Johannes Erwin Rommel
80+ Silver
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1,820
- İsim
- Doruk
Katılıyorum katılıyorum neye inandığı zaten önemli değil halkına her açıdan model olmuş bir lider dediğin gibi Iraktan ya da Suudi Arabistandan birazcık daha farklıysak bugün Atatürkün sayesinde zatenGökten indiği sanılan derken "bence" bütün doğma bilgiler ve saçma sapan yerleşmiş bilgileri kastediyor. Müslüman olmadığı demek için bence daha çok kanıt lazım. Ben de bir Müslüman olarak benzer cümleleri hayatta bazen kuruyorum.
Ki zaten Atatürk hiç bir zaman kendini din ile öne çıkarmış biri değil. Gerçek devlet yönetimi ve idealleri için mümkün olduğunca tarafsız bir tutum sergilemesi lazım. Ki zaten Atatürkü bunu yaptığı binlerce yer ve şey var.
Bu halk için modellik yapmış. Kılık kıyafet, edep eğitimi vermiş. Tekke zaviyeleri kapatırken oradaki halk ile konuşmalarını bizzat büyüklerimden dinledim. Oradaki söyleşileri de etkileyici. Neden kapattığını, düzeni nasıl bozduğunu güzel bir dille açıklamış (Atatürkün seyisiymiş dedemin babası)
Hani o yüzden Atatürk hakkında bir tık fazla bilgim var. Küçüklüğümden beri o hikayelerle söyleşilerle büyüdüm.
Ki ne olduğu çok önemli değil. Kim olduğu. Çünkü önemli olan da zaten bu. İdeali bu. Laik tarafsız muasır medeniyet seviyesinin üstünde bir ülke. Bilim üreten. Akıl üreten. Kişisel fikirlere sonuna kadar saygılı. Her fikre özen gösteren bir cumhuriyet.