Neler Yeni

Msu sinavi için yks önemi nedir

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Oğuzhan Çetinalp
Merhaba ben msu sınavına hazırlanan 1 sene mezuna kalmış bir öğrenciyim. Ama hala anlamadığım bir konu var. Ben msu sınavına girince istediğim bölüm hava harp okulu buna girmem için sadece msu sinavimi baza aliniyor yoksa yks sınavıda puana etkisi oluyormu puan neye göre hesaplaniyor yks ye girmezsek ne olur.
Bunları merak ettiğim için buraya yazdım.
Eğer yks etki ediyorsa yks den kaç puan almalıyım detaylı anlatır mısınız? Şimdiden hepinize teşekkür ederim.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_

Berkyozclk

80+ Bronze
Merhaba ben msu sınavına hazırlanan 1 sene mezuna kalmış bir öğrenciyim. Ama hala anlamadığım bir konu var. Ben msu sınavına girince istediğim bölüm hava harp okulu buna girmem için sadece msu sinavimi baza aliniyor yoksa yks sınavıda puana etkisi oluyormu puan neye göre hesaplaniyor yks ye girmezsek ne olur.
Eğer yks etki ediyorsa yks den kaç puan almalıyım detaylı anlatır mısınız? Şimdiden hepinize teşekkür ederim.
msü ye giriyon bir şey seçip gideceksen zaten yksden önce oluyor bu yani yks önemsiz

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,769
İsim
MehmedVII
Astsubay ve subay diye ayrılıyor. Hangisiydi hatırlamıyorum ama birinde TYT puanı önemli. Zaten MSÜ yapan TYT de yapar.

eneskaya6

80+ Silver
AYT ve TYT de çok önemli. Msu sınavinin en iyilerinin arasından AYT de ki en iyiler çağırıyorlar gibi düşün. Msu ful yapsan ayt %30 -%40 yapsan gidemezsin özellikle hava için ayt baya önemli
Mesaj otomatik birleştirildi:

Msu sınavın açıklandı tercih yaptın o tercihler de en iyiler çağırıyorlar. Çağırılanlarin listesi yapılıyor ondan sonra asıl listeye AYT ve fiziki yeterlilik ile eleme yapılıyor. İlk çağırılma MSU ikinci asıl seçilme ayt ve spor

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Oğuzhan Çetinalp
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
AYT ve TYT de çok önemli. Msu sınavinin en iyilerinin arasından AYT de ki en iyiler çağırıyorlar gibi düşün. Msu ful yapsan ayt %30 -%40 yapsan gidemezsin özellikle hava için ayt baya önemli
Mesaj otomatik birleştirildi:

Msu sınavın açıklandı tercih yaptın o tercihler de en iyiler çağırıyorlar. Çağırılanlarin listesi yapılıyor ondan sonra asıl listeye AYT ve fiziki yeterlilik ile eleme yapılıyor. İlk çağırılma MSU ikinci asıl seçilme ayt ve spor
Gerçekten çok aciklayici oldu çok teşekkür ederim.Peki efendim bu sene ayt puanı kaç olanları çağırdılar acaba bu konu hakkında bilginiz varmıdır?

Ensy58

80+ Bronze
hho sadece sayısaldan alım yapıyor msü sınavında 350 puan yapman lazım yksde ise subay olacağın için hem tyt hem de aytye gireceksin yine sayısalda iyi bir puan yapman lazım (ilk 100 bine girmen lazım galiba)
msühakkında şanlı yuva gibi instagram hesapları var her şeyi açıklıyorlar bakabilirsin

eneskaya6

80+ Silver
Gerçekten çok aciklayici oldu çok teşekkür ederim.Peki efendim bu sene ayt puanı kaç olanları çağırdılar acaba bu konu hakkında bilginiz varmıdır?
Kac olanlari çağırdılar bilmiyorum ama en yüksek ayt puanını alanları çağırıyorlar. Senin hedefin puan değil direk en iyiler arasına girmek olmalı. 50 bin kişi sectiyse en iyi 2bini çağırıyorlar puan önemsiz en yüksekler neyse onlar

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Oğuzhan Çetinalp
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Gerçekten çok aydınlatıcı anlattınız efendim aklımda soru dahi kalmadı gerçekten çok teşekkür ederim.

Top Bottom