Neler Yeni

Msü Astsubay meslek yüksek okulu bölüm seçimi

arasjr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
648
İsim
Aras Şimşek
Bilgisayar programcılığı diye bir branş yok Okullar bildiğiniz üzere " KAMYO " "DAMYO" "HAMYO" olarak ayrılıyor tercih yapıyorsunuz puan sıranıza göre asil yedek yerleşiyorsunuz okula girdikten sonra mesela damyo'dan baz alırsak "BİLGİ TEKNOLOJİLERİ" branşı mevcut bu branşta bilgisayar programcılığı dersleri görünmekte ve okuldan mezun olduktan sonra size hem ön lisans bilgisayar programcılığı diploması hem de asb. diploması verilir yani 2 diplomayla mezun olursunuz genelde puanı yüksek olan bir bölümdür ancak dediğim gibi okuldaki ders ortalamalarına göre branş seçildiği için önceden branş seçemiyorsunuz okulda ders çalışıp yüksek gano ile istediğiniz bölümü tercih etmeniz gerekir.

• Beğen
Reaksiyonlar: K709

.......

80+ Bronze
Ayt matematik - fen yapıp giriyorsun.
Astsubaylık TYT'den alıyor dostum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Peki bilgisayar programcılığı yüksek mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Peki istemediğin branş gelirse ne yapıyorsun
Branş seçmek zorunda değilsin çünkü ders ortalamanıza bakılıyor ve bazı branşların mülakatı da oluyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: K709

K709

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
K709
Bilgisayar programcılığı diye bir branş yok Okullar bildiğiniz üzere " KAMYO " "DAMYO" "HAMYO" olarak ayrılıyor tercih yapıyorsunuz puan sıranıza göre asil yedek yerleşiyorsunuz okula girdikten sonra mesela damyo'dan baz alırsak "BİLGİ TEKNOLOJİLERİ" branşı mevcut bu branşta bilgisayar programcılığı dersleri görünmekte ve okuldan mezun olduktan sonra size hem ön lisans bilgisayar programcılığı diploması hem de asb. diploması verilir yani 2 diplomayla mezun olursunuz genelde puanı yüksek olan bir bölümdür ancak dediğim gibi okuldaki ders ortalamalarına göre branş seçildiği için önceden branş seçemiyorsunuz okulda ders çalışıp yüksek gano ile istediğiniz bölümü tercih etmeniz gerekir.
Ben sınavı kazandıktan sonra bölüm seçimlerinde seçiliyor sanmıştım. HAMYO Web sitesinde bilgisayar programcılığı gördümde ondan öyle yazdım

Ekler

• Screenshot_20211230_165844.jpg
    Screenshot_20211230_165844.jpg
    819.7 KB · Hit: 116

arasjr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
648
İsim
Aras Şimşek
Doğru Ön Lisans bölümü o sana dediğim gibi bilgisayar ile alakalı bir branş seçtiğinde ( Bilgi Sistemleri yanılmıyorsam HAMYO'da ) o branş'da bilgisayar programcılığı derslerini görüyorsun ve mezun olurken 2 diploma ile mezun oluyorsun olay bundan ibaret.

Top Bottom