Neler Yeni

mux switch nedir önemlimidir

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Mehmet Köker
hocam bilgisayar 10 numara rahatlıkla alabilirsin sıcaklık değerleri falan çok iyi 17.3 ekran büyük kasa olunca ısınmada az.Fakat şöyle bişi var valorant gibi oyunlarda 130 120 fps alıyorsun 144hz 3ms ekranla 2. monitör taktım +300 fps alıyorsun tek kanal ramla 2. 16gb ı alırsan uçar gider.

agrofea

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
kerem
konu hortlayacak ama benim 5.5 yıllık msı 1050 dizüstü zaten mux gibi davranıyor. ne gerek var. hangi ekran kartı gerekirse ona geçiyor. misal oyundan masa üstüne dönünce yada yükleme ekranında harici kapatıp dahili açıyor. mux gerek yok ki.
şu saçma sapan teknolojiler çok abartılıyor.
biride sıvı soğutma. hava soğutma 2 kat daha iyi adam gibi bir şey kullanırsan.

omuraycil

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
399
İsim
Ömür AYCIL
konu hortlayacak ama benim 5.5 yıllık msı 1050 dizüstü zaten mux gibi davranıyor. ne gerek var. hangi ekran kartı gerekirse ona geçiyor. misal oyundan masa üstüne dönünce yada yükleme ekranında harici kapatıp dahili açıyor. mux gerek yok ki.
şu saçma sapan teknolojiler çok abartılıyor.
biride sıvı soğutma. hava soğutma 2 kat daha iyi adam gibi bir şey kullanırsan.
Ezbere konuşmayıp araştırsak aradaki farkın gayet mantıklı ve olması gerektiğini anlarız.
MUX olmayan cihazlarda görüntüyü hangi GPU işlerse işlesin görüntü dahili olan üzerinden ekrana iletilir, yani dahili GPU harici GPU çalıştığında bir köprü görevi görür. Harici GPU nun ekran bağlantısı yoktur. Her şekilde dahili GPU da sistemde aktif olmak zorundadır.
ama MUX sistemlerde her iki GPU nunda direk ekran bağlantısı vardır. Uygulama üzerinden veya otomatik olarak dahili GPU yu kapatıp direk Harici GPU dan ekrana görüntü vererek aradaki dahili GPU yüzünden oluşan gecikme ve performans kaybını ortadan kaldırır ve buda daha çok FPS olarak yansır.

Top Bottom