

Nestherr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Berkan Demir
Yurt dışı forumlarında son sürüm beta BIOS ile düzeldiği söylenmiş fakat emin olamadım " 7E51v1A13(Beta version) "
Zaten başka BIOS yok ki sitesinde, içindeki BIOS sürümünün bu olması gerek diye düşünüyorum.

Zannediyorum şu pin;

Alıntıyı görüntüle
Yabancı forumlara ben de demin göz gezdirdim ve aynı sorunu yaşayanlar olduğunu gördüm kimileri bios hatası olduğundan bahsediyor ben de son olan beta bios sürümündeyim sanırım en sağlıklısı endişe etmeden yeni bios sürümünü beklemek olacaktır sonuçta kullanımda bir problem bulunmuyor katılıyor musunuz ?

Zannediyorum şu pin;

Alıntıyı görüntüle

Yabancı forumlara ben de demin göz gezdirdim ve aynı sorunu yaşayanlar olduğunu gördüm kimileri bios hatası olduğundan bahsediyor ben de son olan beta bios sürümündeyim sanırım en sağlıklısı endişe etmeden yeni bios sürümünü beklemek olacaktır sonuçta kullanımda bir problem bulunmuyor katılıyor musunuz ?
bu bahsettiğiniz buton clear cmos yapmaya mı yarıyor ? ve nasıl kullanılıyor

Ekler

• aaaaaa.png
    aaaaaa.png
    77.7 KB · Hit: 28

ayakliPC

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Hakan
Yurt dışı forumdaki arkadaş MSI Teknik Desteğe yazmış ve kendisine şu A14 BIOS'unun gönderildiğinden bahsetmiş, google drive olduğu için pek güvenemedim;

https://drive.google.com/file/d/1DCjv-FoSZlW1tDIJ_zQBRUnUsnkJIMU5/view?pli=1

Forum konusunun linki;

https://forum-en.msi.com/index.php?...on-x870e-into-windows-11.404672/#post-2291804

bu bahsettiğiniz buton clear cmos yapmaya mı yarıyor ? ve nasıl kullanılıyor
Bir jumper ya da iletken herhangi bir şey aracılığıyla (tornavida vs.) kısa devre yaparak açma tuluna basıyorsun ve BIOS sıfırlanmış oluyor.

Nestherr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Berkan Demir
Yurt dışı forumdaki arkadaş MSI Teknik Desteğe yazmış ve kendisine şu A14 BIOS'unun gönderildiğinden bahsetmiş, google drive olduğu için pek güvenemedim;

https://drive.google.com/file/d/1DCjv-FoSZlW1tDIJ_zQBRUnUsnkJIMU5/view?pli=1

Forum konusunun linki;

https://forum-en.msi.com/index.php?...on-x870e-into-windows-11.404672/#post-2291804

Bir jumper ya da iletken herhangi bir şey aracılığıyla (tornavida vs.) kısa devre yaparak açma tuluna basıyorsun ve BIOS sıfırlanmış oluyor.
son attığım görselde ki bu buton o işe mi yarıyor ?

Nestherr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Berkan Demir
Pardon ya, eski alışkanlıklar işte :)
Evet aynı şey, arkadaki o buton da aynı işe yarıyor.
:):) teşekkür ederim konum ile ilgili araştırma yaptığın için şu anda yeni biosu bekleyeceğim eğer ki olmazsa bu butondan clear cmos yapmayıo deneyeceğim zaten şuanlık bir sorun yok kullanımımda ama anladığım kadarıyla bu bir bug ve orada normal şartlarda cpu sıcaklığını göstermesi gerekiyor

ayakliPC

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Hakan
Rica ederim, yurt dışı için de çok taze bir konu, kısa sürede netleşir ve sen de çözüme kavuşursun diye düşünüyorum. 🙋‍♂️

Nestherr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Berkan Demir
Rica ederim, yurt dışı için de çok taze bir konu, kısa sürede netleşir ve sen de çözüme kavuşursun diye düşünüyorum. 🙋‍♂️
Evet anakartlar da çok yeni henüz sanırım yeni ürünün dezavantajı olarak görüyoruz bunları zamanla çözülecektir :) en azından kullanımım açısından bir sorun yaşamıyorum

Eyyubim

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Teknisyen
Hocam ben de x870 tomahawk aldım, Beta olan bios güncellemesi yaptım, ben de de 08 göstergesi var ama formlarda bunla ilgili çok fazla bir konu yok, evet normal de 00 olması gerekli her şey düzgün çalışıyor ise, bios sorunlu olabilir konu ile ilgili

Ve ek olarak, ben Windows 10 ve Windows 11 yükleme denemesi yapmama rağmen, wifi,usb4,pcı sporlarıyla ilgili driver sorunu var, msı kendi verdiği USB ya da netteki driver ile denedim ama sorun halen devam ediyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,061,652
Üyeler
168,656
Son üye
lordex
Top Bottom