Neler Yeni

Msi Z690a ddr4 anakart Xmp Profil Sorunu

DeepBlue_

80+
Ekran gelmeme ihtimali ram bozuksa var. Yeni donanım takınca American megatrens devreye giriyor Bios`dan önce.
peki rami taktım diyeliim 2666 mhz da açıldı ve bios a girip xmp açmak istedim. ram ile ilgili yapılan her bir ayar tüm ramlere mi etki ediyor yoksa her ram için farklı ayar yapılabiliyor mu?

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,247
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
peki rami taktım diyeliim 2666 mhz da açıldı ve bios a girip xmp açmak istedim. ram ile ilgili yapılan her bir ayar tüm ramlere mi etki ediyor yoksa her ram için farklı ayar yapılabiliyor mu?
Tabikide tüm işlemler iki ram'e de uygulanıyor ayrı işlem yapman mümkün değil, ram'in çalışma prensibine aykırı.

DeepBlue_

80+
Tabikide tüm işlemler iki ram'e de uygulanıyor ayrı işlem yapman mümkün değil, ram'in çalışma prensibine aykırı.
tamamdır. sonuca gelirsek hocam ram geldiğinde aşama olarak yazıyorum yanlıs varsa sana zahmet düzelt beni ya da ekliceğin varsa...

yeni ramleri takmadan önce bios içinden default yapıcam.
sistemi kapatıp yeni rami takıcam 3.slota (suan dual 2 ve 4 dolu)
yeni ramleri takıp sistemi çalıştırınca bana yeni ram algıladım bios sıfırlama ekran gelecek dedin. sıfırla dicem tekrar.
sıfırlama bittikten sonra otomatık masaustune mı gelıcek pc yoksa tekrar bios a mi girecek kendisi?
daha sonra da hıcbır sorun olmazsa xmp devreye alıcam.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,247
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
sıfırlama bittikten sonra otomatık masaustune mı gelıcek pc yoksa tekrar bios a mi girecek kendisi?
Yeni Ram taktıktan sonra F1 run to setup diyecek F1'e basıp BİOS'a gideceksin X.M.P açacaksın. aşamaları aşağıya yazıyorum.
1-Bios sıfırlanacak
2-Ram takılacak
3-Sistem çalışırsa BİOS'a girip x.m.p açacaksın.

DeepBlue_

80+
Yeni Ram taktıktan sonra F1 run to setup diyecek F1'e basıp BİOS'a gideceksin X.M.P açacaksın. aşamaları aşağıya yazıyorum.
1-Bios sıfırlanacak
2-Ram takılacak
3-Sistem çalışırsa BİOS'a girip x.m.p açacaksın.
sistem çalışmazsa?

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
XMP’ye ihtiyacın yok ki, direk istediğin frekansı ve gecikmeyi manuel olarak yazabilirsin. XMP’nin tek yaptığı şey senin yazacağın şeyleri otomatik doldurması.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,247
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler

DeepBlue_

80+
%99 çalışır.
tamam hocam. sağol cevapların için. ram geldiğinde konuyu hortlatırım yine :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Uzman olmanı gerektircek bir şey yok zaten, en kötü ben söylerim ne yapman gerektiğini
tamam hocam ram elime ulaştıgında işlemlere başlıcam, o an tekrar buraya yazarım adım adım

ram geldiğinde en azından birinize anlık olarak ulasabılsem ne ıyı olur, işlemleri yaparken forumda olmazsanız kalırım dımdızlak sekılde :)) burada pm atmak yok sanırım numaramı paylasırdım ıletısıme gecerdık.. @Furkan² @cfranko

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,247
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Konuya etiketle beni ölmezsem %99 görürüm.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,639
Üyeler
164,536
Son üye
Aury
Top Bottom