Neler Yeni

Namazı Türkçe sure ile okumak olur mu?

ESTAROSSA58

80+ Bronze
tam tersini sorayım neden arapça okumak varken türkçe okuyasın ki bu son zamanlarda surilere yapılan arap ırkçılığından ve genel itibari ile türk gençlere aşılanmaya çalışılan gereksiz ırkçı tavırlardan ötürü mü acaba hani yani neden bi anda soğuyasın sevmeyesin ve böyle düşünmeye başlayasın ki
Mesaj otomatik birleştirildi:

kuranı okumak için elbette mealine bakıp okuyabilirsiniz burda namazda öyle kullanmaktan bahsediliyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

kuranı okumak için elbette mealine bakıp okuyabilirsiniz burda namazda öyle kullanmaktan bahsediliyor
Hary potter serisini :D ingilizce okumalısın çunki orjinali o yoksa hary potter okumamış olursun alskndlands :D anlamını bilmediği şeyleri sadece söyleyerek allahı kandırmak mı amaç ? yoksa kendını kandırmakmı islam dini akıl dinidir beyninizi kullanın putları kalıpları yıkın yoksa şıhlardan din öğrenirsiniz

Muhammet Öztürk

80+ Bronze
Hary potter serisini :D ingilizce okumalısın çunki orjinali o yoksa hary potter okumamış olursun alskndlands :D anlamını bilmediği şeyleri sadece söyleyerek allahı kandırmak mı amaç ? yoksa kendını kandırmakmı islam dini akıl dinidir beyninizi kullanın putları kalıpları yıkın yoksa şıhlardan din öğrenirsiniz
namazda okumak ile harici olarak kuranı okumak aynı şey değil ama

ESTAROSSA58

80+ Bronze
namazda okumak ile harici olarak kuranı okumak aynı şey değil ama
dini ibadet dostum sadece seninle inandığın tanrı arasında ne bir arap nede başka milletten bişi var kimse hiç bir şey yok illa arapça olacak diye bir durum yok çok saçma eğer islamiyet evrensel deilse gerçek din deildir illa arapça okunması gerekiyor anlamını yitiriyorsa kimse müslaman olamaz anlamını bilmediğin şeyleri mırıldanmak kimse kusura bakmasın sevap olarak düşünmek çok saçma arapların arapçanın hiç bir kutsallığı yok anlayın artık şunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Burak CAN
kuran ı kerim allahın kelamıdır hiç bir zaman herhangi bir dile tam anlamıyla tercümesi mümkün değildir bu yüzden arapçadan başka bir dilde ibadetlerde kuran ı kerim okunamaz

Muhammet Öztürk

80+ Bronze
dini ibadet dostum sadece seninle inandığın tanrı arasında ne bir arap nede başka milletten bişi var kimse hiç bir şey yok illa arapça olacak diye bir durum yok çok saçma eğer islamiyet evrensel deilse gerçek din deildir illa arapça okunması gerekiyor anlamını yitiriyorsa kimse müslaman olamaz anlamını bilmediğin şeyleri mırıldanmak kimse kusura bakmasın sevap olarak düşünmek çok saçma arapların arapçanın hiç bir kutsallığı yok anlayın artık şunu
genel itibari ile varılan karar o değil ama hem orjinalini ezberlemek daha kolay bence

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,425
İsim
Selman
Gençler ben gördüğüm ayetlerde Arapça zorunluluğu olduğunu görmüyorum zaten amaç okuyup geçmek değil anlamaktır. Sırf İslam'ı arapça diye zorunlulaştırdıkları için dinden soğudum namazı bıraktım mesafemi koydum çıkma seviyesine geldim namazı kılarkende isteyerek kılmıyorum eskiden 5 vakit kılarken 1 namaz kaçırırsam kötü şeyler hissediyordum. Namaz kılarken Türkçe mealini okusak ne fark eder mesela? Anlamadığımız bir dili okumak ne işe yarar? Mesela Hristiyan olsaydık İngilizce çevirmesi kolay diye direkt çevirirdik bu araplaştırma çabası ne alaka anlamıyorum. Kısacası namaz kılarken Türkçe kılınabilir mi? Kaynak sayfa göstermeyin eğer kuranda bir ayet varsa gösterin ya da düşüncenizi belirtin...

