Neler Yeni

Mustafa Kemal Atatürk dini nedir?

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,181
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
Merhabalar Atatürk dinsiz olduğuna dair kanıtlar yanlış anlaşılmasın Atatürk seven biriyim sadece bilgi amaçlı yazdım.

“Suçlu Allah’ın dinidir.”
Kralların ve padişahların istibdadına (baskılı yönetim), dinler mesnet olmuştur. M. Kemal (Kaynak: Atatürkün El Yazmaları, Medeni Bilgiler, s 30.)

“Arapların dini Türkleri mahvetti”
Türkler, Arapların dinini kabul etmeden evvel büyük bir milletti. Arap dinini kabul ettikten sonra Türk milletinin milli rabıtaları gevşedi; milli hisleri ve heyecanı uyuştu. Bu pek tabii idi. Çünkü Muhammed’in kurduğu dinin gayesi, bütün milliyetlerin fevkinde, bir arap milleti siyasetine müncer oluyordu. M. Kemal (Kaynak: Medeni bilgiler ve Atatürkün El Yazmaları, Afet İnan, Türk Tarih Kurumu Basımevi, Ankara 1969, s 364-365)

"Beyni sulanmış hafızlar”
Türk milleti, bir kelimesinin manasını bilmediği halde, Kuran’ı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndüler. M. Kemal (Kaynak: Medeni Bilgiler, Afet İnan, Türk Tarih Kurumu Basımevi, Ankara 1969, s 364-365.)

“Kuran’ın yasalarını Muhammed yazmıştır.”
Muhammed’in koyduğu esasların toplu olduğu kitaba Kur’an denir. (Kaynak: Atatürkün emriyle liselerde okutulan tarih kitabı (1938), 2. cilt)

Arkadaşlar sadece bilgi amaçlıdır yanlış anlaşılmasın. ;)
Ben bir kaç yazdım belki daha fazlası vardır.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Evet.

unknownuser

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Yani sana göre öyledir. :)
Şuanda halen vefat etmesi üzerinden 84 yıl geçmiş olmasına rağmen koyduğu ve yaptığı yasalar ile seni ve ülkeni koruyan bir liderin dini aslına çokta önemli değil. Yaşadığı dönemde gerçek anlamda parmakla gösterilen bir liderin/siyasinin/ASKERİN dini önemli değildir. Yaptıkları/icraatları/Ülkesine kattıkları önemlidir.

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,107
İsim
Kadir
Bir kitapta söylenen sözün ardından gelen veya başında olan sözlerde önemli. Mesela beyni sulanmış hafızlar lafı ilk okuduğunuzda yanlış geliyor ama cümleye baktığımızda Türk milleti, bir kelimesinin manasını bilmediği halde kısmını ekleyince dediği doğru. Dini öğrenmek mi ezberlemek mi mantıklı burada dine dair bir yargısı yok öğretenlerin yanılışı vurgulanmış. Ben Atatürk'ün sonradan ateist olduğunu düşünüyorum. Her insanın dini görüşü ona aittir özgürdür (hakaret etmedikçe) belki de Müslümandı bilemeyiz.

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,181
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şuanda halen vefat etmesi üzerinden 84 yıl geçmiş olmasına rağmen koyduğu ve yaptığı yasalar ile seni ve ülkeni koruyan bir liderin dini aslına çokta önemli değil. Yaşadığı dönemde gerçek anlamda parmakla gösterilen bir liderin/siyasinin/ASKERİN dini önemli değildir. Yaptıkları/icraatları/Ülkesine kattıkları önemlidir.
Yanlış anlaşılmasın dedim zaten bilgi amaçlı yazdım sizde hemen Atatürk düşmanı ilan ettiniz...

unknownuser

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Yanlış anlaşılmasın dedim zaten bilgi amaçlı yazdım sizde hemen Atatürk düşmanı ilan ettiniz...
Atatürk düşmanı ilan etmedim, öyle bir şeyi de kast etmiyorum ancak bir liderin ölümünün üzerinden 84 yıl sonra bile dini tartışılması sence de komik değil mi? Günümüz de zaten siyaset ve dini birbirine musallat eden çok siyasi var onlara yönelebilirsiniz eğer böyle bir amacınız varsa :)

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,181
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Atatürk düşmanı ilan etmedim, öyle bir şeyi de kast etmiyorum ancak bir liderin ölümünün üzerinden 84 yıl sonra bile dini tartışılması sence de komik değil mi? Günümüz de zaten siyaset ve dini birbirine musallat eden çok siyasi var onlara yönelebilirsiniz eğer böyle bir amacınız varsa :)
Benim amacım bilgi amaçlı müslümandır diyenler karşı yazdım sadece.
Yoksa dini beni ilgilendirmez.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dini var ya da yok bence bir önemi yok yaptıklarının yanında. Ama en azından merak etmen güzel bir şey. Bu da bilgidir.
Haklısınız bir insanın dini ırkı önemli değildir.

Top Bottom