Neler Yeni

N11 işlemci İ9-14900K

mavibere

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Mehmet
BU İŞLEMCİYİ ALICAM GÜVENİLİRMİDİR.
Dostum güvenilirden ziyade 14.Nesil işlemcileri bir araştır derim.Sistemi sıfırdan mı dizeceksin ?

selcukhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Selçuk Han Zengin
satıcıyı bilmemde işlemci güvenilir değil.ölü soket.
Kardeşim yazmayayım yazmayayım dedim. Tutamadım kendimi. Ölü soket nedir ya. Tecrübesiz bilgisiz biri yazdı dedim. 2075 adet mesaj atmışsın, bu forumda zaman geçirmişsin. 1700 soket ama ram olarak ddr5 te olabilir. Yani bilmiyorsan bari yazıp adamı yanlış yönlendirme. Desen ki soğutması zor, problemli bir işlemci olabilir. Yazılımsal bazi değişiklikler yaşandı. %2 performası düştü, ama ama ama fiyatı çok uygun gibi yazılar yazsan anlayacağım. Veya başka bir alternatif önersen yine anlayacağım. Diyelim ki 4 nesil önceki işlemciye gidelim. 1200 soket tipi olanına 10900k kötü bir işlemci mi ölü bir işlemci mi veya ölü bir soket mi? Boş boş yorum yazmışsın.

Alican.

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
707
İsim
Alican ekinci
Kardeşim yazmayayım yazmayayım dedim. Tutamadım kendimi. Ölü soket nedir ya. Tecrübesiz bilgisiz biri yazdı dedim. 2075 adet mesaj atmışsın, bu forumda zaman geçirmişsin. 1700 soket ama ram olarak ddr5 te olabilir. Yani bilmiyorsan bari yazıp adamı yanlış yönlendirme. Desen ki soğutması zor, problemli bir işlemci olabilir. Yazılımsal bazi değişiklikler yaşandı. %2 performası düştü, ama ama ama fiyatı çok uygun gibi yazılar yazsan anlayacağım. Veya başka bir alternatif önersen yine anlayacağım. Diyelim ki 4 nesil önceki işlemciye gidelim. 1200 soket tipi olanına 10900k kötü bir işlemci mi ölü bir işlemci mi veya ölü bir soket mi? Boş boş yorum yazmışsın.
inteli yıllardır kullanmıyorum.hibrit olayı olduğunu biliyorum ama konuyada tam hakim. değilim.belki arkadaş mevcut anakartında ddr4 ram kullanıyordur diye yazdım.

selcukhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Selçuk Han Zengin
DDR değil LG1700 değil mi ?
Merhabalar hocam, öncelikle ve 14900k ile ilgili güncel problemler yaşayan var mı bilmiyorum. Fiyatına göre uygun mu bilmiyorum. Şansen herhangi bir problemi yoksa ben alırdım. Çünkü piyasada algılardan dolayı fiyatı baya düşmüştür. 14900 yani oc kilidi kapalı olan daha pahalıya satılıyor....Buraya yazıyı yazmamdaki sebep 1700, ddr4, drr5 problemlerine açıklık getirmek için yazıyorum. Şimdi basitçe anlatmak gerekirse anakartlarda işlemci soketi ve ram soketleri vardır. Üst kısımlarda bir arkadaşımız yazdı. Bu işlemci hibrit tipte yani tercih etmiş olduğunuz anakart tipine göre ddr4 veya ddr5 tercih edebilirsiniz. Olaylara her zaman fiyat/performans olarak bakma taraftarıyım. Ama bu kadar üst seviye işlemci baktığınıza göre, ddr5 soketli bir anakart tercih edin. Yazılım işi uğraşıyorsunuz. İntelin bir üst soket tipi olan 1851 soket ddr5 li yeni nesil işlemcilere geçebilirsiniz.

GPiro

80+ Platinum
Merhabalar hocam, öncelikle ve 14900k ile ilgili güncel problemler yaşayan var mı bilmiyorum. Fiyatına göre uygun mu bilmiyorum. Şansen herhangi bir problemi yoksa ben alırdım. Çünkü piyasada algılardan dolayı fiyatı baya düşmüştür. 14900 yani oc kilidi kapalı olan daha pahalıya satılıyor....Buraya yazıyı yazmamdaki sebep 1700, ddr4, drr5 problemlerine açıklık getirmek için yazıyorum. Şimdi basitçe anlatmak gerekirse anakartlarda işlemci soketi ve ram soketleri vardır. Üst kısımlarda bir arkadaşımız yazdı. Bu işlemci hibrit tipte yani tercih etmiş olduğunuz anakart tipine göre ddr4 veya ddr5 tercih edebilirsiniz. Olaylara her zaman fiyat/performans olarak bakma taraftarıyım. Ama bu kadar üst seviye işlemci baktığınıza göre, ddr5 soketli bir anakart tercih edin. Yazılım işi uğraşıyorsunuz. İntelin bir üst soket tipi olan 1851 soket ddr5 li yeni nesil işlemcilere geçebilirsiniz.
Güzel faz sayılı bir anakartı ve soğutucusu yoksa bence alınmaz 250 watt a kadar güç çekiyor tabi her zaman degil ama güzel anakart soğutucu yoksa işlemciyi zaptedemez

selcukhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Selçuk Han Zengin
inteli yıllardır kullanmıyorum.hibrit olayı olduğunu biliyorum ama konuyada tam hakim. değilim.belki arkadaş mevcut anakartında ddr4 ram kullanıyordur diye yazdım.
İstersen hiç kullanma, bilmiyorsan bu kadar net yorum yazman doğru değil. Hala intellin 3770k işlemcisi ile oyun oynayan insanlar var... Senin özelinde demiyorum genel olarak bu kadar yeni işlemci, yeni anakart diye, yeni ekran kartı diye tutturmak doğru değil. 3070 hala çok güzel bir kart, 2060s mesela, boşuna zarar ziyan... Ama bu adam sıfır alacak, beni 4-5 sene idare eden bir sistem almak istiyor o ayrı...

RyThem

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Doğukan Orak
Kanka anakart sitesinde desteklediği yazıyor kendi i5 işlemcimi sattım 10000lira fark verip i9 aliyim fedim

ebirgen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Emre
bende i5 vardı onu satıp bunu alıcam 0'dan toplamıyorum nzxt kraken z 53 var sıvı soğutma
Mesaj otomatik birleştirildi:

uzun yıllar kullanırım diyorum
240mm sıvı soğutucu ucu ucuna soğutur ancak 14900K fiyatına göre çok ideal görünüyor. 5 yıl üst düzey kullanım sağlarsınız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,081,846
Üyeler
171,988
Son üye
ardacxn58
Top Bottom