Msi Z690a ddr4 anakart Xmp Profil Sorunu

Ekran gelmeme ihtimali ram bozuksa var. Yeni donanım takınca American megatrens devreye giriyor Bios`dan önce.
peki rami taktım diyeliim 2666 mhz da açıldı ve bios a girip xmp açmak istedim. ram ile ilgili yapılan her bir ayar tüm ramlere mi etki ediyor yoksa her ram için farklı ayar yapılabiliyor mu?

peki rami taktım diyeliim 2666 mhz da açıldı ve bios a girip xmp açmak istedim. ram ile ilgili yapılan her bir ayar tüm ramlere mi etki ediyor yoksa her ram için farklı ayar yapılabiliyor mu?
Tabikide tüm işlemler iki ram'e de uygulanıyor ayrı işlem yapman mümkün değil, ram'in çalışma prensibine aykırı.

Tabikide tüm işlemler iki ram'e de uygulanıyor ayrı işlem yapman mümkün değil, ram'in çalışma prensibine aykırı.
tamamdır. sonuca gelirsek hocam ram geldiğinde aşama olarak yazıyorum yanlıs varsa sana zahmet düzelt beni ya da ekliceğin varsa...

yeni ramleri takmadan önce bios içinden default yapıcam.
sistemi kapatıp yeni rami takıcam 3.slota (suan dual 2 ve 4 dolu)
yeni ramleri takıp sistemi çalıştırınca bana yeni ram algıladım bios sıfırlama ekran gelecek dedin. sıfırla dicem tekrar.
sıfırlama bittikten sonra otomatık masaustune mı gelıcek pc yoksa tekrar bios a mi girecek kendisi?
daha sonra da hıcbır sorun olmazsa xmp devreye alıcam.

sıfırlama bittikten sonra otomatık masaustune mı gelıcek pc yoksa tekrar bios a mi girecek kendisi?
Yeni Ram taktıktan sonra F1 run to setup diyecek F1'e basıp BİOS'a gideceksin X.M.P açacaksın. aşamaları aşağıya yazıyorum.
1-Bios sıfırlanacak
2-Ram takılacak
3-Sistem çalışırsa BİOS'a girip x.m.p açacaksın.

Yeni Ram taktıktan sonra F1 run to setup diyecek F1'e basıp BİOS'a gideceksin X.M.P açacaksın. aşamaları aşağıya yazıyorum.
1-Bios sıfırlanacak
2-Ram takılacak
3-Sistem çalışırsa BİOS'a girip x.m.p açacaksın.
sistem çalışmazsa?

XMP’ye ihtiyacın yok ki, direk istediğin frekansı ve gecikmeyi manuel olarak yazabilirsin. XMP’nin tek yaptığı şey senin yazacağın şeyleri otomatik doldurması.

XMP’ye ihtiyacın yok ki, direk istediğin frekansı ve gecikmeyi manuel olarak yazabilirsin. XMP’nin tek yaptığı şey senin yazacağın şeyleri otomatik doldurması.
işte manul yazacak kadar uzman degılım hocam

%99 çalışır.
tamam hocam. sağol cevapların için. ram geldiğinde konuyu hortlatırım yine :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Uzman olmanı gerektircek bir şey yok zaten, en kötü ben söylerim ne yapman gerektiğini
tamam hocam ram elime ulaştıgında işlemlere başlıcam, o an tekrar buraya yazarım adım adım

ram geldiğinde en azından birinize anlık olarak ulasabılsem ne ıyı olur, işlemleri yaparken forumda olmazsanız kalırım dımdızlak sekılde :)) burada pm atmak yok sanırım numaramı paylasırdım ıletısıme gecerdık.. @Furkan² @cfranko

Konuya etiketle beni ölmezsem %99 görürüm.

Geri