Neler Yeni

Müslüman biri sevdiğine nikahsız dokunamaz!

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Din bağnazı demen yanlış. İnanmayabilirsin ama inananlara da saygı duyman gerekir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İslam'da böyle bir kural var. Annen, kardeşin, teyzen, halan gibi yakınların dışındaki karşı cinsle temas kurman haram. Günah olur.

Temas kurup kurmamak senin tercihin. Temas kurarsan günahkâr olursun. Fakat günah olduğunu inkâr edersen, dinin kurallarını reddetmiş olursun. Bu da dinden çıkmana sebep olabilir.
Bunu bana kanıtlar mısın?
Hangi ayette yazıyor bu?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Yani Müslüman biri birini severse direk benimle evlen mi diyecek
Hayır canım. Birbirlerini tanımaları gerek önce. El ele tutuşmadan, sinemalara partilere akmadan çay buluşmaları yaparlar. Sohbet falan. Ama bu ben seni seviyorum aşkitom gibi cıvık şeyler olmazsa daha uygun olur.
Kısa sürede evlenme adımına geçer. Yani hemen ilk görüşte olmasa da evliliğe hızlı gidilmesi uygundur. Bu benim fikrim.
Osmanlıyı örnek alın.

HasanBG

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
859
İsim
Hasan
Hayır canım. Birbirlerini tanımaları gerek önce. El ele tutuşmadan, sinemalara partilere akmadan çay buluşmaları yaparlar. Sohbet falan. Ama bu ben seni seviyorum aşkitom gibi cıvık şeyler olmazsa daha uygun olur.
Kısa sürede evlenme adımına geçer. Yani hemen ilk görüşte olmasa da evliliğe hızlı gidilmesi uygundur. Bu benim fikrim.
Osmanlıyı örnek alın.
Hocam bu benim pek hoşuma gitmedi ya din sanki bizi kısıtlıyormuş gibi hissettim

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Hocam bu benim pek hoşuma gitmedi ya din sanki bizi kısıtlıyormuş gibi hissettim
Kısıtlıyor gibi değil kısıtlıyor zaten. İslam dini hoşgörü dinidir. Keşke günümüzde Osmanlı gençliği olsa. Geçen Decathlon'a gittim. 3 5 erkek kız sevgili gibiydi, aşırı cıvıklardı. İşte böyle gençlik yetişiyor. Bunu önlemek için İslam'da böyle bir kural var. Ama Türkiye İslam karşıtı bir sistem ile işletildiği için sonuç bu oldu.

Mertmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,094
İsim
Mert Enes Deniz
İlgilendiği Kategoriler
Playstation,Racing,Pc toplama
Kendi yorumuma göre konuşacak olursam, arkadaş burada benzetme yapmış. Büyük ihtimal yazıyı yazdığı video evlilik videosu. Hani Kuran'a abdestsiz konumazasın ya sevdiğine de nikahsız dokunamazsın tarzı bir kelime oyunu yapmış diye yorumladım.

Benim dediğim şekilde yine de saçma oluyor tabii ama Müslüman sevdiğine nikahsız dokunamaz gibi bir şey de yok diye biliyorum zaten.
Şu kuran'a abdestsiz dokunulmaz mevzusu yarı yarıya doğru aslında. Saygıdan abdest almak lazım dedi din hocamız. Ne kadar doğru bilemem.

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
49934w3o6wh71.jpg

@Dontaçhi @Supraa @AtiIIa @Wedi @Arda22 @Ditto @Harley Quinn❖

Dontaçhi

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,576
İsim
Dontaçhi kâfi.

AtiIIa

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
20,706
İsim
Atilla
İlgilendiği Kategoriler
Oyun

Dontaçhi

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,576
İsim
Dontaçhi kâfi.
Cidden abi insanlar sadece işine gelen yasağa uyuyor. Misal anası domuz pişirmiyor. Domuz haram moruq.
Ama kızla flörtleşir, alkollü alkolsüz içki içer, sigara içer. Bunlar gerçek.
Sigara içen biri benim gözümde Domuz eti de yiyebilir. Bu sigara içen tayfa bir de "Kuran'da yazmıyor ki sigaranın haram olduğunu yaaaa" diye kendilerini savunuyorlar ya bide.... KAFAYI YERSİN.

HasanBG

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
859
İsim
Hasan
Kısıtlıyor gibi değil kısıtlıyor zaten. İslam dini hoşgörü dinidir. Keşke günümüzde Osmanlı gençliği olsa. Geçen Decathlon'a gittim. 3 5 erkek kız sevgili gibiydi, aşırı cıvıklardı. İşte böyle gençlik yetişiyor. Bunu önlemek için İslam'da böyle bir kural var. Ama Türkiye İslam karşıtı bir sistem ile işletildiği için sonuç bu oldu.
hocam aşırı cıvıklığı bende sevmem ama yani sevdiğim kızın elini bile tutamayacaksam ne bileyim bi değişik geldi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sigara içen biri benim gözümde Domuz eti de yiyebilir. Bu sigara içen tayfa bir de "Kuran'da yazmıyor ki sigaranın haram olduğunu yaaaa" diye kendilerini savunuyorlar ya bide.... KAFAYI YERSİN.
peki çoğu din hocasının sigara içmesi :D şuan okuduğum lise de bir tane hoca var bizim boş dersimize gelmişti ve adam sürekli eğer müslümanım diyorsanız müslüman gibi yaşayın diyordu ve bu benim cok hoşuma gitti he tabi bizim sınıftaki sa***lar adamı hemen ateist ilan etti

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,064,119
Üyeler
169,077
Son üye
chatdeutsch.org
Top Bottom