Neler Yeni

MT-25 ile motor kullanmaya başlama

TahaCel

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,753
İsim
Taha yücel
arkadaşlar A1 ehliyet almak yerine 18 yaşında A2 ehliyet almak istiyorum direk alınca

MT-25 almak istiyorum sizce yeni başlangıç için uygun olurmu 125cc bir motor değil 249cc heralde

Spektrumdx3

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Her zaman düşük cc ile başlamak mantıklıdır. Özellikle parçası ucuz ve naked olması önemli. Sağa dola yatmada çok masraf açmaz. En önemlisi ise gaz fren ve debriyaj kullanımına alışmanı sağlar.

Mt 25 249 cc doğrudur. Fakat 2 silindir olması ve ürettiği güç, şakaya gelmeyeceğinin göstergesidir. Panikle gaza veya fren asılmayla insana çok büyük zararlar verecektir.

TahaCel

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,753
İsim
Taha yücel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Her zaman düşük cc ile başlamak mantıklıdır. Özellikle parçası ucuz ve naked olması önemli. Sağa dola yatmada çok masraf açmaz. En önemlisi ise gaz fren ve debriyaj kullanımına alışmanı sağlar.

Mt 25 249 cc doğrudur. Fakat 2 silindir olması ve ürettiği güç, şakaya gelmeyeceğinin göstergesidir. Panikle gaza veya fren asılmayla insana çok büyük zararlar verecektir.
125 cc den büüyük 250 cc den küçük cc li ne önerirsin mt125 düşündüm bana sollamada felan sıkıntı yaratmaz dimi hızı yetermi sollamada hızlanması felan yoksa biraz daha üstü varmı mt125e göre

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,269
İsim
Berk Atmaca

Hocam ben de aynı durumdayım. Motor modelleri hakkında pek bilgim yok ama her sınıfta motor delisi birisi vardır. Heh o arkadaş bana R25 oneriyor. Biraz zayıfım. Tek korkum motoru taşıyamamak. Şuan herhangi bir 100'lük motor kullanıyorum babam mahalle arası için kullanıyor. Ne onerirsiniz?

Spektrumdx3

80+ Silver
En İyi Cevap
1
125 cc den büüyük 250 cc den küçük cc li ne önerirsin mt125 düşündüm bana sollamada felan sıkıntı yaratmaz dimi hızı yetermi sollamada hızlanması felan yoksa biraz daha üstü varmı mt125e göre
Sollamaktan kastın şehir içinde araç geçmekse eğer, onu 125 cc her motor yapar çünkü hız sınırı 70 km . Şehir dışına çıkmak için daha tecrübeye ihtiyacın var. Tırlar 89 km ile yol alır. Eğer tır sollayacaksan sadece hıza değil, rüzgarına dayanacak tecrübende olmalı. Benim sana ilk motor olarak tavsiyem ybr, cbf gibi modeller olur.

TahaCel

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,753
İsim
Taha yücel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sollamaktan kastın şehir içinde araç geçmekse eğer, onu 125 cc her motor yapar çünkü hız sınırı 70 km . Şehir dışına çıkmak için daha tecrübeye ihtiyacın var. Tırlar 89 km ile yol alır. Eğer tır sollayacaksan sadece hıza değil, rüzgarına dayanacak tecrübende olmalı. Benim sana ilk motor olarak tavsiyem ybr, cbf gibi modeller olur.
otobanda mesela burdan balıkesir felan 3 saat köprüyle gidersen o yüzden dedim

peki mt 125 nasıldır yamaha

ve 125cc lik motordan sonra mt25 gibi 250 cc lik motorlara geçmek mantıklımı mt10 almayı düşünüyorum ilerde ama çok güçlü motor bence yavaştan hızlıya doğru çıkmak daha iyi olur dimi mesela mt125 kullandım direk mt 10 almayim

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,425
İsim
Bilal Tepe
arkadaşlar A1 ehliyet almak yerine 18 yaşında A2 ehliyet almak istiyorum direk alınca

MT-25 almak istiyorum sizce yeni başlangıç için uygun olurmu 125cc bir motor değil 249cc heralde
Scooterla başlayın
Mesaj otomatik birleştirildi:

anladım 125 cclik almayı düşünüyorum ne önerirsin mt125 nasıldır naked olsun ama önereceğin motor
Scooter ile başlayın mesela rks wildcat gibi

Dahası  
Reaksiyon skoru
121
İsim
Ahmet Tosun
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198829337926/
Twitter
ahmetsn60
Discord
TheCyDonia#6461
Başlangıç Olarak MT-25 Önermem Çift Silindir ve Adı Üstüne Torklu Bir Makina Yanlış Bir Haraket Sıkıntı Çıkartabilir Tavsiyem Eğer Hiç Deneyimin Yoksa 125cc Naked Bir Makina Ama İllaki 250cc Olsun Diyorsan(Başlangıç İçin) CFMOTO250 Veya Bajaj Dominar 200 Öneririm MT-25 den Farklı Olarak Tek Silindir , Az Yakar Çok Kaçar ,Kullanımı Kolay ,Parçalar Ucuz Ve Bol Bulunuyor

berkauaslan49

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
463
İsim
Berkay Aslan

mt 25 şakaya gelmez hocam ben ilk kalitesiz mondial tarzi bi motorla başlardım şahsen

Top Bottom