Neler Yeni

Müslüman birinin Black Metal dinlemesi günah mı?

GörkemW

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
812
İsim
Görkem çetinkaya
Açıkçası soru biraz size garip veya saçma gelebilir fakat black metal dinleyen kişiler rahat bir şekilde beni anlar diye düşünüyorum. Black metal genelde sanatik ve kaos içeren ağır metal türüdür. Çoğu grubun din karşıtı söylemleri de bulunmakta. Bu yüzden bu günah mıdır? (Düzgün ve anlayışlı cevaplar verirseniz sevinirim...)
Günah dinleme.

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Çağrı Kayra
Sen değilsen bu senin sorunun çocuk bir Müslüman için demiş. Çocuğa yorum yapmazsın olur biter yani sizinde öyle bi kafa yapınız var ki ben istediğim gibi özgür takılırım ama milletide dindarlığından dolayı eleştiririm. Çocuk Müslüman ve bu konuda hassasiyeti var demek ki. Alakasız şeyler yazıp toxicleştirmeyin.
sonunda birisi adam akıllı cevaplamış

Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
yolcu arslan
Müslüman biri neden black metal dinler?
Müslüman biri neden black metal dinlemesin?

Neyse aklıma ne geldi. Günlerden bir gün seneler yıllar evvel aynı bahsettiğim forumda.
Herif dediki hocam sen işte dans eğlence müziğin haram olduğu ayeti istiyorsun ama o ayetleri keçi yemiş olabilir dedi 😊 (Genelde recm için iddia edilir.)

Etme eyleme dedim hadi keçi gitti Hz.Ömerin evindeki ayeti mi yedi dedim ee kitap haline gelene kadar herkesin ezberindeydi. Notlar tutuluyordu dedim. Yok hocam sen bilmezsin daha sonraları oldu filan bilmem kimin gece uyurken oldu.
E dedim keçi gidipte ısrarla o ayetleri mi bulup yedi belki 1000 kişinin evinde olan ayeti yedi deyince tıkandı. 🤔

• En'am Suresi, 142. Ayet: "Davarları da O yaratmıştır. Onlarda sizin için bir ısınma ve birçok faydalar vardır. Onlardan yersiniz."
  • Nahl Suresi, 66. Ayet: "Şüphesiz sizin için hayvanlarda da büyük bir ibret vardır..."

Hayvanlar bizi yemez yada ayetleri. Tersine biz hayvanları afiyetle yer Allah nasılda güzel yaratmış diye hücresine atomuna sindirim sistemine bize verdiği etin sütün kalitesine içindeki yarara bakarız.

Güzellikleri yok eden bağnazlıktır.
Hz.Muhammed bizanstan en güzel elbiseleri yaptırmak için 33 kadar deve satmıştır. En güzel takım elbiseleri güzellikleri müziği evleri yatları katları gerçek kaliteyi müslümandan alıp gavura verdiler. TV ye bile şeytan icadı dediler.

Ya böyle olursunuz Kur'ana bağlı olup.

1738578117929.png

Yada bağlı olmaz böyle kalırsınız..

1738578312496.png

viceking

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Vedat Kahraman
Açıkçası soru biraz size garip veya saçma gelebilir fakat black metal dinleyen kişiler rahat bir şekilde beni anlar diye düşünüyorum. Black metal genelde sanatik ve kaos içeren ağır metal türüdür. Çoğu grubun din karşıtı söylemleri de bulunmakta. Bu yüzden bu günah mıdır? (Düzgün ve anlayışlı cevaplar verirseniz sevinirim...)
Black metal'i bırak normal müzik dinlemek bile günah diye biliyorum, he günah seviyesi olarak bakarsak sanki içinde satanizm, kaotik şeyler barındıran müzikler daha günahtır gibi geliyor mantıken.

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,602
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih, Teknoloji, Müzik, Psikoloji, Felsefe
Hocam ravi zinciri ne demek onu bile bilmiyorsun kuvvetle muhtemel. yazdığın bütün hadislerin açıklaması mevcut 1 i hariç sanırım rica ediyorum öğrenip yaz
Biliyorum ve palavra bu yüzden dahil etmiyorum, bende bir şeyler uydurabilirim işime gelmeyen şeyleri manipüle ederek. Buhari hadisleri sahih kaynaktır en sahih kaynaktır ve ilk yazdığım hadis harici hepsi buhari hadisidir. En sahih hadisleri bile böyle ayıklayacaksak incile inanalım incilde de güzel söz var yanlış sözde var. Yanlışları ayıklayıp hristiyan olalım o halde

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Sağman Nezami
Black metal'i bırak normal müzik dinlemek bile günah diye biliyorum, he günah seviyesi olarak bakarsak sanki içinde satanizm, kaotik şeyler barındıran müzikler daha günahtır gibi geliyor mantıken.
Sen bilme bir daha bir şey tamam mı?
1738578972105.png
?

viceking

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Vedat Kahraman
Sen bilme bir daha bir şey tamam mı?
Alıntıyı görüntüle?
Neyin kafasını yaşıyorsun sen? Önce bir konuşma üslubunu öğren.

Bu öyle Google'a yazınca karşına ilk çıkan siteden bulunabilecek bir bilgi değil, ben de bu yüzden zaten bilmiyorum dedim. Din bu, kafana göre hareket edemezsin! Google'da karşına çıkan ilk bilgi ile hareket edemezsin! Eğer senin için bu dinin bir önemi varsa birçok kaynağı kullanarak derin bir araştırma sonucunda bilgi sahibi olursun ve ona göre hareket edersin.

PowerXitinia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
579
İsim
sabri reis
Direk Müzik dinlemek günah galiba.

ensareiz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
821
İsim
Ensar Polat
Şarkı seni etkilemiyorsa hayatını değiştirmiyorsa sorun yok

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,051,243
Üyeler
166,904
Son üye
EmreGN55
Top Bottom