Bunun kararını sen vermelisin bence. Nihayetinde sen burada yaratıcı ile bir bağ kurmaya çalışıyorsun ve bunu yapmak istediğin ve gerçekten yaparken samimi hissettiğin bir yöntemle yapmak en doğal hakkın. İlla ki Arapça diye bir zorlama söz konusu olur ve sen buna uyarsan senin tarafından işin bir samimiyeti kalmayacak anladığım kadarıyla.

Bu konuyla alakalı Yaşar Nuri Öztürk gibi insanları da dinleyebilirsin. Sana fikir vermesi açısından güzel olur diye düşünüyorum.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Dinde ki garip ve anlamsız gelen bir durum daha o kadar mantıksız ki
Asıl garip olan, kıyamete kadar baki olma iddiası taşıyan evrensel bir dinin ortak dil belirlememesi olurdu. Dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan milyonlarca insanın kendi beldesinde konuştuğu dille ibadet yapması, tüm işlerini buna göre tanzim etmesi İslam dinini bölgeye özel/kısıtlı bir din haline getirir. Beldesinin sınırlarının dışına çıktığında diğer beldede ne deniliyor, neye davet ediliyor, nasıl ibadet yapılıyor anlayamaz. Öküzün trene baktığı gibi millete bakar. Hadi bugün neyse, teknoloji gelişti. Artık internetten, çeviriden şöyle böyle idare edersin. Eskiden böyle bir şeye hiç imkan yoktu. Ne diyecektin, "Herkes polyglot olsun!" mu? Müslümanlar arasında kardeşliği nasıl başarmayı düşünüyorsun dini kültürel/bölgesel bir hale düşürerek? Mantıksız olan senin bu eleştirin bana kalırsa.

TİTAN.

80+ Platinum
Asıl garip olan, kıyamete kadar baki olma iddiası taşıyan evrensel bir dinin ortak dil belirlememesi olurdu. Dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan milyonlarca insanın kendi beldesinde konuştuğu dille ibadet yapması, tüm işlerini buna göre tanzim etmesi İslam dinini bölgeye özel/kısıtlı bir din haline getirir. Beldesinin sınırlarının dışına çıktığında diğer beldede ne deniliyor, neye davet ediliyor, nasıl ibadet yapılıyor anlayamaz. Öküzün trene baktığı gibi millete bakar. Hadi bugün neyse, teknoloji gelişti. Artık internetten, çeviriden şöyle böyle idare edersin. Eskiden böyle bir şeye hiç imkan yoktu. Ne diyecektin, "Herkes polyglot olsun!" mu? Müslümanlar arasında kardeşliği nasıl başarmayı düşünüyorsun dini kültürel/bölgesel bir hale düşürerek? Mantıksız olan senin bu eleştirin bana kalırsa.
bende senin gibi düşünüyorum ortak bir dil neden olmadı herkes dini anlayıp özümseyebilirdi ama tek dil olması çok garip
bana neden mantıksız dediğini anlayamadım

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
bende senin gibi düşünüyorum ortak bir dil neden olmadı herkes dini anlayıp özümseyebilirdi ama tek dil olması çok garip
bana neden mantıksız dediğini anlayamadım
Günlük minimum 30 paragraf sorusu yazıyorum sana.

TİTAN.

80+ Platinum
@𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦 neden gülme emojisi attın ki? bu konulara tam hakim olduğumu düşünüyorum ama senin dediklerinde değer veriyordum. forumdaki herkesten beklerdim ama senden bu tarz bir tepki beklemezdim :/

KAANT10X

80+ Bronze
Seküler arkadaşların tüm cevaplara rağmen halen dinin olması gereken şekilde idrak etmemize engel olmaya çalışıp bir anlamda dinimizin indiği topluma olan kinini anlıyorum.
Tüm arkadaşlar ve özellikle @𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦 moderatörümüzün yazdıklarına rağmen bir anlayışsızlık ve inkar çabası zuhur etmekte.
Soruyu soran değerli üyemizin bu tarz konuları merak edip sorularına cevap araması çok normal ama maalesef bu tarz konularda nesnel ve somut olanın ötesinde kendi öznel fikirlerini sunan arkadaşlar günler, aylar geçsede değişmiyorlar.Sizlerden ricam gerçekten merak ettiğiniz soruları sorun ve bir konuda soruya yönelik cevap verecekseniz bilmediğiniz şeyler hakkında yorum yapmayın.

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Kimse Allaha dil öğretmeye kalkmasın !
Dilinizden düşen değil kalbinizden geçen önemli...

Top Bottom