Neler Yeni

Atatürk dini karalamaya mı çalıştı?

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,311
İsim
Semih Boran
Atatürk'ün dini yerine şu an, Yeni Dünya Düzeni için yapılacak iklim kanunu, Gazze meselesinden sonra piyasaya sürülecek iklim kapanması (2024) ve ardından gelecek tehlikeli kanunları (2025 dijital TL) vs. konuşmamız lazım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

M. Kemal'i dini gerekçelerle sevmeyenlerin seküler bir hayat yaşaması ayrı bir tezat. Özellikle Y kuşağına mensup olanların. İşin ibadet boyutu var ki sözde Müslüman olan bir ülkede yapılan ibadetlerin çok küçük bir azınlıkta sınırlı kalması düşündürücü!
Müslüman olduğunu söyleyen çoğu kişinin itikadı ya zayıf ya da bozuk. Ya da namaz, tesettür gibi farz ibadetleri yerine getirmiyor (nefsine yediremedikleri için).

Thadox

80+ Bronze
Zaten Atatürk'e din düşmanı diyen tarih bilmezin tekidir. Din düşmanı olan biri insanlar özgürce inandığını yaşasın diye çabalamaz diktatör gibi direkt yasaklardı.

The Semih

80+ Gold
Atatürk'ün dini yerine şu an, Yeni Dünya Düzeni için yapılacak iklim kanunu, Gazze meselesinden sonra piyasaya sürülecek iklim kapanması (2024) ve ardından gelecek tehlikeli kanunları (2025 dijital TL) vs. konuşmamız lazım.
Zaten öyle düşünüyoruz problem yok ölmüş adamın arkasından konuşmanın kimseyi faydası yok.

prmdmnn

80+ Bronze

Thadox

80+ Bronze
Mesaj otomatik birleştirildi:

Müslüman olduğunu söyleyen çoğu kişinin itikadı ya zayıf ya da bozuk. Ya da namaz, tesettür gibi farz ibadetleri yerine getirmiyor (nefsine yediremedikleri için).
Haklısınız. Benim burada merak ettiğim daha önce de belirttiğim gibi Atatürk'ün dini değil (ki bu kimseyi zerre ilgilendirmez) bu tarihi olayın gerçekliğiydi.

UlughBeg

80+
Cumhuriyet sonrası Atatürk hakkında çok kafam karışık. Çünkü hiç bir şeyi netleştiremiyorum.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,301
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Atatürk Müslüman doğup zamanla dinden çıkmıştır kullandığı ifadelerden de anlaşılmaktadır zaten. Dini karalamak gibi bir isteği olduğunu sanmıyorum objektif olmaktan kastınızı anlayamadım insan uydurması olduğunu düşününce objektif olmamış mı oluyor?
Dinden çıktığı hakkında bir şeye hiç rast gelmedim. Ama hacı hoca da değil elbette. Normal yolunda bir insan sadece.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,819
İsim
Doruk
Dinden çıktığı hakkında bir şeye hiç rast gelmedim. Ama hacı hoca da değil elbette. Normal yolunda bir insan sadece.
Kesinlikle dinsizdir ya da kesinlikle Müslümandır diyemeyiz tabii ki ancak kullandığı ifadelerden Müslüman olmadığı anlaşılıyor bence

Thadox

80+ Bronze
Cevap veren herkese teşekkür ederim. Kaynaklı bilgilerinizle konu hakkındaki merakım ve bilgisizliğim sayenizde giderildi. Konuyu kilitleme gibi bir olay var mı bilmiyorum ama artık daha fazla mesaj atmaya ve uzatmaya gerek yok. Herkese iyi akşamlar diler tekrardan teşekkür ederim.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,301
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Kesinlikle dinsizdir ya da kesinlikle Müslümandır diyemeyiz tabii ki ancak kullandığı ifadelerden Müslüman olmadığı anlaşılıyor bence
Gökten indiği sanılan derken "bence" bütün doğma bilgiler ve saçma sapan yerleşmiş bilgileri kastediyor. Müslüman olmadığı demek için bence daha çok kanıt lazım. Ben de bir Müslüman olarak benzer cümleleri hayatta bazen kuruyorum.
Ki zaten Atatürk hiç bir zaman kendini din ile öne çıkarmış biri değil. Gerçek devlet yönetimi ve idealleri için mümkün olduğunca tarafsız bir tutum sergilemesi lazım. Ki zaten Atatürkü bunu yaptığı binlerce yer ve şey var.
Bu halk için modellik yapmış. Kılık kıyafet, edep eğitimi vermiş. Tekke zaviyeleri kapatırken oradaki halk ile konuşmalarını bizzat büyüklerimden dinledim. Oradaki söyleşileri de etkileyici. Neden kapattığını, düzeni nasıl bozduğunu güzel bir dille açıklamış (Atatürkün seyisiymiş dedemin babası)
Hani o yüzden Atatürk hakkında bir tık fazla bilgim var. Küçüklüğümden beri o hikayelerle söyleşilerle büyüdüm.

Ki ne olduğu çok önemli değil. Kim olduğu. Çünkü önemli olan da zaten bu. İdeali bu. Laik tarafsız muasır medeniyet seviyesinin üstünde bir ülke. Bilim üreten. Akıl üreten. Kişisel fikirlere sonuna kadar saygılı. Her fikre özen gösteren bir cumhuriyet.

MrCodeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,244
İsim
Sinan Aba
Olum ne bu böyle Atam müslüman olsa ne yazar olmasa ne yazar. Müslümalığı istediği şekilde eleştirebilir kimseyi ilgilendirmez bende eleştirebilirim sende eleştirebilirsin kötü bir şey de dememiş. Sen nasıl hristiyanlığı diğer dinleri dinsizleri eleştiriyorsan müslümanlık hakkında konuşan biri olduğu zaman susacaksın. Herkesin dini kendine, Sen müslümansın diye sadece sen cennete gitmeyeceksin öyle bir dünya yok onu düşünüyorsan zaten ilk önce sen cehhenneme gideceksin önemli olan İYİ BİR İNSAN olabilmek. Böyle saçma konuları tartışmayın Yok üste sanki Atatürk döneminde yaşamış da dinden çıkmış filan demiş lan siz ne kullanıyorsunuz. Atam sizi görse bizim için yaptığı mücadelelerden utanır YAZIK

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,011,253
Üyeler
160,215
Son üye
zelrocil
Top Bottom